Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Plecak do 400zł foto+laptop

sunnyluk
29-06-2012, 21:36
Witajcie,

Z racji tego, że coraz szybciej przybywa mi sprzętu foto, zwykły pokrowiec Case Logic 201 przestaje wystarczać. Chciałbym od razu zakupić wystarczający plecak, który nada się na:

- aktualnie D5100 z gripem (w przyszłości zapewne większa puszka z gripem, D300s, może następca D7000) + 18-105 (w przyszłości na pewno jakiś dłuższy obiektyw)
- miejsce na min. 4 obiektywy dodatkowe
- miejsce na lampę
- pokrywa na laptopa 15,4"
- jednokomorowy (nie zależy mi na dwóch komorach, bo przez nie "straciłbym" miejsce na sprzęt foto)
- miejsce na dodatkowe akcesoria (jakieś kieszonki z boków, przodu)
- uchwyt na statyw
- pokrowiec

Od kilku dni przeglądam neta i w sumie zbyt dużego wyboru nie ma :( znalazłem jedynie Lowepro Pro Runner 350 AW. Inne Lowepro, Naneu, Case Logic czy Benro to albo mają miejsce na laptopa 14" czy 13", albo mają przestrzeń dwukomorową albo mają dostęp do aparatu z boku (czyli również dwukomorowe).

Mam prośbę czy moglibyście polecić jakieś inne modele oprócz tego Lowepro Pro Runner 350 spełniające moje chyba niezbyt wygórowane wymagania? :)

basidion
29-06-2012, 23:05
Benro F300LN jest jednokomorowy, otwierany "normalnie", laptop 15.4'' żonki wchodzi bez problemu, ma pokrowiec, kosztuje ponizej 300pln, wykonanie super.
Ja osobiscie polecam :)

Girdian
02-07-2012, 16:02
Ja polecam Lowepro CompuTrekker AW Plus, używkę w świetnym stanie znajdziesz do 300zł.

jarmer
03-07-2012, 08:20
Ja ostatnio przed wyjazdem sprawiłem sobie plecak Benro QUICKEN 500. Wchodzą do niego 2 aparaty, laptop 17 i trochę innych gratów. Mieści się w twoim przedziale cenowym i to co podałeś wejdzie do niego.

michaskro
03-07-2012, 20:57
Posiadam, polecam: Benro F300LN. Naprawdę warto. Ewentualnie plecaki Vanguarda jeśli zmieścisz się w cenie.

sunnyluk
04-07-2012, 18:23
Dzięki za propozycje, stwierdzam jednak, że spokojnie może być dwukomorowy z szybkim dostępem do aparatu i nawet zamówiłem Vanguarda UpRise 48 w wg mnie bardzo dobrej cenie - 377.89 zł. Niestety nadal nie mam potwierdzenia dostępności towaru (sklep ponoć czeka na potwierdzenie od dostawcy...) i coś mi się zdaje, że zrezygnuję z tego zamówienia :(

Wcześniej patrzyłem właśnie za Benro Quicken 500 i również bardzo mi się spodobał. To taka jakby "podróba" tego Vanguarda Uprise 48... ;)

@jarmer Laptop do tego Benro 500 to wchodzi chyba 15,4"? Jesteś pewny, że 17" wejdzie?

elbarto
04-07-2012, 21:32
Powtórzę swój post z innego tematu. Miałem Lowepro Pro Runner 350 AW. Używałem go do noszenia D90 + 35 + 18-200 + fisheye + SB-700 i miałem w nim jeszcze mnóstwo miejsca.

Niestety, po przejściu na D3s, okazał się dla mnie zbyt mały i zmieniłem na ten sam model, tyle, że większy - Lowepro Pro Runner 450 AW.

Jeśli chciałbyś odkupić 350AW, to mam go na sprzedaż.

Miałem podobny dylemat jak Ty, ale przekonała mnie możliwość wielu konfiguracji + mega bezpieczna kieszeń na laptopa + uchwyt na statyw oraz dobrze działający pokrowiec przeciwdeszczowy.

sunnyluk
18-07-2012, 14:33
Ostatecznie zakupiłem Benro Quicken 500N i jestem bardzo zadowolony :) wygodny, bardzo pojemny (aż nadto), dobrze wykonany, szkoda tylko, że nie ma więcej kieszonek na mniejsze rzeczy, a przegródki są tak bardzo głębokie ;) - ale tu to akurat trochę mojej winy - mogłem zamówić niższy, mniejszy model. Jeśli ktoś ma jakieś pytania to służę pomocą.