PDA

Zobacz pełną wersję : Mazury nonphoto - pilna prośba

grzegorzant
23-06-2012, 13:20
Witam
czy ktoś z kol/kol mógłby podpowiedzieć gdzie na mazury ! :)
Ok zawężam - okolice wielkich jezior. Jakaś sprawdzona miejscówka (ja + 2 malolatów 13 lat ) Jedziemy samochodem, ale na miejscu używamy go nie za często (mimo, że to beemka to pływać jeszcze nie umie ;) )
Wiem, że w 10 dni to może jedno jezioro zobaczę, ale kiedyś trza zacząć :)
Głównie zależy mi na mobilności - wycieczki statkami może jakaś łódka z silniczkiem, ciekawe miejsca w okolicy. Żadnego łowienia ryb, samożeglarstwa itp
Dobre żarcie rybne warunki nienamiotowe
No dobra tyle na teraz

credka
23-06-2012, 14:41
Coś tam powiedziano w podobnym wątku: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=29932

Od siebie dodam, że wypoczniesz W Rucianem- Nidzie, mniej więcej takie obrazki (http://www.youtube.com/watch?v=yZS0_A2rn4o), a jeśli jesteś mobilny, znajdziesz wszędzie wokoło atrakcyjne dodatki, zabytki, przygodę (dzieci też się nie znudzą)...

grzegorzant
25-06-2012, 13:04
Dzięki, zaraz sprawdzę

grzegorzant
25-06-2012, 23:53
credka wyczyść skrzynkę :)

credka
26-06-2012, 11:26
Nie ma to sensu, bo zaraz znowu będzie pełna... Poza tym musiałabym przekopiować wszystkie ważne wiadomości, żeby je móc usunąć, a to wymaga chociażby czasu.
Piszcie mailem, proszę :)

ekonet
26-06-2012, 11:35
usunąć, a to wymaga chociażby czasu.
Powiedz tylko słowo, da się to zrobić w 10 sekund. ;)

credka
26-06-2012, 14:27
a sio mi łapy! :mrgreen: Te tajne ważne dane muszą zostać na swoim miejscu :p

Krzysiek B
26-06-2012, 15:59
Polecam Mikołajki.

Od kiedy przybyłem tam po raz pierwszy zakochałem się w tym miejscu ;)
Plusy Mikołajek to:

-Dobre zaplecze kwaterunkowe.
-Niesamowity klimat (takie małe miasteczko żeglarsko mazurskie).
-Dobra lokalizacja ( z Mikołajek blisko do wielu interesujących miejsc).
-Blisko są spływy kajakowe po Krutyni no i podobno można tam credkę spotkać jak ktoś lubi :D

Teraz garść uwag na NIE.

Choć z kwaterami w Mikołajkach nie ma problemu odradzam jedzenie na mieście.
Najlepiej znaleźć kwaterę w opcji z domowymi obiadami (to nie będzie raczej problemem) albo przyrządzać sobie coś samemu.
Jedzenie na mieście z roku na rok jest coraz gorsze jakościowo i droższe.
Zapewne są miejsca gdzie warto ale trudno podać, bo zmienia się to z sezonu na sezon.

Podsumowując.
Mikołajki jako miejsce docelowe wypoczynku , a także baza wypadowa do głębszej eksploracji Mazurskich atrakcji zdają egzamin celująco.

P.S.Kiedyś "wylądowałem" w Kiejkutach Starych (osławione miejsce "tajnej" bazy wojskowej).
Zdecydowanie nie polecam tamtego miejsca na wypoczynek.
W porównaniu do Mikołajek to inny świat.

katvad
10-12-2013, 14:39
Jeśli chcesz jechać z dzieciakami, polecam bajkowy zakątek w guzowym piecu (http://bajkowy-zakatek.pl). Można wynająć domek, ale o wysoki standardzie, z kominkiem, ciekawie urządzony, nie brakuje też atrakcji dla dzieci, jest park linowy, jakieś małe zoo, place zabaw z dosyć ciekawymi i nietuzinkowymi urządzeniami:) Do tego okolica jest bajeczna więc jest gdzie focić jeśli lubisz fotografie krajobrazową. kilkadziesiąt metrów do jeziora, szczególnie pięknego jesienią.