Zobacz pełną wersję : Głowica do panoram
Witam serdecznie szukam głowicy do panoram która obsłuży D700 tke z gripem i 24-70.Czy ktoś spotkał się a najlepiej czy pracował na takiej głowicy. Za pomoc serdeczne dzięki
nie, dlatego sam buduję :D
No to ładne kwiatki. A zamiast 24-70 może tego bździoacha 50 założyć i wtedy coś szukać.
Z d700 używałem którąś z Dobas'ów z małą modyfikacją mocowania do głowicy statywu.Dawało spokojnie radę.
Generalnie stosunkowo tanie to to i spełnia swoje zadanie.
Właśnie ją oglądałem ale czy można w poziomie tym ustrojstwem robić? I czy aparat z gripem nie jest za bardzo wysunięty robiąc dużą dźwignię?
Nie robiłem z gripem,do robienia panoram i tak trzeba się troszkę wcześniej przygotować.Jest czas na jego odkręcenie i komfort pracy rośnie:)
A co masz na myśli mówiąc, że z małą modyfikacją mocowania do głowicy statywu zaznaczam że nie szukam tanich chwytów. Potrzebuje komfort pracy i kasa się nie liczy.
Jak kasa się nie liczy to kup pełny zestaw Nodala.Komfort pełny:)
Modyfikacja dotyczy mocowania głowicy panoramicznej do głowicy statywu.Jeśli chcesz zrobie później kilka fotek poglądowych.
Byłbym Ci wdzięczny za zdjęcia. No tu muszę jednak przeprosić patrząc na ceny N miałem na myśli coś do tysiaka.
Za haumacz? Bo glowic, ktore lykna D700 z gripem i 24-70 jest miliard, ale niekoniecznie za 2zl ;) Ja lubie Nodal Ninja.
Tylko Nodal Ninja... Tania nie jest, ale wykonanie i obsługa rewelacyjna...
Ja używam NNJ 3 z D7000 + Samyangiem 8mmm. Sprawuj się rewelacyjnie...
Za haumacz? Bo glowic, ktore lykna D700 z gripem i 24-70 jest miliard, ale niekoniecznie za 2zl ;) Ja lubie Nodal Ninja.
A która z nich NN stosunkowo atrakcyjna cenowo obsłuży w/w aparat?
Polecam sklep www.sklep.vr24.pl (http://www.sklep.vr24.pl)
Skontaktuj się z właścicielem - on ci doradzi jaką głowicę kupić.
Tam kupowałem swoje zabawki - super fachowa obsługa.
A która z nich NN stosunkowo atrakcyjna cenowo obsłuży w/w aparat?
NN5 dala by rade, ale nie wiem czy jeszcze jest do dostania (wiem, ze jest discounted).
marszull
03-07-2012, 16:45
popieram wczesniejsze wypowiedzi NN jest bardzo ok