Locter
10-07-2012, 21:34
Witam,
Sprawa ma się tak, że mam kumpla motocykliste który poprosił mnie o pomoc w wyborze aparatu dla niego, robi sporo kilometrów po Europie i chcialby czasami coś tam pstryknąć. Ja obecnie nie nadążam za tymi wszystkimi "bezlusterkowacami" i innymi mniejszymi aparatami, dlatego pytam Was.
Założenia jakie ma spełniać aparat to przede wszystkim:
- możliwie najlepsza jakość zdjęć prosto z aparatu, bo kumpel raczej na aparatach sie nie zna (woli wykręcać gaźniki albo bawić się większymi kluczami ect. ;))
- aparat ma być poręczny, żeby można było go sobie schować do większej kieszeni
- zmiana obiektywów nie wchodzi w gre, wiec obiektyw ma byc jeden
- zakres ogniskowych powinien btyć uniwersalny , mysle że zoom okolo 10x wystarczy spokojnie
- stabilizacja
- dobrej jakości filmy
Budżet to okolo 400 euro,
Bardzo bede wdzieczny za wszelkie propozycje.
Pozdrawiam.
Sprawa ma się tak, że mam kumpla motocykliste który poprosił mnie o pomoc w wyborze aparatu dla niego, robi sporo kilometrów po Europie i chcialby czasami coś tam pstryknąć. Ja obecnie nie nadążam za tymi wszystkimi "bezlusterkowacami" i innymi mniejszymi aparatami, dlatego pytam Was.
Założenia jakie ma spełniać aparat to przede wszystkim:
- możliwie najlepsza jakość zdjęć prosto z aparatu, bo kumpel raczej na aparatach sie nie zna (woli wykręcać gaźniki albo bawić się większymi kluczami ect. ;))
- aparat ma być poręczny, żeby można było go sobie schować do większej kieszeni
- zmiana obiektywów nie wchodzi w gre, wiec obiektyw ma byc jeden
- zakres ogniskowych powinien btyć uniwersalny , mysle że zoom okolo 10x wystarczy spokojnie
- stabilizacja
- dobrej jakości filmy
Budżet to okolo 400 euro,
Bardzo bede wdzieczny za wszelkie propozycje.
Pozdrawiam.