PDA

Zobacz pełną wersję : Jak skonstruować umowę na wykonanie zdjęć reklamowych ?

Raulo
05-07-2012, 19:29
Ogólny wzór umowy mam w głowie ale jak można napisac punkt, który da mi prawo do wykorzystania tych zdjęć na swojej stronie w portfolio oraz prawo do umieszczenia swojego logo na tych zdjęciach. Teoretycznie mimo iż sprzedałem zdjęcia to mam do tego prawo, ale jak to sensownie zapisać w umowie.

Zdjęcia maja mieć charakter wirtualnych panoram 360 stopni dla celów promocyjnych mojego miasta i gminy.
Urząd kupi je ode mnie na podstawie tej umowy.

05-07-2012, 22:28
abyś był spokojny i miał wszystko zabezpieczone to kup umowę sporządzoną pod twoje potrzeby.
Skoro sprzedajesz swoje prace to niech prawnicy sprzedadzą ci wzór umowy , który zabezpieczy twój interes.
Kilka osób zapewne ci pomoże ale nie sądzę ze będzie to tak fachowo jakbyś miał umowę sporządzona przez specjalistę. zapłacisz raz a wzór będziesz miał na zawsze i spisz spokojnie.

Raulo
05-07-2012, 23:03
Niby tak, ale nie zawsze podchodzę do praw w ten sam sposób.

Michał Jędrak
10-07-2012, 00:05
Twórca zastrzega sobie prawo do wykorzystania zdjęć, będących przedmiotem niniejszej umowy, w celach promocji swojej twórczości, jak również posiada prawo do podpisania zdjęć swoim nazwiskiem, adresem strony www czy logiem.