Zobacz pełną wersję : Prośba dla osoby z Warszawy lub okolic - [ przestroga ]
Kondzio-foto
18-07-2012, 21:39
Witam, planuję jutro kupić nikkora 70-200 VR II i chciałbym wybrać najostrzejszy, ale zupełnie się na tym nie znam na testach :( Mam wydrukowaną linijkę i mogę sprawdzić ff/bf i może wtedy jakoś ocenić ostrość, ale jeśli mógłby ktoś mi pomóc byłbym niezmiernie wdzięczny i chętnie bym się odwdzięczył dobra butelką! :)
Wiem, że w tej klasie sprzętu obiektywy nie powinny się różnić, ale wydatek jest to dla mnie nie mały i zakup na lata i wolę potem spać spokojnie i nie myśleć, że trzeba było przetestować, a nie kupić pierwszy lepszy.
Osoby, które mogą pomóc proszę o odzew na prv wraz z podaniem nr tel.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
A Mironowi się odwdzięczyłeś już...? Myślę, że powinna być baaardzo duża butelka.
spiritwood
19-07-2012, 09:33
Pamięć jak słoń ;)
Pamięć jak słoń ;)
Pamiętasz - miś pożyczył obiektyw od Mirona, a potem przestał odbierać telefony i ogólnie zniknął. Trzeba było dopiero iść do niego z policją i porozmawiać z jego matką, dopiero z łaską i wielkim bólem w trzech ratach się rozliczył - stąd różowa czapeczka, w sumie zapracował na bana.
Oby się tu nie znalazł ktoś dobry, kto mu udostępni szkło czy jakikolwiek przedmiot więcej wart od skasowanego biletu tramwajowego...
Odnosząc się jednej z wypowiedzi powyżej mogę stwierdzić, że założyciel wątku jak mało kto dba o swoje pieniądze i własny interes. Niestety - ze szkodą dla innych.
[trochę sprzątnąłem, bez urazy]
Miałem cichą nadzieję, że (założyciel wątku, kondzio-foto) będzie mężczyzną i się odezwie. Ale - był kilka razy na forum i nie potrafił się ustosunkować do sprawy. Chyba pożegnamy go bez żalu? A tak nawiasem mówiąc to z różowym kolorem mógł sobie czekać na PW jak na Godota. :mrgreen:
Osoby skłonne pożyczać sprzęt mało znanym forumowiczom proszę o zwiększenie uwagi i ograniczenie kredytu zaufania, bo można się przejechać i to nieźle.