PDA

Zobacz pełną wersję : Tamron 70-300 naprawa pierścienia zoom

adriansocho
30-06-2012, 18:25
Witam, wpadł mi w ręce Tamron 70-300 z uszkodzonym pierścieniem zoom - po rozebraniu okazało się, że odłamał się ząbek przekazujący ustawienie ogniskowej na tuleję sterującą wysuwaniem obiektywu. Element ten (ząbek) przenosi znaczne siły i sklejenie go klejem epoksydowym nie pomogło na długo:( Czy myślicie, że jest szansa gdzieś kupić sam pierścień ogniskowej? Poszedł mail do Fototechniki, ale możliwe, że dystrybutor sprzedaje części tylko serwisom.

adriansocho
04-07-2012, 14:17
UPDATE: Niepotrzebnie panikowałem. Dostałem odpowiedź od dystrybutora, takowy pierścień kosztuje 50 PLN + przesyłka:) Jeszcze tylko muszę znaleźć jakiś dobry smar, żeby przesmarować prowadnice wysuwanych elementów obiektywu, żeby chodził gładziej, i można zamawiać i przekładać.

yurst
21-11-2022, 12:25
UPDATE: Niepotrzebnie panikowałem. Dostałem odpowiedź od dystrybutora, takowy pierścień kosztuje 50 PLN + przesyłka:) Jeszcze tylko muszę znaleźć jakiś dobry smar, żeby przesmarować prowadnice wysuwanych elementów obiektywu, żeby chodził gładziej, i można zamawiać i przekładać.

Witam, mam podobny problem i proszę o o podanie adresu do tego dystrybutora - może jeszcze istnieje :) i ma taką część czyli ten pierścień zoom