PDA

Zobacz pełną wersję : Giełda - wątpliwość

M_J
03-07-2012, 15:51
Mamy w regulaminie giełdy taki punkt:

Za umieszczanie ogłoszenia na giełdzie i równocześnie na innych portalach aukcyjnych użytkownik karany będzie 7 dniowym brakiem możliwości korzystania z forum (ban). Ogłoszenie takie zostanie natychmiast skasowane.

Czy powielenie ogłoszenia na innym forum, nie będącym w sposób oczywisty innym portalem aukcyjnym, jest dozwolone? ;)

Greg77
03-07-2012, 15:57
Doszukujesz sie tematu do rozmowy, czy na serio jest to dla Ciebie nie jasne?
Zalozenia gieldy byly jasne, nie jest to portal aukcyjny tylko kolezenska sprzedaz, wiec jezeli cos wystawiasz na gieldzie to nie wystawiaj na alledrogo, co by ewentualnego forumowicza nie zrobic w konia.

M_J
03-07-2012, 15:59
Doszukujesz sie tematu do rozmowy, czy na serio jest to dla Ciebie nie jasne?
Zalozenia gieldy byly jasne, nie jest to portal aukcyjny tylko kolezenska sprzedaz, wiec jezeli cos wystawiasz na gieldzie to nie wystawiaj na alledrogo, co by ewentualnego forumowicza nie zrobic w konia.

Przeczytaj raz jeszcze to, co napisałem i to, co jest w regulaminie. Gdybym nie miał wątpliwości na pewno nie zadałbym takiego pytania. I nie pytałem o alledrogo.

Greg77
03-07-2012, 16:03
Przeczytaj raz jeszcze to, co napisałem i to, co jest w regulaminie. Gdybym nie miał wątpliwości na pewno nie zadałbym takiego pytania. I nie pytałem o alledrogo.

Wspomnialem o aledrogo jako przyklad, moim zdaniem, skoro jest to sprzedaz kolezenska, to nie jest ok wystawiac przedmiot na innych portalach, jezeli nie schodzi na forum to wtedy prosisz o usuniecie z forum i wystawiasz gdzie chcesz;)

M_J
03-07-2012, 16:07
Wspomnialem o aledrogo jako przyklad, moim zdaniem, skoro jest to sprzedaz kolezenska, to nie jest ok wystawiac przedmiot na innych portalach, jezeli nie schodzi na forum to wtedy prosisz o usuniecie z forum i wystawiasz gdzie chcesz;)

Ty tak sądzisz, ale o takiej właśnie sytuacji regulamin nie wspomina - jasno jest napisane o innych portalach aukcyjnych.
Dlatego spokojnie poczekam na opinię "zielonych" i jakby co, ten punkt regulaminu dla definitywnej jasności trzeba by zmienić ;)

Rafał_Sz
03-07-2012, 16:26
Allegro też wywala oferty, jeśli przedmiot sprzedaży jest na innym portalu. Zwłaszcza w temacie samochodów.

M_J
03-07-2012, 16:50
Allegro też wywala oferty, jeśli przedmiot sprzedaży jest na innym portalu. Zwłaszcza w temacie samochodów.

Nie pytam o to, co robi allegro czy inne portale ;)

Rafał_Sz
03-07-2012, 19:13
Nie pytam o to, co robi allegro czy inne portale ;)Wiem. chodziło mi o pewną analogię zasad.