Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Tymczasem...
RobertSoul
12-07-2012, 16:17
...wczoraj w Namysłowie po przejściu burzy..- taki polny widok. Dawno już nie ruszałem takich polnych tematów. Jak to wyszło Waszym zdaniem ?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img62.imageshack.us/img62/652/dsc42711.jpg)
* * *
Dobrze wyszlo, bo jakby inaczje moglo z Twojej puszki. Moze tylko ciut za ciemno po lewej i moze deliktanie ciezko, ale to nie podloga buduje to zdjebie ale piekne wrecz bajkowe niebo, mgielka dodaje smaczku. Z trawki, odjac nasycenia troszke, bo u mnie troche malo naturalna ta zielen, ale to do weryfikacji.
RobertSoul
13-07-2012, 07:06
Ciemno bo ostatnie promienie słońca padały zza plaeców ;)
Z trawką można pokombinować :) Dzięki - pozdrawiam ! :)
Bartekkw
13-07-2012, 09:47
Technicznie jest BDB, ale niezbyt pasuje mi kadr - rolosy dość niefortunnie obcięte są. Szerzej mogłoby byc lepiej aczkolwiek pewnie z jakiegoś powodu nie mogłeś tak przykadrować ;)
RobertSoul
13-07-2012, 11:08
Szerzej też mam ;) ale namieszałem coś z trawą ;)
Jak będe w domku to wrzucę szerszą wersję dla porównania ;)
obiektywnie slaskie
13-07-2012, 11:13
skoro dobry zmysł obserwacji i szybkie łapanie chwili tak dobrze Ci wychodzi spróbuj sił w naszym konkursie. www.obiektywnieslaskie.pl warto sie sprawdzić! :)
krzysztofz24
13-07-2012, 16:52
Fajne rolosy. Nie ma to jak rozpogadzajace sie niebo po burzy. Z jednej strony mam wrazenie ze troche za duzo tych rozo-fioletow.
Ale z drugiej strony, taka chlodniejsza tonacja tez czasami jest fajna...;-).
RobertSoul
13-07-2012, 16:56
Krzysztofie bo Ty masz sokole oko... powiedz mi czy trawa nie jest zbyt "oczo..." ? :D
Bo walczę z tą trawą od wczoraj już....
krzysztofz24
13-07-2012, 17:05
Krzysztofie bo Ty masz sokole oko... powiedz mi czy trawa nie jest zbyt "oczo..." ? :D
Bo walczę z tą trawą od wczoraj już....
Na pewno nie ma " przygaszonej kolorystyki";-).
Kwestia gustu. Jeden Ci powie ze troche za mocno, inny ze ok.
Jak dla mnie, dobrze ze sa na zdjeciu jakies mocniejsze kolory oprocz nieba.
Poza tym na podlodze swiatla specjalnie nie ma. To niech chociaz kolor bedzie.
Jak masz rozkmine to najlepiej zrobic sobie 2,3 wersje o roznej saturacji podlogi. I zobaczysz, ktora Ci najbardziej pasuje.
Patrze I patrze;-)...i nic mnie od tej trawiastej podlogi po oczach nie bije:-).
A co to za machinacje zdjęciowe się tu odbywają ;).
Bartek chyba o innym zdjęciu pisał :?:.
Pewnikiem jakaś podmianka nastąpiła i wydaje się, że tak być nie powinno.
Albo w tym wątku nową fotkę należało zapodać, albo nowy założyć, bo trochę z ludzi wariata robita ;).
Ale właściwie o zdjęciu raczej powinienem się wypowiadać, więc się wypowiadam :).
Ja szczerze mówiąc podarował bym sobie te rolosy i pierwszy plan, bo mz do zbyt urokliwych nie należą ;).
Tutaj fajny mglisto-wieczorkowy klimacik został trochę "zrujnowany" tym co z przodu się znajduje.
Wiem, że w naszych terenach nie łatwo o jakiś ciekawy motyw, ale zawsze warto poszukać lub zawalczyć ;).
Jakiś jeden rolos lub jakieś krzesło :razz:;):mrgreen:.
Kolorki złe nie są, ale ciut łagodniej można by to potraktować mz ;).
RobertSoul
13-07-2012, 17:29
Zdjęcia podmienił moderator.........................................
Już trudno nie będe się o to szarpał z nim...
Sam się na początku zamieszałem bo nie było pierwszego zdjęcia...
A krzesło... hm na turawie tylko spotkałem :)
Bardzo rzadko od dłuższego czasu walczę z takimi klasycznymi polnymi tematami i chciałem popróbować swoich sił w tym temacie.
Krzysztofie miałem 3 zdjęcia z różnymi odcieniami zieleni ;) ten jest najbardziej odpowiedni..
Przyjemne w odbiorze... mgiełka po prawej dodaje smaczku