PDA

Zobacz pełną wersję : Indeks wydajności - nic!

Jolania
15-07-2012, 00:50
Indeks wydajności nagle nic nie pokazuje, a ponowne uruchomienie jego pracy nie przynosi efektów. Do tej pory pokazywał i jak się chciało to od reki określał na nowo. Taeraz próbuje określić - kilka minut - i gdy już kińczy pracę (przy ocenie dysków) i nic. Co może być?

Johanan
15-07-2012, 09:14
A o którym konkretnie systemie rozmawiamy?

O w7, czy może w8 i konkretnie, w której wersji?

RobertMiernik
15-07-2012, 11:21
U mnie też ostatnio coś się indeksowi odwidziało, wykrył zmianę sprzętu, zaleca odświeżenie ale samo odświeżanie się wykrzacza...

Do czegoś potrzebujesz wyniku? ;>

Jolania
15-07-2012, 13:26
W7 Homee edition, antywirus Kaspersky. Coś mi CS5 zwolnił (wszelkie operacje potrzebują czasu) i tak sobie chciałem sprawdzić, a tu brak wskaźnika i brak możliwości ponownego wyznaczenia. Liczy, liczy i pod koniec nagle przechodzi do wygladu pierwotnego bez wartości indeksu.
Przy okazji, czy w CS5 jest coś (jakiś folder "ciasteczkowy")co po ewentualnym opróżnieniu przyspieszy mi prace programu?

Johanan
15-07-2012, 15:41
Wszystko przez mechanizm zabezpieczający system, który od w7 jest po prostu bardzo upierdliwy.

Jeśli np. wykryje jakąkolwiek zmianę w istotnych dla systemu plikach, to zamiast nas o tym powiadomić, traktuje to jako próbę zhackowania systemu i wszystko się zaczyna krzaczyć.

Najlepiej w takim wypadku ponowić instalację nakładkowo, czyli rozpocząć z poziomu systemu.

Po czym ponownie aktywować system.

Greg77
15-07-2012, 17:18
Cos mi tu pachnie jakims robalem.....masz mozliwosc podpiac ten dysk pod inny komputer i przeskanowac go antywirusem?