Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wrocław - rzepy z gumą i bungee ball... gdzie?

yozz84
11-07-2012, 00:30
Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć gdzie we wrocławiu dostanę rzepy (z gumą po drugiej stronie) do mocowania na lampie błyskowej filtrów? (ale nie chce ich kleić stąd ta guma by się nie ślizgał rzep)...

oraz

gdzie we Wrocławiu dostanę bungee ball do mocowania np. lamp błyskowych, wyzwalaczy czy spinania parasolek ze statywami na czas transportu?

z góry dziekuję za pomoc...

killer_one
15-07-2012, 10:02
Wprawdzie nie jestem z pięknego miasta Wrocławia (byłem tam raz i poza atmosferą pamiętam jedynie ogromną liczbę mostów) ale:

Rzepy dostaniesz bez problemu w każdej pasmanterii. Z reguły te samoprzylepne też. Gumę do podklejenia kupujesz w sklepie z... gumą (mikroguma, neopren) ostatecznie wycinasz z dętki rowerowej i podklejasz.

To samo dotyczy bungee-ball, w tejże samej pasmanterii kupujesz okrągłą gumę średnicy 4 mm (jeśli nie ma weź inną byle nie za grubą bądź za cienką) i tzw. stopery do kurtek (to coś ze sprężynowym zaciskiem co służy do ściągania kaptura bądź dołu kurtki). Gumy musisz mieć ok. 50 cm na jeden bungee-ball (2x25 cm).

Gumę związujesz po założeniu stopera i masz. Zresztą zajrzyj tu http://www.cyberfoto.pl/recenzje-i-testy-uzytkownikow/102098-zrob-se-sam-foto*******y.htm i znajdziesz kilka innych porad.

yozz84
15-07-2012, 12:13
Dzięki za infor i know how z Diy ;) Przyda sie na pewno :))