PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] I co dalej ???

geralttt
14-07-2012, 18:15
Islandia

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img402.imageshack.us/img402/2565/icodalej1000pix.jpg)

http://img35.imageshack.us/img35/7360/icodalej1600pix.jpg - 1600pix

Witka z kraju kwitnącej ... tfu! ... mrożącego krew w żyłach lodu, śmierdzącej siary i wrzącej, niczym z diabelskiego kotła lawy!

Pamiętacie fotkę z wodospadu Gigjarfoss?

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=210648

Pewnie pamiętacie...

Zatem teraz znajdujemy się gdzieś tam, wśród tych szczytów na horyzoncie zwanych Kerlingarfjöll (Kobiece Góry - kurna flakens - czemu kobiece, zabijcie, ale nie wygrzebałem żadnego info).
W rzeczywistości jest to pasmo ok. 100km2 stożków wulkanicznych!!!
Tak to tutaj jest - patrzysz góra, czytasz - kutwa mać - jednak wulkan!!!
Jeszcze do tego wrócę...
Tymczasem...

Wjeżdżamy na wysokość ok. 1000m n.p.m i nadal mamy pod górkę, ale nadal osobówką da się wjechać!
Interior, środek Islandii, mistyczne miejsce banitów, duchów, trolli, i innych stworów, o którym tak gromko krzyczą, że się nie da, że zapomnijcie, zawracajcie itd... !
(No to fajnie jak się nie da nie?, to co jedziemy dalej prawda? - no ba!) .

Ok - pedałujemy dalej(znaczy auto ponoć ma konie pod maską, to one pewnie pedałują)...
I tak w pewnej sobie wesołej chwili, kiedy nasze oczarowane,rozbiegane i rozszerzone do granic oczy(zapewne rozdziawione niczym u kota w butach ze Shreka) chełpliwie łykają wszystko wokół - łup i dupa!
Znaczy, żeby sprecyzować tę lapidarność...
Wszystko kurna znikło! Znowu chmura!!! Kolejny biały, wszędobylski i namacalnie nieprzeźroczysty obłok skondensowanej pary wodnej (bez kryształków lodu na szczęście, bo gdybym jeszcze z soplem na twarzy wylazł to bym chyba oszalał!)... :D

O cię olek kurtka twoja w pięty jego mać!!! (Eee było bardziej brutalnie, ale na forum się powstrzymam).. :D

No cóż, można by jechać, ale teren dziwnie się obniża, a jak sami widzicie ni ****utki nic nie widać! Znaczy raz:
-chwilę przed zrobieniem zdjęcia było gęściej,
dwa:
- na focie po podniesieniu kontrastu i tak zasięg widoczności wzrósł,
Można wszakże dalej jechać, ale widzieliśmy już wiele cudów tej szatańsko-cudownej wyspy(zerwane drogi to normalka w niektórych sytuacjach zatem warto czasem przystanąć i nie biczować nadmiernie tych koni spod maski)...

Kierowca ruszył na zwiady...Statecznie, z rozwagą, lecz ochoczo obchodził spadek terenu niczym pies jeża... A ja?
A Ja paczam i jak zwykle dziwnym trafem pojawia mi się aparat w rękach. Tadam! Przekładając go z jednej do drugiej machnąłem takie oto foto i paczam dalej...

Czekam...cisza, ale zaraz zaraz, coś tutaj niby blisko, ... a może w oddali, ale jakby ...

I co dalej? ....

Eeee to już być może niedługo moi mili... :D

Pozdrawiam i niech światło będzie z wami, udane fotki niech się mnożą niczym muchy w islandzkim jeziorze Myvatn (a muchy niech szlag trafi!!!)!!!

Tako rzecze Rafał...

Pozdr...

...

Nikonozaur
14-07-2012, 19:57
Fota świetnie koresponduje z tekstem, masz talent. ;)

nothing
14-07-2012, 20:45
Od lat jestem wielkim fanem Islandii, a teraz powoli staję się Twoim... :-)

Czekam na cd...

geralttt
15-07-2012, 22:00
Fota świetnie koresponduje z tekstem, masz talent. ;)

Dzięki Andrzeju... ;)

Od lat jestem wielkim fanem Islandii, a teraz powoli staję się Twoim... :-)

Czekam na cd...

Będzie będzie, ogarniam to wszystko w żółwim tempie, ale najważniejsze, że powoli ogarniam... :) Dzięki! :)

Pozdr...

Rafał

Bartekkw
16-07-2012, 09:44
Fajny klimat wyczarowałeś - zdjęcie + tekst. Czekam na kolejne odsłony i dalszą część historii :)

krzysztofz24
16-07-2012, 10:06
Opowiesc spoko, klimat za sprawa postaci zagubionej w tej chmurze/mgle takze bardzo mi sie podoba.
Ale kadr pol/pol jakos niezbyt mnie tu przekonuje.

jarekf34
16-07-2012, 20:26
Lubię czytać te Twoje opowieści w połączeniu z ciekawymi fotkami :) Czekam na kolejne.

maniak666
16-07-2012, 20:46
Nie da się ukryć, że zarówno puszka i słoiki , jak i pióro zaprzyjażnione z Tobą są całkiem, całkiem...:wink:
Obraz i słowo w Twoich wątkach to zazwyczaj uczta smakowita niezwykle.
Do czekających na więcej dołączam.
Pozdrawiam.