Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] słonecznie-deszczowo, czyli pogoda w górach
oto jaki widoczek złapałem w Bukowinie - najpierw świeciło słońce i było strzasznie gorąco, za chwilę oberwanie chmury i znów słońce w czasie gdy jeszcze lało - taki typowy tatrzański miks pogodowy ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://tommysuperstar.com/file666x1000.jpg)
Podoba mi się ten deszcz. Może zgasiłbym minimalnie jasne światło przy górnej krawędzi zdjęcia.
Ciężkie i mocne. Podoba mi się. B&W bardzo pasuje temu nastrojowi i kompozycji.
RobertSoul
16-07-2012, 11:24
Ja lubie takie zdjęcia... BW sprawia wrażenie jakby to był namalowany obraz ;) - do pełni szczęścia brakuje mi tu górskiego dymku z jakiegoś kominka :)
JaroPienza
16-07-2012, 23:50
Dawno nie widziałem tak dobrej produkcji. Autor wiedział co robi
... Może zgasiłbym minimalnie jasne światło przy górnej krawędzi zdjęcia.
i o takie rady "gaszenia nieba" osobiście bym się nie pokusił
geralttt
17-07-2012, 17:34
Znakomitości! Za klimat, za ekspozycję, za wyczucie chwili!!!! BRAWA! :)
damciop03
17-07-2012, 17:41
Bardzo dobre zdjęcie musiało na prawdę porządnie padać :)
Zobaczyłem wreszcie zdjęcie w domu. No i teraz stwierdzam, że też bym nie gasił ;)
Niesamowity motyw złapałeś i super go pokazałeś :-)
Ja chyba też bym ściemnił troszeczkę, warto spróbować, a nuż będzie wygladać lepiej! Zmiany zawsze mozna cofnąć ;) odnośnie zdjęcia JW.
Ma klimat... oglądnąłem przed przeczytaniem opisu i odebrałem jako stary wytarty obraz na drewnie...
Super!
Ciekawe ujęcie :-) może się podobać :-)
Łukasz O.
20-07-2012, 11:42
Ja powiem tak: piękny kadr i genialny postproces :)
dziękuje Wam! miałem szczęście z tym widoczkiem bo prawdę mówiąc najpierw szukałem tęczy z drugiej strony budynku i byłem zawiedziony jej brakiem, więc wróciłem na taras, a tam właśnie taki pejzaż się pojawił dosłownie na dwie minuty i po tym było już normalnie pochmurno bez pary i bez słońca. Mam jeszcze kilka klatek więc jak bedę miał chwilkę to coś dorzucę jeszcze i może popróbuję z tym niebem się też pobawić
rafiosso
20-07-2012, 18:32
Jest super. Prawdziwie deszczowy ten deszcz - dla mnie idealna ekspozycja.