PDA

Zobacz pełną wersję : Szkarska Poręba - nocleg

Jarkod
03-07-2012, 16:05
Czy może ktoś polecić znośny i niedrogi nocleg w okolicach Szklarskiej Poręby? Na przełomie lipca i sierpnia chciałbym się tam wybrać na 2 tygodnie: 2 osoby dorosłe, 1 nastolatka + samochód. Zamierzamy chodzić po górach, zwiedzić Jelenią Górę, Sobieszów, Czeski Raj, Harrachov, itp., więc nie musi to być hotel z wyżywieniem, bo w ciągu dnia i tak będziemy poza nim. Nie musi to też być sama Szklarska Poręba. Raczej jak najlepszy punkt wypadowy do pieszych wycieczek po Karkonoszach.

Wstyd się przyznać, ale mimo, że stamtąd pochodzę, to zupełnie nie znam tamtejszych okolic i chciałbym to zmienić.

Remol71
03-07-2012, 20:54
Polecam Renifer. Byłem kilka razy.

pil74
05-07-2012, 13:47
Polecam pensjonat Trans. Byłem w marcu i było ok. Warunki dobre, blisko wyciągu.
Rok temu byłem w Willi Anna Maria i też było super. Również warta polecenia

Zdecydowanie natomiast odradzam pensjonat Troll. Gburowata obsługa, żeby nie napisać chamska. Do tego uczciwość pozostawia wiele do życzenia.

jendrusz
06-07-2012, 12:34
Kilka razy byłem w pensjonacie Poezja . Polecam.

Jarkod
07-07-2012, 00:24
Dzięki za informacje. Po przemyśleniu sprawy znalazłem nocleg w Przesiece. Wydaje mi się lepszym miejscem wypadowym na wycieczki w góry. Już niedługo będę mógł to zweryfikować.

Rafał_Sz
08-07-2012, 11:50
Jak lubisz chodzić, to jest to super miejsce, bo będziesz dokładnie pośrodku między Karpaczem i Szklarską Porębą. Czyli w idealnym miejscu, żeby startować, gdzie tylko chcesz.

Jarkod
08-07-2012, 13:26
Jak lubisz chodzić, to jest to super miejsce, bo będziesz dokładnie po środku między Karpaczem i Szklarską Porębą. Czyli w idealnym miejscu żeby startować gdzie tylko chcesz.

Właśnie z takiego założenie wyszedłem. Można w lewo na Szrenicę, można w prawo na Śnieżkę, z tyłu jest Chojnik, Cieplice i Jelenia Góra. Byle tylko pogoda dopisała.

Kasandra
09-07-2012, 10:46
Właśnie z takiego założenie wyszedłem. Można w lewo na Szrenicę, można w prawo na Śnieżkę, z tyłu jest Chojnik, Cieplice i Jelenia Góra. Byle tylko pogoda dopisała.

Tyyyy, jak z tyłu będzie Jejenia, to raczej Śnieżka będzie na lewo, a Szrenica na prawo;-)

Rafał_Sz
09-07-2012, 15:30
Tyyyy, jak z tyłu będzie Jejenia, to raczej Śnieżka będzie na lewo, a Szrenica na prawo;-)Przestań, w końcu kolega trafi. ;):)

pil74
10-07-2012, 12:12
Przestań, w końcu Kolega trafi. ;):)
Mnie się już zdrowo pogrzało, no bo jeżeli Jelenia będzie z lewej, albo i z prawej .......:)

W Przesiece byłem, a dokładniej w chacie/gospodarstwie zwanej Kurosiówka. Rewelacja!!!. Za bramą las i wyjście w góry, a jak człowiek ma lenia to może w przepięknym ogromnym ogrodzie odpocząć.

Jarkod
11-07-2012, 20:31
Tyyyy, jak z tyłu będzie Jejenia, to raczej Śnieżka będzie na lewo, a Szrenica na prawo;-)

Masz całkowitą rację. :-)