PDA

Zobacz pełną wersję : Szkolenie – obróbka zdjęć w PS – szukam

gregre
27-06-2012, 23:09
Witajcie :)

Szukam osoby/firmy która przeszkoliłaby w zakresie obróbki zdjęć w zastosowaniach poligraficznych.
Materiał który otrzymuję to zdjęcia różnej jakości, wykonane różnym sprzętem i umiejętnościami. Głównie chodzi o szybkie "podrasowanie" zdjęcia (bo nie ma na to czasu). Dodatkowo zdarza się, że jest czas by bardziej (nieco dłużej) popracować nad zdjęciem - więc i techniki nieco bardziej czasochłonne.
Zastosowanie w gazetach (cienki papier gazetowy) i kolorowym magazynie (np kreda 100g.) - niuanse kolorystyczne raczej nie są brane pod uwagę. Tematyka zdjęć bardzo różna, od krajobrazów, zdjęć z wydarzeń, po detale, przedmioty.
Osoba do przeszkolenia ma podstawy w Photoshopie, jednak są to podstawy podstaw ;) Poziom do zweryfikowania przez osobę zainteresowaną. Mile widziana nauka (lub pokaz/prezentacja) użycia tabletu w ww. zastosowaniach.
PS wersja 5.5.
Teren śląskie/opolskie - lub okolice :) Mile widziana FV/rachunek.
Osoby/firmy które są zainteresowane proszę o kontakt.

Pozdrawiam
Tomasz

gregre
01-07-2012, 00:03
Nikt nie jest zainteresowany?
To może ktoś wskaże osoby / firmy które coś takiego organizują?

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Johanan
01-07-2012, 13:07
Tresurę właścicieli PSów, przeprowadza np. firma: Expose Lab.

http://exposelab.pl/o-nas/kontakt.html (zapytaj, umów się)

http://exposelab.pl/katalog-kursow/dtp-prepress-kreacja/adobe-photoshop/kurs-adobe-photoshop-i-lightroom-techniki-fotoedytorskie.html

gregre
01-07-2012, 15:16
Dziękuję za pomoc.
Masz jakieś doświadczenia z ww firmą?

Robert_Kostrzyn
01-07-2012, 15:39
witam,

dzis zalogowałem sie do tego portalu. nie wiem gdzie sie daje pierwsze posty :(

w D70 wczoraj uległ katastrofie wyswietlacz, gdzie mofe go eynienic

pozdrawiam
Robert

wunat
01-07-2012, 16:50
pewnie nie w tym dziale pisales (tak jak teraz) i usuneli Twoj post, szukaj w dziale serwis

Johanan
01-07-2012, 17:12
Dziękuję za pomoc.
Masz jakieś doświadczenia z ww firmą?

Nie, nie wiem co to za jedni.
Wiem, że zdominowali rynek, jeśli chodzi o szkolenia w obsłudze oprogramowania.
Na dodatek wcale nie są tani, ale przynajmniej możesz liczyć na watowską fakturę.

Co do PSa, to uczyłem się go sam + podglądactwo (tutoriale).

jarmer
02-07-2012, 23:24
Szukasz indywidualnego szkolenia czy szkolenia? Jak coś można polecić to może www.szkoleobrazu.pl (www.szkolaobrazu.pl).

gregre
03-07-2012, 00:08
Dziękuję za polecenie.
Widzę, że to są szkolenia stricte ślubne. A ja ani nie pracuje na zdjęciach ślubnych, ani na RAWach. :-[

gregre
03-07-2012, 14:16
Exposelab zorganizuje ten kurs jedynie w Warszawie ze względu na brak chętnych w innych miastach.
Zajęcia prowadzi Łukasz Oberlan, z tego co wygooglałem autor kilku książek wyd. Helion.

Może ktoś jeszcze coś poleci?

rafal1980
03-07-2012, 14:38
Google i wpisujemy "photoshop tutorials" - w trakcie oglądania wykonuj analogicznie czynności, które są przedstawione na filmach. Szkoda kasy na kursy, tak moim zdaniem nauczysz się najwięcej.

gregre
03-07-2012, 16:03
Google i wpisujemy "photoshop tutorials" - w trakcie oglądania wykonuj analogicznie czynności, które są przedstawione na filmach. Szkoda kasy na kursy, tak moim zdaniem nauczysz się najwięcej.

Przeczytaj prosze ze zrozumieniem pierwszy post.
Jeśli szukalbym tutoriali nie trul bym tutaj.
Konkretne zastosowania (poligrafia, druk gazetowy) - właśnie tutaj wykladają się wszyscy domorosli specjaliści. Naraz wiele detali nie widać, a twarze murzynskie lub indianskie. "a na ekranie i w labie wszystko dobrze".
Dlatego zamiast testować kolejnych "specjalistów" postanowiliśmy nauczyć swojego. Od kogoś z doświadczeniem w tego typu pracy.

Powyższe nie odnosi się w żadnej mierze do Twojego doświadczenia i umiejętności - nie znam go.

bahuone
03-07-2012, 16:09
edit: Trzeba bylo sprecyzowac jakiego kursu potrzebujesz.

gregre
03-07-2012, 16:36
To co opisałem jest niewystarczające? Jakich informacji brakuje?