Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Deszczowy czerwiec...
... .
*** Zapraszam ***
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/07/e48c5ae58e464337-1.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)
TUTAJ WERSJA X 2 ;) (http://images10.fotosik.pl/1843/83a627ddcba581ce.jpg)
*** Dziękuję ***
krzysztofz24
04-07-2012, 19:17
Ladna kompozycja z tymi lodkami wyszla. I bardzo mi sie podoba taka "stalowo-szara" tonacja zdjecia.
no cóż.... klasa! Łódki świetnie rozmieszczone w kadrze, a padający deszczyk dopełnia klimatu.
Świetne zdjęcie!
Najlepsze jest to, że tego samego dnia byłem w Chałupach na rowerze i ledwo zdążyłem się schować przed tą ulewą :D
Adam Majchrzak
04-07-2012, 20:45
Detal miażdży!
Z ilu to klatek, jeśli wolno?
Ta praca jest doskonałym przykładem, że w deszczową pogodę też warto wyjąć aparat.
Pozdrawiam! =]
...
Najlepsze jest to, że tego samego dnia byłem w Chałupach na rowerze i ledwo zdążyłem się schować przed tą ulewą :D
To pewnie Maćku gdzieś tam się minęliśmy ;).
Z tą różnicą, że ja pędziłem do Chałup, aby chmury mi za bardzo nie uciekły i aby się zbytnio nie rozpadało.
A jedna taka bestia była, że...:shock:. Ale o tym na razie cii... ;).
Detal miażdży!
Z ilu to klatek, jeśli wolno?
Ta praca jest doskonałym przykładem, że w deszczową pogodę też warto wyjąć aparat.
Pozdrawiam! =]
Dziękuje za miłe słowa :).
Tutaj puzzelki z 10 elementów się składały ;).
A jeżeli chodzi o aurę, to każdą trzeba jakoś tam wykorzystać ;).
Zawsze chciałem mieć "deszczową fotę" i teraz już mam :).
Ładneeee :) W sam raz na ścianę do mojej sypialni nad łózko :)
jarekf34
04-07-2012, 21:05
Ładniusia ta panoramka no i widac Pawle, że Tobie to nawet deszcz nie przeszkodzi w zrobieniu dobrej fotki :)
RobertSoul
04-07-2012, 21:07
I do tego te krople na wodzie.... ;) SUPER !
Świetne.
10 klatek sąsiadująco...?
Nikonozaur
04-07-2012, 21:45
Świetna robota. Nikomu i niczego, ale jednak tej foty to Ci chyba zazdroszczę. ;)
...
10 klatek sąsiadująco...?
Już tłumaczę Radku dlaczego tak a nie inaczej.
Tu 10 klatek na 24mm ustrzelone. Musiałem trochę przybliżyć szkiełkiem, bo łódeczki wyszły by jak orzeszkowe łupinki ;).
Do wody już się ładowałem, aby bardziej szeroko je ustrzelić, ale jak zobaczyłem, co mi żona pokazuje, to jednak się powstrzymałem. Faktycznie zaczęło coś tam z nieba piorunami łupać i z wyjściem mógłbym mieć trochę większe problemy ;).
Także pięć klatek na niebo i tyleż samo na podłogę poczyniłem. I tak to właśnie było ;).
Pozdrawiam :).
Także pięć klatek na niebo i tyleż samo na podłogę poczyniłem. I tak to właśnie było ;).
Pozdrawiam :).
O to generalnie mi chodziło, dziękuję :)
ostrytux
04-07-2012, 22:08
Pięknie zaprezentowany deszcz!
Warto było się natrudzić :-) świetna fota :-)
Bartekkw
05-07-2012, 11:21
No bardzo fajnie Ci to wyszło - i kadrowo i kolorystycznie. Świetny detal i fajne światło w tak pozornie niekorzystnych warunkach. To Chałupy jak pisze Maciek ??
Pawle o tym zdjeciu juz gdzies napisalem.....dla mnie jest mega!
tormentol
05-07-2012, 18:44
Tak uchwycić deszcz nie jest łatwo. Klasa, i duże brawa. Nigdy nie ma złych warunków. Trzeba je tylko obczaić ;)
Świetnie zdjęcie - na ścianę idealne!
... To Chałupy jak pisze Maciek ??
Tak Bartku, Chałupy :).
No i tradycyjnie wielkie dzięki za poświęcony czas :).
A szczególnie podziękowania dla Tych, którym się chciało pozostawić ślad po sobie :).
wojtek6308
06-07-2012, 10:27
Podobno nie da się zrobić dobrego fota bez odpowiedniego światła ?, ... a jednak da się.
maniak666
06-07-2012, 21:46
Świetne, ale do tego już przyzwyczaiłeś nas tutaj.
Mam tylko jedno dręczące mnie od dłuższego czasu ( w końcu nie tu ją pokazałeś wpierw). Pytanie dotyczy horyzontu. Nie sądzę żeby błąd skladania, ale nie daje mi spokoju ten horyzoncik...
Fale to, przeciwległy brzeg , czy może jeszcze coś innego...?
(...)
Opad atmosferyczny :D zwany także szatańską ulewą :)
maniak666
06-07-2012, 22:06
Opad atmosferyczny :D zwany także szatańską ulewą :)
Dzięki. Nie wziąłem tego pod uwagę patrząc na kropelki na pierwszym planie.
...
Mam tylko jedno dręczące mnie od dłuższego czasu ( w końcu nie tu ją pokazałeś wpierw). Pytanie dotyczy horyzontu. Nie sądzę żeby błąd skladania, ale nie daje mi spokoju ten horyzoncik...
Właściwie Maciek mnie już wyręczył, jeżeli chodzi o kilka słów wyjaśnienia, za co serdeczne dzięki składam :).
Dodam tylko, że to Zatoka Pucka jest, więc po drugiej stronie faktycznie widać brzeg. Tak powiedzmy do połowy kadru patrząc od prawej strony. Reszta różności to wariacje na niebie i wodzie spowodowane deszczem , wiatrem, światłem itp.;). Faktycznie wygląda to dosyć dziwacznie, ale natura po prostu potrafi zaskakiwać. Na dużym OBRAZIE wygląda to znacznie lepiej ;).
Pozdrówki i dziękówki :).
P.S. Złożone raczej dobrze jest ;).