Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Falochronowe klimaty
Nikonozaur
04-07-2012, 21:25
Może jeszcze takim przynudzę, oczywiście z pleneru we Władysławowie.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/209/morze56neff.jpg/)
Zapraszam.
RobertSoul
04-07-2012, 21:29
Ekstra jest :)
Światło było wtedy z Tobą jak widać i dobrze służyło :)
jarekf34
04-07-2012, 21:31
Jak dla mnie gitarka... Faktura piasku wyszła świetnie, kadr jak i kolorki równiez eleganckie :)
Światło mnióód :). A i kompozycja niczego sobie :)
mirekvampirek
04-07-2012, 22:11
dużo tych falochronow sie ostatnio przewija, ale w takim wykonaniu to ja mogę w nieskonczonosc ogladac ;-)
ostrytux
04-07-2012, 22:11
Bardzo malarsko, z wielką przyjemnością zobaczyłbym tę pracę w postaci powielenia 30x30 i w passe-partout 50x50 na ścianie!
krzysztofz24
04-07-2012, 22:15
Falochron bardzo dobrze wglab kadru prowadzi. To co mi sie najbardziej podoba, to ledwie zarysowany horyzont...jest tak lekko surrealistycznie, wrazenie to poglebia tonacja zdjecia...
Po prostu piękne zdjęcie! Gratulacje!
Dla mnie możesz tak dalej przynudzać :-)
jacekz40
05-07-2012, 12:44
Dobre przynudzanie nigdy nie jest złe ;) więc czekam na podobne w większej ilości, bo bardzo się podoba :)
Bartekkw
05-07-2012, 12:50
Bardzo fajny kolorek zrobiłeś. Kadrowo chyba wolałbym bardziej centralnie. Niemniej jednak podoba się
Adam Majchrzak
05-07-2012, 13:12
Już miałem się zapytać przy wcześniejszych odsłonach, czy te kolory są wynikiem nałożenia kilku filtrów, obróbki, czy tak było w rzeczywistości?
Ja podobnie jak Bartek byłbym za centralnym umieszczeniem falochronu, automatycznie ten słup w oddali znalazłby się w MP. :-P
Faktura piasku świetna!
Pozdrawiam! =]
wojtek6308
05-07-2012, 13:48
Pięknie Ci poświeciło :) .
tormentol
05-07-2012, 18:54
Ja bym zrobił centralny kadr. Poza tym rewelacja.
Bardzo się podoba, jak ktoś wspomniał malarsko.
Pozdrawiam,
AMI
cocolino41
05-07-2012, 20:06
po prostu super . świetne światełko
Świetne spokojne i ciepłe zdjęcie.
Można się wpatrywać w nieskończoność :)
Nikonozaur
05-07-2012, 21:44
Już miałem się zapytać przy wcześniejszych odsłonach, czy te kolory są wynikiem nałożenia kilku filtrów, obróbki, czy tak było w rzeczywistości?
Ja podobnie jak Bartek byłbym za centralnym umieszczeniem falochronu, automatycznie ten słup w oddali znalazłby się w MP. :-P
Faktura piasku świetna!
Pozdrawiam! =]
Te kolory są wynikiem użyciem wynalazku HOYA ND400. W zależności co chcesz uzyskać albo lekko niedoświetlasz i potem ocieplasz fotę lub wybrany jej fragment w CR nie żałując suwaczka temperatury, albo dochodzisz do granicy prześwietlenia i... robisz co chcesz. Mówiąc wprost - masz łeb i ...j to kombinuj. ;) W każdym razie stosując ten filtr już w aparacie ustawiam wyższą niż "normalną" temperaturę barwową (7-8k °K). Oczywiście nie jest to warunek konieczny, można przecież bez problemu uzyskać "zwykłe" kolory, ale w takich warunkach oświetleniowych po prostu tak lubię. Być może była tu jeszcze szara połówka LEE, nie pamiętam.
Kwadrat jest wycięty z kadru poziomego i długo owo cięcie celebrowałem. Na początku oczywiście chlasnąłem w/g wzorca jednak palik na horyzoncie (a chciałem go zachować) natychmiast przeważał fotę w lewo. Po konsultacjach z samym sobą wybrałem tak jak widać, myślę, że trafnie. Oczywiście szanuję Wasz "zachwiany" odbiór. ;)
super się prezentuje. Obróbka pierwsza klasa.