Zobacz pełną wersję : Torba na mój sprzęt
Potrzebuje nie za dużej torby która pomieści mój sprzęt.
D90 + obiektyw N18-105, N35, Sigma10-20, SB910, N70-300, parę drobiazgów
Torbę muszę ze sprzętem zabrać do samolotu. Z tego co się orientuje nie może to przekroczyć 5kg i mieć w miarę małe gabaryty.
Myślałem nad Lowepro AW 190, ale nie mając jeszcze obiektywu N70-300 który chcę dopiero kupić, nie wiem czy on też się zmieści.
wasilewk
08-07-2012, 13:33
Ja polecam plecak. Sam miałem mały podręczny plecaczek, wszystko się zmieściło i jeszcze była kieszeń na laptopa. W Czasie lotu trzymałem go pod nogami - więc mogłem nawet zmieniać obiektywy. Ani w jedną ani w drugą stronę nikt mnie nie pytał ile kg to waży, ba - nawet nikt nie patrzył co jest w środku (podczas kontroli na lotnisku laptopa musiałem wyjąć i oddzielnie na tacę). Z torbą uważam jest więcej ceregieli.
Pzdr.
Ja polecam plecak. Sam miałem mały podręczny plecaczek, wszystko się zmieściło i jeszcze była kieszeń na laptopa. W Czasie lotu trzymałem go pod nogami - więc mogłem nawet zmieniać obiektywy. Ani w jedną ani w drugą stronę nikt mnie nie pytał ile kg to waży, ba - nawet nikt nie patrzył co jest w środku (podczas kontroli na lotnisku laptopa musiałem wyjąć i oddzielnie na tacę). Z torbą uważam jest więcej ceregieli.
Pzdr.
Mam już duży plecak lowepro który pomieści i ten sprzęt oraz laptopa i inne rzeczy. Ale jest on duży i nie za bardzo widzi mi się z nim chodzić na plaże. Dlatego szukam czegoś maksymalnie małego, ale co pomieści ten sprzęt.
Najbardziej zastanawia mnie to czy zmieści się ten obiektyw, bo jak sprawdzam wymiary tej torby 190 AW na allegro to każda osoba podaje inne wymiary.
I zresztą plecak z tym sprzętem będzie ważyć więcej niż 5kg i jest duży. A jak ktoś się przyczepi i mnie z nim nie wpuści, co wtedy.
wasilewk
08-07-2012, 13:44
Nie wiadomo o którym 70-300 myślisz.
Jeśli o tym (http://www.photosynthesis.co.nz/nikon/afs70300.jpg), to przecież osłona odwrotnie i jest malutki. (no dobra: ma 19-20cm w pokrowcu)
Nie wiadomo o którym 70-300 myślisz.
Jeśli o tym (http://www.photosynthesis.co.nz/nikon/afs70300.jpg), to przecież osłona odwrotnie i jest malutki. (no dobra: ma 19-20cm w pokrowcu)
Tak o tym, Nikon AF-S 70-300 mm f/4.5-5.6G ED-IF VR
Wersja torby, o której myślisz (190), jest jakby szyta na miarę do Twojego zestawu. Obiektyw 70-300 z nałożoną odwrotnie osłoną przeciwsłoneczną ustawiasz w pionie (idealnie pasuje), lampę z wyposażeniem dodatkowym umieszczasz w oryginalnym futerale i całość układasz poziomo, resztę dopasowujesz według uznania. Miałem kiedyś podobny zestaw i byłem bardzo, ale to bardzo zadowolony. Torba Lowepro 190 jest wyjątkowo "sexy", jeśli chodzi o przyjazność w użytkowaniu i - oczywiście - o wygląd. I jest stosunkowo tania, co przy jej użyteczności stawia ją na górnej półce tego typu wyposażenia fotografa.
To co masz spokojnie wejdzie do Lowepro Stealth Reporter 300 albo Outback 300. Ja mam Outback 300 i mam jeszcze sporo wolnego miejsca (pakuję to co jest w stopce).