PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Morskich prezentacji ciąg dalszy....

Bartekkw
05-07-2012, 11:30
Rzuca mną ostatnio dość mocno i regularnie po naszym wybrzeżu i okolicach Gdańska i Sopotu. Tutaj zdjęcie z wtorku i kadr sprzed 2 tyg poczyniony w okolicach Ptasiego Raju. Uprzedzając uwagi dotyczące nieba w bonusie - tak było :)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/07/pomost1-1.jpg
źródło (http://img62.imageshack.us/img62/2100/pomost1.jpg)

i bonus

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/07/ujscie1-1.jpg
źródło (http://img69.imageshack.us/img69/9571/ujscie1.jpg)

Adam Majchrzak
05-07-2012, 12:57
Wiem, że przy tego typu fotach linia horyzontu wygląda jak żyleta, ale warto by ją nieco "zmiękczyć", bo tutaj ostro dzieli kadr.
Reszta jak najbardziej mi się podoba. 8)
A! Ten pomarańcz na barierkach to taki naturalny, czy dodawałeś nasycenia?

Bonusik, hmmm... Niebo dało czadu, dawno nie widziałem takich kolorów (zwłaszcza tutaj, na deszczowej wyspie :twisted: ), mam jednak wrażenie nieostrości i te czarne "coś" w wodzie po lewej odciąga wzrok.

Pozdrawiam! =]

Bartekkw
05-07-2012, 13:56
Wiem, że przy tego typu fotach linia horyzontu wygląda jak żyleta, ale warto by ją nieco "zmiękczyć", bo tutaj ostro dzieli kadr.
Reszta jak najbardziej mi się podoba. 8)
A! Ten pomarańcz na barierkach to taki naturalny, czy dodawałeś nasycenia?

Bonusik, hmmm... Niebo dało czadu, dawno nie widziałem takich kolorów (zwłaszcza tutaj, na deszczowej wyspie :twisted: ), mam jednak wrażenie nieostrości i te czarne "coś" w wodzie po lewej odciąga wzrok.

Pozdrawiam! =]

Pomarańcz wyszedł przy podkręceniu kontrastu - stwierdziłem że tak zostanie bo ładnie sie odcina od tła.....co do lini to sie zgodzę ;)

Bonus to głównie z racji na niebo - mam jeszcze kilka ciekawszych kadrów z tego miejsca, ale robionych trochę wcześniej i bez takich kolorów na niebie...zachód w tym miejscu był niesamowity..
Czarne coś miałem wymazać, ale w końcu zostało jak jest :) Nieostrości nie odnotowałem, ale jak się człowiek za długo gapi w jedno zdjęcie to może coś pominąć ;)

wojtek6308
05-07-2012, 14:00
Ja wolę bonusika, ładnie się działo na górze :) , i na dole światełka też nie brakuje.

diablo1
05-07-2012, 15:00
Jedynka jest świetna jak dla mnie!
Dwójka też fajna,tylko coś mi podłoga za jasna do nieba i wody :)

RobertSoul
05-07-2012, 15:36
Jak dla mnie jeden i tylko jeden :)
Fantastycznie to wyszło :)

Greg77
05-07-2012, 15:44
Jak dla mnie jeden i tylko jeden :)
Fantastycznie to wyszło :)

Sie podpisuje!! Swietne, ten kontrastujacy pomarancz....rewelacja!

biegly
05-07-2012, 20:59
Na jedynce, rewelacyjnie wyróżnia się ten pomarańcz - świetne zdjęcie :)
Dwójka, zachód bardzo ładny i tyle ;)
Pozdrawiam

Nemeth
05-07-2012, 21:23
Dobre zdjęcie i fajny kadr. Chociaż mam wrażenie, że nieco przesaturowane.

PS.
Dzięki za namiary. Już tam dziś podjechałem ;) Trafiłem na mgłę. Teraz tylko na sztorm czekać.

Nikonozaur
05-07-2012, 21:56
Jedynka jest na medal, kontrast i wyważenie kolorów masz bardzo dobre - świetna robótka Bartku.
Bonusik błyszczy niezwykłym światełkiem, poczekam jednak na ciekawsze kadry. ;)

Bartekkw
05-07-2012, 23:03
Dzięki za komentarze

Bonusik błyszczy niezwykłym światełkiem, poczekam jednak na ciekawsze kadry. ;)

Jest kilka kadrow na dysku - niebawem wrzuce

Pokaz coś Macku z tego miejsca - ciekawy jestem Twojej wizji

PABLOOK
06-07-2012, 09:51
Jedynka mocno ciekawa jest :).
A może posiadasz kadr o kilka kroków do przodu poczyniony ;)?

Bartekkw
06-07-2012, 15:37
A może posiadasz kadr o kilka kroków do przodu poczyniony ;)?

Dwa kroki do przodu i byłbym mokry....także nie ryzykowałem, ale zawsze można cropa zrobić ;)

maniak666
06-07-2012, 21:36
Salamandra z jedynki wprost rewelacyjna!

krzysztofz24
07-07-2012, 00:31
Bonus spoko. Ale to 1 tu rzadzi. Swietnie ta konstrukcja wdziera sie w kadr. Takie zderzenie industrialu I natury.
Kolorystycznie tez sie wdziera:-). Mam skojarzenie z noga mechanicznego pajaka krzyzaka...

anonymos
07-07-2012, 09:31
Salamandra z jedynki wprost rewelacyjna!

Dobre skojarzenie. Bardzo poprawny strzał a dzięki kolorystyce barierek zdjęcie wyróżnia się na tle innych morskich jakie widuję w sieci.

2jka cierpi na to o czym już kiedyś Ci wspominałem czyli coś a'la brak ostrości powiedzmy, że tak jakbyś się bawił TSem :) . Kadrowo nie jest rewelacyjnie ale wydaje mi się, że to raczej z uwagi na samo miejsce, ot taki jego urok.