PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Larus argentatus...

PABLOOK
13-07-2012, 19:30
... .

*** Zapraszam ***

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/07/2a5e87b3601ce58e-1.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)

*** Dziękuję ***

maniak666
13-07-2012, 19:41
Trzeba się nieżle wysilić wzrokowo coby tytułową bohaterkę dojrzeć.
No jakoś tym razem Pawle nie porwałeś mnie...a szkoda:wink:

tormentol
13-07-2012, 19:45
Oglądam na laptopie, a Ty korzystasz z pełnej gamy kolorów, ale napisze co widzę na laptopie.

Motywy znane, widziałem na zdjęciach wielu fotografów. Tutaj jest autorskie podejście do tematu to + oczywiście. Woda, dno, świetne. Niebo wydaje mi się niedostatecznie doświetlone, czyli trochę płaskie, zduszone. Zastanawia mnie światło odbite na tych "tablicach" wbitych w dno. Może to światło latarni na brzegu?
Ogólnie niezłe, widać walkę fotografa o jak najlepszy rezultat. Jednak nie przemawia, chyba kompozycja.

PABLOOK
13-07-2012, 19:46
...
No jakoś tym razem Pawle nie porwałeś mnie...a szkoda:wink:

Jakoś będę musiał z tym żyć Andrzeju ;).
Ale następnym razem obiecuję poprawę ;).

maniak666
13-07-2012, 19:48
Jakoś będę musiał z tym żyć Andrzeju ;).
.
Hmmm, ale to ja nad sobą się tak rozczulam:mrgreen:

krzysztofz24
13-07-2012, 20:02
Podoba mi sie taki minimalizm tej pracy. Dluzszy czas naswietlania udanie dodaje lekkiej dozy nierealnosci...
A z kolorkami to pojechales:-). Lekko radioaktywnie jest (tylko nie odczytuj tego jako zarzut czy minus tej pracy).

Wszystko to razem; kadr, dlugi czas naswietlania I przede wszystkim, wlasnie kolorystyka daje juz nie zdjecie a grafike niemal.
Czyli podsumowujac, bardzo dobry obraz ci wyszedl, odjechany, lekko surrealistyczny...
Laczy w sobie spokoj (rozmycie, wszystko sie rozplywa, rusza).
Pewne zagubienie, glownie za sprawa stalych elementow w kadrze wsrod rozplywajacego sie otoczenia...
I na koniec spora doza niepokoju I surrealizmu za sprawa kolorystyki.

Ogolnie na pewno mi sie podoba. Na pewno nie traktuje tej pracy jako zdjecie, raczej jak obraz, gdzie aparat tylko troche pomogl w powstaniu. (Znowu dodam, ze to nie zarzut:-) ).

Bartekkw
13-07-2012, 20:22
Wydaje mi sie Pawle ze kwadrat od lewej krawędzi byłby lepszym pomysłem. Kolor ciekawy. Gdzie to ustrzeliles?

PABLOOK
13-07-2012, 20:26
Wydaje mi sie Pawle ze kwadrat od lewej krawędzi byłby lepszym pomysłem. Kolor ciekawy. Gdzie to ustrzeliles?

Taki Bartku kadr wybrałem ze względu na kompozycję, która mi osobiście dosyć się podoba ;).
Ale cosik tam inaczej skadrowanego jeszcze posiadam :).
A zawartość na Helu zarejestrowana została ;).

Nemeth
13-07-2012, 20:37
Paweł. Znam miejscówkę, rozumiem, że autorska wizja ale kadr został zgwałcony obróbką :)
Jako digart - może.

Bartekkw
13-07-2012, 20:46
Paweł - szanuje Twoja wizje aczlwiek dla mnie prawa strona kadru jes zbędna i niepotrzebnie odciaga wzrok. Kwadrat sie broni ;)

Nikonozaur
13-07-2012, 22:08
Nie chcę marudzić, ale chyba coś się z jakością stało, przecież znam to zdjęcie i jakoś nie przypominam sobie z tym problemów. Dziwnie to wygląda. Do kadru nie mam pretensji - tak chciałeś i tak jest. ;)

stroop
14-07-2012, 00:00
Może i dałoby się czepiać ale na mnie robi wrażenie ten obraz. Bardzo surrealistyczny, kojarzy mi się z drogą krzyżową... albo czymś takim. Podoba mi się, że poszukujesz, mimo że mógłbyś kupony odcinać, poruszając się na bezpiecznym terenie.

ostrytux
14-07-2012, 00:13
Kard pomysłowy, kolory obłędne reszta dla mnie nie ma znaczenia ;)

Duder
15-07-2012, 00:57
wybrałem ze względu na kompozycję, która mi osobiście dosyć się podoba

Kompozycja mnie osobiście również dosyć się podoba. :-) Ta fota coś w sobie ma, surrealistyczna jakby lekko.
P.S. właśnie doczytałem, że nie tylko mnie się tak skojarzyło.

Locter
15-07-2012, 06:53
Ciężko mi oceniać to zdjecie, bo na pierwszy rzut oka na pewno jest efektowne, ale im dłużej mu sie przyglądam, tym bardziej odnosze wrażenie, że obróbka jest za mocna i niezbyt realistyczna. Zwłaszcza zastanawia mnie oświetlenie tych czerwonych tablic - skoro slonce bylo za nimi to jakos trudno mi uwierzyć, że w tych miejscach jest tyle światla ;]
Podsumowując - ladny obrazek, ale nie wiem czy to jeszcze jest zdjęcie.