PDA

Zobacz pełną wersję : smugi swiatla

czeski
11-03-2007, 15:59
witam ost zauwazylem w moim D70s ze jak stoje przed oknem tak z 3 metry i patrze przez wizjer to no firany zlane z oknem pojawiaja mi sie na dole wizjera.tzn odbijaja sie w swietle,to normalne>?

amirez
11-03-2007, 16:32
Gratulacje!
W tekście składającym się z 2 wierszy zrobiłeś ponad 20 błędów ortograficznych i kilka gramatycznych.
Trzeba rzeczywiście mieć zdolności...

Garowy
11-03-2007, 16:35
A jak wychodzą fotki? Tak samo jak w wizjerze? Zrób test...podobna sytuacja ale wyceluj obiektyw w jakiś ciemniejszy punkt np. w róg pokoju.

amator
11-03-2007, 16:35
No co jest koledzy, tak brakowało wam Profesjonalisty a z Czeskim nikt nie chce porozmawiać?

Garowy
11-03-2007, 16:38
Gratulacje!
W tekście składającym się z 2 wierszy zrobiłeś ponad 20 błędów ortograficznych i kilka gramatycznych.
Trzeba rzeczywiście mieć zdolności...

I to się nazywa fachowa porada...:p

sprocket
11-03-2007, 16:42
Czytam juz dziesiaty raz i nic nie rozumiem:)
amirez gdzies Ty tam 20 bledow wyhaczyl?

Archangel
11-03-2007, 16:57
czeski
daj jakąś fotke przykładową

rdm
11-03-2007, 17:07
On coś chyba widzi w wizjerze jakieś odbicia a nie na zdjęciach.

Archangel
11-03-2007, 17:14
jeśli tylko w wizjerze i to zdarza sie w okreslonych warunkach i nie powoduje tego ze nic nie widzi
to ja nie widze problemu :)

amirez
11-03-2007, 17:46
Proszę bardzo:
---------------------------------
witam ost zauwazylem w moim D70s ze jak stoje przed oknem tak z 3 metry i patrze przez wizjer to no firany zlane z oknem pojawiaja mi sie na dole wizjera.tzn odbijaja sie w swietle,to normalne>?
Witam! Ost. zauważyłem w moim D70s, że jak stoję przed oknem, tak z 3 metry i patrzę przez wizjer to na firanach zlanych z oknem, pojawiają mi się na dole wizjera.tzn. odbijają się w świetle, to normalne>?
------------------------------------
Ponad dwadzieścia, sprocket - nie da się ukryć;)
Bez obrazy - nikomu nie wytykam braku znajomości zasad pisowni. Drażni mnie tylko zanikający szacunek do języka polskiego. Cóż, każdy ma jakiegoś bzika;)

drakenus77
11-03-2007, 19:27
[QUOTE=a
Bez obrazy - nikomu nie wytykam braku znajomości zasad pisowni. Drażni mnie tylko zanikający szacunek do języka polskiego. Cóż, każdy ma jakiegoś bzika;)[/QUOTE]

pisz na temat , a nie wynajduj błędów ort. ! bo to nie grupa pl.misc.ortografia .. tylko forum o Nikosiu :)

qwerty1237
11-03-2007, 20:37

Czeski w koncu sie odezwales po dluzszej przerwie. Czyzbys byl zajety wertowaniem instrukcji od aparatu? Nieee... niemozliwe. Brakowalo mi Twoich postow ze specyficznym poczuciem humoru i zawsze z niecierpliwoscia na nie czekam. Uprzedzajac kolejne Twoje pytania mozna byloby zrobic specjalny FAQ i tak np. Pyt: Na matrycy pojawily mi sie jakies syfy. Czy powinienem wrzucic aparat do wody by je zmyc? Odp: Nie. To byloby nierozwazne. Przeczytaj instrukcje, poczytaj forum i uzyj opcji szukaj...zanim zadasz pytanie...itd...
Mowia ze nie ma glupich pytan, sa tylko glupie odpowiedzi. Chyba troche na wyrost to powiedzenie...

Tak na marginesie moze zdradzisz nam swoj wiek. Pomoze nam to nieco w interpretowaniu Twoich pytan i formulowaniu prostych odpowiedzi. Nie urazajac Ciebie skladnia przypomina mi belkot pierwszoklasisty ;-)

rafau
11-03-2007, 22:02
o losie, zaiste jakiś bełkot powstał z tego pytania... ni cholery nie kumam o co p. czeskiemu chodzi...

sprocket
11-03-2007, 22:31
Takie bledy jak tylko brak polskich liter to moim zdaniem nie sa bledy bo mozna nie miec polskich liter jak np. Ja :) lub z lenistwa ich nie uzywac ale czeski naprawde poprawil sie w pisowni tylko jeszcze musi nad sesem zdan popracowac.

bears_company
11-03-2007, 22:44
Proszę bardzo:
Witam! Ost. zauważyłem w moim D70s, że jak stoję przed oknem, tak z 3 metry i patrzę przez wizjer to na firanach zlanych z oknem, pojawiają mi się na dole wizjera.tzn. odbijają się w świetle, to normalne>?
------------------------------------
Bez obrazy - nikomu nie wytykam braku znajomości zasad pisowni. Drażni mnie tylko zanikający szacunek do języka polskiego. Cóż, każdy ma jakiegoś bzika;)

A nie zauwazeyłeś że połowa z tcyh błedów to brak polskich znaków? Moze ta osoba nie ma ich wgranych ....
A tak na marginesie to lepiej jakbyś mu odpowiedział na jego pytanie a nei wytykał mu błędy w pisowni !!!!

Garowy
12-03-2007, 00:24
Puk,puk gdzie ja jestem?:p Czy to jest forum nikona(takie aparaty z dalekiego wschodu) czy forum prof.Miodka? A wracając do tematu...w dobrych warunkach świetlnych faktycznie widać odbicia kadru na górze i na dole w wizjerze

michaszek
12-03-2007, 09:39
Puk,puk gdzie ja jestem?:p Czy to jest forum nikona(takie aparaty z dalekiego wschodu) czy forum prof.Miodka? A wracając do tematu...w dobrych warunkach świetlnych faktycznie widać odbicia kadru na górze i na dole w wizjerze

Kurcze, to że rozmawiamy o aparatach wcale nie oznacza, że nie trzeba zwracać uwagi na pisownie zwłaszcza, że z pytania czeskiego nie zrozumiałem kompletnie nic, poważnie.

Pozdrawiam!

Garowy
12-03-2007, 09:43
Kurcze, to że rozmawiamy o aparatach wcale nie oznacza, że nie trzeba zwracać uwagi na pisownie zwłaszcza, że z pytania czeskiego nie zrozumiałem kompletnie nic, poważnie.

Pozdrawiam!

No widzisz ...a ja zrozumiałem wszystko:mrgreen:

michaszek
12-03-2007, 16:48
Ale nie o to chodzi. Nawet gdyby to było forum o hodowli bizonów w gospodarstwach wilkopolski to wypadałoby, aby użytkownicy coś na temat języka polskiego wiedzieli i te wiedze stosowali. To, że rozmawiamy o aparatach nie oznacza ze musimy pisac w taki dzifny i bessensofny sposup!!!!

No a co do tematu to proponuje spróbować w innych warunkach oświetlenia, mi też czasami się coś dziwnego odbija, błyska i świeci, ale fotki są ok.

Pozdrawiam!