Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Krajobraz z rufą
http://wpk.eltrakon.pl/L1012870%20Krajobraz%20z%20rufa.jpg
źródło (http://wpk.eltrakon.pl/L1012870%20Krajobraz%20z%20rufa.jpg)
Fajne, podoba mi się, jest "klimat" :)
Nikonozaur
20-06-2012, 11:18
Dobra marynistyczna praca, odpowiada mi tu mroczno-nostalgiczny klimat złamany zachodowym światłem.
rafal1980
20-06-2012, 11:29
Bardzo klimatycznie wyszło ;) Jak kadr filmowy.
Świetne światło, zwłaszcza to odbite...
Koncepcja fajna, ale jednak kadrowałbym bez kołowrotka (?) do zwijania sieci. Kolorki i dynamika (przechył) na duży plus.
kadrowałbym bez kołowrotka
Ciekawe jak byś to stworzył? Tylko nie mów, że zamiast kołowrotka byś wiadomego psa wsadził... No a fota nawet się widzi mnie.
paul.g.85
20-06-2012, 17:18
Fajne zdjęcie, ja też się zgodzę z Reed co do kołowrotka... Patrzę patrze i się zastanawiam.... Faktycznie wolał bym żeby go nie było.
Wiadomo że czasem się tak nie da wykadrować...
Łukasz O.
20-06-2012, 18:17
Ale strasznie leci w lewo... :P
Oczywiście żartuję, kadr jak dla mnie fantastyczny.
Tylko nie mów, że zamiast kołowrotka byś wiadomego psa wsadził...
Chyba nie rozumiem, rozwiniesz?
Kolejny knot, kompletnie przypadkowy kadr, którym się wielu zachwyca, bo nie ma odwagi powiedzieć prawdy. Do galerii z tym, na ścianę - tam się nadaje.
O "Panie"!
Wskaż, proszę, poprzednie kadry, które w wizji swej uznałeś za równie przypadkowe.
paul.g.85
21-06-2012, 20:25
Kolejny knot, kompletnie przypadkowy kadr, którym się wielu zachwyca, bo nie ma odwagi powiedzieć prawdy. Do galerii z tym, na ścianę - tam się nadaje.
Świetny komentarz, ale czy nie podobnie jest w przypadku innych autorów zdjęć?
Kiedyś ktoś wspominał (już nie pamiętam kto) że w tym dziale jest tzw. TWA które nie pozwoli skrytykować choćby kompletnego knota jeśli wystawił do użytkownik który należy do tegoż TWA.
Rozumiem że to Pan miał na myśli, Panie Duder ? ;)
Ku woli ścisłości ja nie patrzę czy ktoś ma 5 tyś postów czy 50 tyś albo 10 postów. Każdy może zrobić dobre zdjęcie. Żeby być artystą nie trzeba mieć doktoratu z fotografii, prawda? :lol:
animatrix
23-06-2012, 09:18
Jeden powie, że to gniot a innemu się podoba. Przeglądam Wasze (w rozumieniu Użytkowników tegoż forum) foty z otwarta gębą przeważnie, bo sam próbuję swoich sił, ale dlaczego ludzie przeważnie mocno doświadczeni w fotografii, zapominają o podstawowej rzeczy jaką jest gust? To się zdarza bardzo często. Ja np nie znoszę portretu nie odnajduję w tej dziedzinie niczego dla siebie, wręcz odpycha mnie. No to po prostu nie oglądam, bo siedząc cicho, myślę, że każdy jest knotem :)
A skoro już zdecydowałem się zabrać głos, co niechętnie czynię. Fotka mi się podoba szczególnie pod względem barw, jednak kadrowo jest tam niesamowicie ciasno i o ile musi być tam ten kołowrotek, to już winietę bym zdjął całkowicie. Niemniej jednak, gdybym ja taki kadr ustrzelił, cieszyłbym się z niego :D
Jako zagorzały przeciwnik Twoich prac :-P tym razem muszę powiedzieć, że to zdjęcie jak dla mnie jest bdb. Ma klimat, ładne kolory, fajnie że kuter się pochylił. Pięknie.