Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Oceń nowego fotografa - Turcja

nomen
21-06-2012, 16:58
Chciałbym poprosić kolegów o wypowiedzenie się na temat moich fotek z wyprawy z Turcji. Była to moja pierwsza wyprawa i pierwszy reportaż. Z góry dziękuje za poświęcony czas oraz komentarze te pozytywne oraz negatywne.
Chciałbym wiedzieć co muszę poprawić w swoim podejściu do fotografii.

Zdjęcia dostępne są pod adresem http://www.foto-turystyka.pl
w poszczególnych podkategoriach: Pamukkule, Kapadocja, Pergamon.

P.S.
Nie wiem czy to dobry dział ale lepszego nie znalazłem jak jest lepsze miejsce to proszę o przeniesienie postu w właściwy dział

stock
22-06-2012, 08:23
lepiej jak tu wkleisz zdjęcia. Nie każdemu chce sie otwierac linki, nie każdemu chce się komentowac foty. Stracisz co najmniej 50% odbiorców bez wklejonych na forum zdjęć.
Co do zdjęć - zwykłe turystyczne pstryki - nic szczególnego.

marcinez
25-06-2012, 18:48
Niestety zgadzam się z przedmówcą. Za dużo zdjęć i większość z tych co oglądałem (oglądnąłem około 30, więc nie oceniam wszystkich) moim zdaniem za jasna i bez kolorów.

sote
26-06-2012, 08:29
Zdjec jeszcze nie widzialem ale tekst napisany jest strasznie...

Michał Jędrak
26-06-2012, 13:11
No niestety tekstu nie da się czytać. Zero przecinków, zdania często niepowiązane ze sobą itd...

Zdjęciom przydałoby się trochę kontrastu oraz jakieś nietypowe podejście, inne kadry, a tak to są tylko wakacyjne pstryki. Każdy robi wakacyjne pstryki, ale chodzi o to, żeby wybrać te ciekawe.

doktor
26-06-2012, 13:57
Zgadzam się z przedmówcą, tekst nie nadaje się*do czytania. Interpunkcja i gramatyka leży (gdzieś daleko). Zdjęcia są. Ort na pierwszej stronie też jest.

Cosnek
03-07-2012, 00:00
A co to forum ortograficzne? Co chcecie od człowieka, marna pogoda na dekiel bije?

Motorniczy
03-07-2012, 11:30
Niestety zgadzam się z przedmówcą. Za dużo zdjęć i większość z tych co oglądałem (oglądnąłem około 30, więc nie oceniam wszystkich) moim zdaniem za jasna i bez kolorów.

Bo tak tam jest w rzeczywistosci i widac autor chcial pokazac jak jest.

doktor
03-07-2012, 13:34
A co to forum ortograficzne? Co chcecie od człowieka, marna pogoda na dekiel bije?
To uwaga ad rem, czy ad personam? Coś chcesz przekazać tą wysublimowaną uwagą? Tekst jest integralną częścią tego przekazu (bloga). Mnie to razi, ale może są osoby, którym nie robi różnicy język, którym się*posługują.

Robert_P
03-07-2012, 14:38

Jest to forum gdzie patrzymy i wyrażamy swoje zdanie nie tylko na temat fotografii, jeśli jest opis, to jest on integralną częścią zdjęcia i również podlega ocenie.
A czy Autor z tego skorzysta to jego sprawa.

ps.
Na forum zapodaj wybrane zdjęcia które chcesz poddać ocenie w odpowiednim dziale, wtedy do tekstu nikt się nie doczepi , choć ja bym za wnikliwą ocenę kolegów podziękował :)