Zobacz pełną wersję : Indeks wydajności - nic!
Indeks wydajności nagle nic nie pokazuje, a ponowne uruchomienie jego pracy nie przynosi efektów. Do tej pory pokazywał i jak się chciało to od reki określał na nowo. Taeraz próbuje określić - kilka minut - i gdy już kińczy pracę (przy ocenie dysków) i nic. Co może być?
A o którym konkretnie systemie rozmawiamy?
O w7, czy może w8 i konkretnie, w której wersji?
RobertMiernik
15-07-2012, 11:21
U mnie też ostatnio coś się indeksowi odwidziało, wykrył zmianę sprzętu, zaleca odświeżenie ale samo odświeżanie się wykrzacza...
Do czegoś potrzebujesz wyniku? ;>
W7 Homee edition, antywirus Kaspersky. Coś mi CS5 zwolnił (wszelkie operacje potrzebują czasu) i tak sobie chciałem sprawdzić, a tu brak wskaźnika i brak możliwości ponownego wyznaczenia. Liczy, liczy i pod koniec nagle przechodzi do wygladu pierwotnego bez wartości indeksu.
Przy okazji, czy w CS5 jest coś (jakiś folder "ciasteczkowy")co po ewentualnym opróżnieniu przyspieszy mi prace programu?
Wszystko przez mechanizm zabezpieczający system, który od w7 jest po prostu bardzo upierdliwy.
Jeśli np. wykryje jakąkolwiek zmianę w istotnych dla systemu plikach, to zamiast nas o tym powiadomić, traktuje to jako próbę zhackowania systemu i wszystko się zaczyna krzaczyć.
Najlepiej w takim wypadku ponowić instalację nakładkowo, czyli rozpocząć z poziomu systemu.
Po czym ponownie aktywować system.
Cos mi tu pachnie jakims robalem.....masz mozliwosc podpiac ten dysk pod inny komputer i przeskanowac go antywirusem?