Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Prośba o głos na moje autko - pod warunkiem, że się spodoba :)

mrenias
03-07-2012, 12:24
Witajcie, zerknijcie proszę na poniższy link, jak się Wam spodoba furka będę wdzięczny za każdy głos, który doceni moją prawie 3 letnią pracę nad tym projekcikiem.
www.bofb.pl/uczestnik,53

Z góry dziękuję :D

Majek
03-07-2012, 13:48
Podoba mi się. I autko i dziewczyny... ;-) Lubię to.

Dałbyś więcej fotek. Jakiś interior może?

elanek
03-07-2012, 14:34
Kupa roboty, szacun.

ropusz
03-07-2012, 21:24
A dlaczego nr rejestracyjne z przodu i z tyłu są inne?

SADPUNK44
03-07-2012, 21:37
Po to się zarejestrowałeś, żeby głosy zbierać?;)
Ale robota super...:mrgreen:

Jacek Q
03-07-2012, 21:44
A dlaczego nr rejestracyjne z przodu i z tyłu są inne?

Oj, dlaczego. Przód z jednego tył z innego a obydwa były zarejestrowane.

ropusz
03-07-2012, 22:01
Tak właśnie myślałem. Mi takie stare samochody po tuningu zawsze kojarzą się jednoznacznie - z wierzchu świeci, że aż miło a przy pierwszym kopniaku samochód rozleci się na pół.

Czornyj
03-07-2012, 22:11
Tak właśnie myślałem. Mi takie stare samochody po tuningu zawsze kojarzą się jednoznacznie - z wierzchu świeci, że aż miło a przy pierwszym kopniaku samochód rozleci się na pół.

"Myślałeś" powiadasz?

elanek
03-07-2012, 22:21
Przecież to z przodu to nie jest rejestracja.

ropusz
03-07-2012, 22:39
Przecież to z przodu to nie jest rejestracja.

Wygląda, jak rejestracja, ma "PL" i gwiazdki EURO.

SADPUNK44
03-07-2012, 22:49
...gwiazdki EURO...

Balotelli, Ronaldo, Obraniak, Lato...:mrgreen:

Nowe Tico też się rozlatuje...:D

ropusz
03-07-2012, 22:59
Balotelli, Ronaldo, Obraniak, Lato...:mrgreen:
To są gwiazdy, gwiazdki to np. Siwiec ;)

Nowe Tico też się rozlatuje...:D
Nie ma już nowych Tico, ale faktycznie blacha była jak w puszce Coca-Coli.

Nie to, żebym miał coś do takich starych aut. Lubię pooglądać Wheeler Dealers i sam bym chciał mieć garaż, a w nim odrestaurowanego Forda Mustanga z '67 ale tylko, żeby na niego od czasu do czasu popatrzeć lub zrobić rundkę po okolicy. Takie samochody nie nadają się do codziennej jazdy czy dalszych wypraw.

SADPUNK44
03-07-2012, 23:43
...

Nie to, żebym miał coś do takich starych aut. Lubię pooglądać Wheeler Dealers i sam bym chciał mieć garaż a w nim odrestaurowanego Forda Mustanga z '67 ale tylko, żeby na niego od czasu do czasu popatrzeć lub zrobić rundkę po okolicy. Takie samochody nie nadają się do codziennej jazdy czy dalszych wypraw...

Też marzę o amerykańskiej gablocie, ale takiej z lat 50/60, np. Hudson Hornet...:DLans na całą okolicę...;)

Majek
04-07-2012, 09:51
Po to się zarejestrowałeś, żeby głosy zbierać?;)A nie zauważyłeś może, że kolega jest zarejestrowany na forum od 2009 roku? ;-)

nowart
04-07-2012, 10:22
Przepiękny ! Gratulacje i szacunek za włożone serce w autko ! Tylko dlaczego nie ma żadnych zdjęć wnętrza, które w opisie też tak zachwalasz..??

mrenias
08-07-2012, 22:45
Wybaczcie, ale dopiero wróciłem po dłuuugim weekendzie :)

Na szybko odpowiadam na pytania :)
Zarejestrowałem się dawno co już zostało napisane. Świetne forum i czerpię z niego wiele wiedzy.
Co do tablicy na tyle, to jest to dorobiona tablica, ponieważ zderzak z tyłu jest z japońskiej wersji do której PL tablica by nie weszła.
Do autka naprawdę włożyłem wiele serca i czasu (pieniędzy nie liczę - w tym jedynym przypadku grają drugorzędną rolę). Cieszę się, że Wam się podoba :)
Co do wnętrza, to jak coś znajdę ciekawego to dołożę, ale na już to jest widoczne wnętrze w filmie pod linkiem podanym w opisie autka do programu TVN turbo.

Nie zgodzę się z Twoją wypowiedzią. Jeżeli ktoś podchodzi poważnie do tematu, to przy takim aucie dba o każdy szczegół tym bardziej, jeżeli chodzi o bezpieczeństwo. I tak zwiększając moc autka ze 150KM na 240KM pierwsze co zrobiłem, to wymieniłem hamulce na większe (tarcze itd), opony z wysokiej półki, mocne sprzęgło itd. Musi to iść wszyskow parze. Niestety są ludzie, którzy kupują wypasione felgi 17 calowe, a do tego łysawe 10 letnie opony na allegro, no ale tego pozwolę sobie nie komentować.
Pozdrowionka

Psychotrop
17-07-2012, 18:24
bardzo ładny sprzęt.
polubiłem to :)
zwłaszcza że taka hondzinka to było moje marzenie, jak je na rynek wypuścili, no ale wtedy była praktycznie finansowo nieosiągalna jako nowa.

pawelp
18-07-2012, 10:39
Co do tablicy na tyle, to jest to dorobiona tablica, ponieważ zderzak z tyłu jest z japońskiej wersji do której PL tablica by nie weszła.

Hmm, nawet dwurzędowa? Bo za samoróbkę, możesz dostać mandat.

mrenias
07-09-2012, 16:31
Wybaczcie, że tak męczę temat, ale jutro jest finał i pozwolę sobie jeszcze raz odświeżyć temat :)

Psychotrop masz rację, cenowo był nie osiągalny.
Pierwszą taką hondę kupiłem w 1998 roku od pierwszego właściciela w PL, który to kupil ją w salonie w 1992 roku, mialem gdzieś fakturę i cena była coś około 18000zł.

Pozdrowionka!

frostic
09-09-2012, 07:18
Pozytywny wariat z Ciebie! 3 lata..... Oj... ;)
Tuningowe klimaty nie są mi bliskie ale podziwiam i doceniam Twoje dzieło.
Choć i tak moim marzeniem pozostaje niezmiennie Fiat 126 rocznik 1973.
Na razie niestety nie stać mnie na tak drogi wóz...
A i upolowac niełatwo.

mrenias
10-09-2012, 09:05
Hondzinka zajęła III miejsce!
Dziękuję wszystkim za pomoc ;)

http://bofb.pl/top3/index.php

frostic mój braciszek ma maluszka z 1979 roku - stan bliski ideałowi, jak się czasami przejadę tym autkiem, to łezka w oku się kręci, jak sobie przypomnę wyjazdy na wczasy Fiacikiem z Rodzicami, bratem, pieskiem i kompletem pościeli - jakoś wszystko się mieściło hehe. Dzisiaj cięzko jest mi się do scenica zapakować :)
Pozdrowionka!

frostic
10-09-2012, 10:40
Miałem takiego 77 ;)
Moje pierwsze autko dokładnie 18 lat temu. Na starcie 10 metrowe gumy robił.
To była zabawa ;)

Gratulacje!

Majek
10-09-2012, 12:54
Kurcze, z całego pudła, to Twoja Hondziawka najbardziej mi się podoba. Ta z pierwszego jakaś taka zwykła, a Golf zajeżdża wiejskim tuningiem. Nie wiem, co mają w środku, bo może to zadecydowało. W każdym razie wizualnie Twoja fura najładniejsza. Ale ja mam słabość do ciemnego lakieru i białych felg... ;-)