PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Rytm miasta

morzon
04-07-2012, 10:34
Hej,

wróciłem z błyskaniem ;) na początek coś co chodziło za mną od dawna i w końcu udało się zrealizować - setup oświetlenia, zdjęcia backstage i troszkę opisu znajdziecie u mnie na blogu - www.patrykmorzonek.pl (http://www.patrykmorzonek.pl)

Zapraszam:

(ps - na białym tle lepiej się ogląda)

http://img338.imageshack.us/img338/4056/blog1c.jpg
źródło (http://img338.imageshack.us/img338/4056/blog1c.jpg)

Pozdrawiam

lechupe
04-07-2012, 10:38
Bardzo fajne.
Tytuł idealnie opisuje zdjecie.
Portret to wprawdzie raczej nie jest - to jest krajobraz portretowy ;-) ale tak czy inaczej bardzo udana praca.

Flux
04-07-2012, 10:52
Konkret! Trochę mi wszystko w lewo leci, jakby horyzont był pochylony ... Ale to pewno czepialstwo. Bardzo fajnie i solidnie zrealizowany koncept.

mOSAd
04-07-2012, 16:37
Fajne. Dobra perspektywa i kolory oraz ekspozycja. Także model się spisał i robi swoje.

Mam niedosyt lekki. Kompozycyjny. Chodzi o pustkę na wiadukcie i brak czegoś mocnego po lewej. Może to kwestia "gołych" narożników również? Jak sobie kokmbinuję, co by mogło polepszyć odbiór, to na myśl wpierw przychodzi jedna dodatkowa postać na ścieżce. Widziałbym tu długowłosą kobietę oddalającą się od nas, w skórzanych spodniach i dużej torbie przewieszonej przez ramię. Tak gdzieś "w połowie odległości", między modelem i tłem. Natomiast nie mam pojęcia jak zagospodarować lewy dolny narożnik. Aktualnie robi przygnębiające wrażenie.

batonMR
04-07-2012, 17:27
Ciekawie wykorzystane różne fotograficzne tricki. Ogólnie bardzo fajna fotografia, jak najbardziej z klimatem. ;) Pozdrawiam!

emet_b
04-07-2012, 17:43
widziałem wczoraj na blogu i mnie imho się tak bardzo nie podoba:

a) co to za paski/cienie na twarzy modela?
b) perspektywa podobnie jak mOSAd. Nie masz jakichś kadrów bardziej od przodu?

Poza tym, technicznie, błyskowo-klasa ;)

morzon
04-07-2012, 18:30
Widziałbym tu długowłosą kobietę oddalającą się od nas, w skórzanych spodniach i dużej torbie przewieszonej przez ramię. Tak gdzieś "w połowie odległości", między modelem i tłem.

Nigdy w życiu, to dopiero by się zrobił burdel kompozycyjny...

a) co to za paski/cienie na twarzy modela?
b) perspektywa podobnie jak mOSAd. Nie masz jakichś kadrów bardziej od przodu?

a) nie wiem o czy piszesz, okulary? Cienie od słuchawek? Naprawde to tak bardzo przeszkadza??
b) nie mam. Od przodu to zupelnie inne zdjecie. Całość była zaplanowana jako takie ujęcie i nic innego nie robiłem.

Dzieki za odwiedziny, pozdrawiam :)

tomek_bartus
04-07-2012, 18:49
jest bardzo dobrze, leciuteńki przechył w lewo nie preszkadza, dobra kolorystyka, ładne niebo i kadrowanie też mi leżą. gratuluję!

mOSAd
04-07-2012, 19:03
Nigdy w życiu, to dopiero by się zrobił burdel kompozycyjny...
No, ale burdel to czasem ciekawsze miejsce niż pustkowie. ;)
Akurat bardzo rzadko proponuję dodawanie elementów do zdjęcia. Zwykle bym pousuwał co się da. W wielu wypadkach wystarczy zdjęcie wykadrować odpowiednio, jednak kadru tym razem zmieniać raczej nie ma sensu. Tu naszła mnie taka refleksja, to się dzielę. Skoro tak zdecydowanie odrzucasz, to pewnie masz rację.

morzon
04-07-2012, 19:29
No, ale burdel to czasem ciekawsze miejsce niż pustkowie. ;)
Akurat bardzo rzadko proponuję dodawanie elementów do zdjęcia. Zwykle bym pousuwał co się da. W wielu wypadkach wystarczy zdjęcie wykadrować odpowiednio, jednak kadru tym razem zmieniać raczej nie ma sensu. Tu naszła mnie taka refleksja, to się dzielę. Skoro tak zdecydowanie odrzucasz, to pewnie masz rację.

Jakbym znalazl takie miejsce z węższym chodnikiem to baardzo chetnie bym tam pofocil - ale caly Krakow zlazilem szukajac w ogole czegos choc troche pasujacego i to jedyne miejsce ;) chodnik mi bruzdzil dlugo, ale w koncu sie do niego przekonalem - mysle ze jak droga byla by sporo blizej to by sie spory chaos zrobil i model by mogl "zniknac" po prostu w calym gaszczu.
Tak czy inaczej - dzieki za opinie :)

Ps. Sry za brak pl znakow, z ipada na szybko pisze...

La
05-07-2012, 10:05
W lewym dolnym rogu moglaby sie konczyc barierka. Natomiast jedyna rzecz ktora mi sie nie podoba to cien barierki pod nogami modela i zaburzone linie cienia tejze. Nie zmienia to faktu, ze sam chcialbym miec na tyle umiejetnosci i samozaparcia zeby taka prace stworzyc.

Lucas Z
07-07-2012, 10:52
Ładnie błyśnięte