PDA

Zobacz pełną wersję : Liga Światowa 2012

mycza
18-06-2012, 00:01
Czy ktoś z Was oglądał dzisiejszy, wygrany 3-1 przez naszych chłopaków mecz z Brazylią?
Dodatkowo jesteśmy liderem grupy B, przegraliśmy tylko 2 mecze :)

sprychu
18-06-2012, 00:10
No ja oglądałem:D No i nie tyle jesteśmy liderem, co już tę grupę wygraliśmy;-)

Pozdrawiam

sokolnik
18-06-2012, 00:28
przynajmniej o siatkówkę jestem spokojny... chodzi mi o to że wyniki.
a i wielkiej Brazylii przestaliśmy się bać... (3 wygrane w tym roku), nie to co w nogę, wielka niemoc

pincerna
18-06-2012, 11:27
..3 razy z rzędu(prawie) :-) to o czymś swiadczy... teraz to my "lejemy" innych a nie ciągle nas...można by było jeszcze gdzieś Włochów pacnąć żeby nie było że coś nam się udało...

sokolnik
18-06-2012, 12:37
..3 razy z rzędu(prawie) :-) to o czymś swiadczy... teraz to my "lejemy" innych a nie ciągle nas...można by było jeszcze gdzieś Włochów pacnąć żeby nie było że coś nam się udało...

nie chciałbym popadać w samozachwyt, ale naprawdę jest super, jesteśmy w siatkówce potęgą !!! ścisła czołówka światowa! czekam na IO LONDYN 2012, i tam czekam na przysłowiowe wyjście z grupy a potem już na finał i zwycięstwo !

rafal1980
18-06-2012, 12:50
Ja się zapytuję, dlaczego piłka nożna to nasz sport narodowy a nie chociażby siatkówka? ;)

pincerna
19-06-2012, 00:17
i tam czekam na przysłowiowe wyjście z grupy a potem już na finał i zwycięstwo ![/QUOTE]

...starając się w samozachwyt nie wpadać ...ale ...nie może być inaczej... ;-)...

aspire
19-06-2012, 01:08
po tym co siatkarze pokazali w ostatnich meczach pozostaje tylko czekać na turniej finałowy LŚ a potem IO i mieć nadzieje ze wrócą ozłoceni.

Umbra
19-06-2012, 08:13
Nie popadałbym w taki hurrraoptymizm. To jest sport i chłopaki mogą przegrać (a potem znowu będzie biadolenie, jacy to partacze - vide piłka nożna). :D

pincerna
19-06-2012, 10:35
...siatkówka a piłka nożna to całkiem co innego... nie mam tu bynajmniej na myśli krągłości... "nożni" przegrywają co się da od niepamiętnych czasów, tzn od kadry Górskiego :-))) choć z obecną drużyną może będzie lepiej...

sokolnik
19-06-2012, 11:05
a siatkarze w przeciągu 10 lat mieli naprawdę spore sukcesy... ostatnio grają naprawdę świetnie ! nie gwiazdorzą, skandali nie słychać (o pijakach siatkarzach, o korupcji, problemów w związku piłki siatkowej nie ma) prezes działa społecznie a nie jak w PZPN...
a gra w siatkówkę z orzełkiem na piersi sprawia im radość, to widać w wywiadach, widać na boisku radość z gry.
takim chłopakom można "dać" wszystko...hotele, spa, najlepsze zaplecze treningowe bo wiadomo że to im potrzebne i pieniądze wydane na to zamienią w sukces.
a nasi piłkarze mieli 3 lata, imprezę za darmo (bez eliminacji) i nie potrafili wygrać chociaż jednego meczu (w grupie marzeń, jak to wszyscy mówili)...a ja się tak emocjonowałem grą naszych piłkarzy... z każdym meczem na EURO wierzyłem coraz bardziej że z grupy wyjdziemy... a tu taka zamuła...

coach_lodz
19-06-2012, 14:00
o korupcji, problemów w związku piłki siatkowej nie ma) prezes działa społecznie

słabo się więc interesujesz...

http://sport.wp.pl/kat,1912,title,Minister-Mucha-zaniepokojona-sytuacja-w-PZPS,wid,14536539,wiadomosc.html?ticaid=1ea85&_ticrsn=3

a co do poprzednich władz to już szkoda gadać...

sokolnik
19-06-2012, 14:07
słabo się więc interesujesz...

http://sport.wp.pl/kat,1912,title,Minister-Mucha-zaniepokojona-sytuacja-w-PZPS,wid,14536539,wiadomosc.html?ticaid=1ea85&_ticrsn=3

ale to jeden taki przypadek na pewno :) nie znam nikogo bez grzechu (filozoficznie)... ale przynajmniej siatkarze odnoszą sukcesy i przynoszą radość kibicom ! Warto zarywać noce by oglądać mecze Polski w LŚ itp imprezach

pincerna
19-06-2012, 14:39
co by nie pisać... różnica między nimi tzn siatkarzami a piłkarzami jest koooolooooosaaaalnaaa... siatkarze zaczynają "lać" świat i dobrze im to wychodzi a piłkarze są dopiero na początku miejmy nadzieję tej drogi...

Warto zarywać noce by oglądać mecze Polski w LŚ itp imprezach[/QUOTE]

w rzeczy samej:-)))

swider
19-06-2012, 15:03
A kiedy wypada finał LŚ w Sofii? :)

[edycja]
Już wiem! 4 — 8 lipca. Trzymamy kciuki!

sokolnik
19-06-2012, 15:05
Turniej finałowy: 4 – 8 lipca 2012

pincerna
19-06-2012, 23:27
oj sie bedzie działo... dobrze że to w naszej strefie czasowej a nie o ..... 2 nad ranem :)

mycza
20-06-2012, 18:22
oj sie bedzie działo... dobrze że to w naszej strefie czasowej a nie o ..... 2 nad ranem :)

Dobrze prawisz :mrgreen:
Oby zdobyli kolejny z rzędu medal w LŚ :)
Nie ukrywam, że chciałbym żeby przywieźli medal z Londynu, z brązowego też będę bardzo zadowolony :)

sprychu
01-07-2012, 01:15
Ale nam się grupa w Final Six trafiła, niech to...

Polska, Brazylia i Kuba
Te dwie ostatnie to aktualni mistrzowie i wicemistrzowie świata...
Ale za to jak już wejdziemy do półfinału, to powinno być ciut lżej, teoretycznie przynajmniej.

W drugiej grupie Bułgaria, Niemcy i USA albo Francja

Będzie się działo...

sprychu
04-07-2012, 17:09
Tak sobie oglądam właśnie meczyk Kuba - Brazylia, i oczy przecieram z niedowierzaniem. 1:0 dla Kuby (set do 19)
Ależ ci Kubańczycy grają! Brazylia jakaś taka bezradna się wydaje, no szok normalnie, aż dziwnie się patrzy.
Oj nie będzie łatwo, nie będzie ...

mycza
04-07-2012, 17:17
Tak sobie oglądam właśnie meczyk Kuba - Brazylia, i oczy przecieram z niedowierzaniem. 1:0 dla Kuby (set do 19)
Ależ ci Kubańczycy grają! Brazylia jakaś taka bezradna się wydaje, no szok normalnie, aż dziwnie się patrzy.
Oj nie będzie łatwo, nie będzie ...

Fakt grupa się nam ciężka trafiła, ale to może i dobrze prze Londkiem z najsilniejszymi powalczyć.
A z kim my dzisiaj gramy/kto gra o 19:55?

sprychu
04-07-2012, 17:21
My gramy jutro o 16:30 z Brazylią, dzisiaj o 19:45 Bułgaria - Niemcy

mycza
04-07-2012, 17:25
Aha, dzięki za info.

Nasi grają kiedy przeważnie ludzie są w pracy, a gospodarz wieczorem( taki jego przywilej;) ).

sprychu
04-07-2012, 17:31
Jak będziemy w niedzielę w finale grali, to sobie obejrzysz ;-)

No i mamy 2:0 dla Kuby, set 26:24. Tym razem Brazylia trochę już się postawiła ;-)

sprychu
04-07-2012, 18:23
No i na sam koniec wcięło mi streama, ech...

W każdym razie Kuba wygrała cały mecz 3:0, ostatni set do 22.
Jutro Brazylia gra z Polakami mecz o wszystko, i jak przegra (a tak będzie ;-)), to pakuje się i jedzie do domu.
Ale czasów dożyliśmy ;-)

pincerna
04-07-2012, 18:57
No i na sam koniec wcięło mi streama, ech...

W każdym razie Kuba wygrała cały mecz 3:0, ostatni set do 22.
Jutro Brazylia gra z Polakami mecz o wszystko, i jak przegra (a tak będzie ;-)), to pakuje się i jedzie do domu.
Ale czasów dożyliśmy ;-)

...niech trwają jak najdłużej :-)... a Brazylia hmmm no cóż ... sypie się.... po prostu czas na zmianę lidera

sprychu
04-07-2012, 22:17
Bułgaria - Niemcy 3:1

Kiepskawo Germania, więcej się po nich spodziewałem, w końcu w fazie grupowej zdobyli najwięcej punktów, a tu cienizna ... Grozer dziś beznadziejny.
Bułgarzy nie najgorzej, ale myślę że z taką Kubą to raczej by nie zaszaleli, a nawet z Brazylią (co by nie mówić - tak sobie dzisiaj grającą) też mieliby ciężko i raczej w plecy.
Sędziowie jak to sędziowie, na plus dla liniowych, że nie zaliczyli swoim dwóch asów ;-)

Ach, i jeszcze jedno - jutro Niemcy mają mecz o życie ;-), i raczej bym stawiał na Amerykanów.

A jutro nasi... Niech już skończą tę Brazylię, a reszta stawki niech zobaczy kto tu rządzi i zacznie sobie szukać miejsca w szeregu ;-)

pincerna
04-07-2012, 22:29
A jutro nasi... Niech już skończą tę Brazylię, a reszta stawki niech zobaczy kto tu rządzi i zacznie sobie szukać miejsca w szeregu ;-)[/QUOTE]

no qrde...sąd sądem a sprawiedliwość hmmmm ....tj. wygrana musi być po naszej stronie. Brazylia tez niby ma z nami mecz "bycia lub niebycia" ale .... niech sie nie męczy i jedzie do domu:-)))

Sendilkelm
05-07-2012, 09:38
Szkoda, że nie obejrzę całego meczu, ale trzymam kciuki. Może dziś być fajny sportowy dzień.
Polska pokona Brazylię, a Radwańska pokona Kerber :)

Ja liczę na duży sukces w LŚ, po tym co ostatnio oglądałem są b. ale to b. duże szanse.

PS
Polki wczoraj przegrały z Rosjankami 0:3 w pucharze Jelcyna :/

sprychu
05-07-2012, 15:26
Szkoda, że nie obejrzę całego meczu, ale trzymam kciuki. Może dziś być fajny sportowy dzień.
Polska pokona Brazylię, a Radwańska pokona Kerber :)

Ja liczę na duży sukces w LŚ, po tym co ostatnio oglądałem są b. ale to b. duże szanse.

PS
Polki wczoraj przegrały z Rosjankami 0:3 w pucharze Jelcyna :/

Co prawda wątek o siatkówce, ale skoro już ktoś poruszył wątek tenisowy, to pozwolę sobie poinformować, że połowa fajnego dnia sportowego właśnie się zaczęła :D
Teraz niech siatkarze postawią kropkę (nad) i będzie git!

M_J
05-07-2012, 16:37
Polszmat szport i lecimy ;)

Sendilkelm
05-07-2012, 16:46
Jest dobrze :)

sprychu
05-07-2012, 17:08
Mogłoby być lepiej :-(

sprychu
05-07-2012, 17:42
Ufffffffff... gorąco było i emocje jak się patrzy
A już ciężko było, ale wszedł profesor Guma i trochę pozamiatał ;-)

Chyba ktoś nas leje w 3 secie :-(

pincerna
05-07-2012, 18:02
aż chwilowo nie moge na to patrzeć... :-/

sprychu
05-07-2012, 19:06
No i wielka Brazylia na walizkach ;-)

mycza
05-07-2012, 19:10
No i wielka Brazylia na walizkach ;-)

I dobrze, bo to już nudno było patrzeć jak prawie wszystko wygrywają...
Brawo Polacy, idźcie za ciosem:)

pincerna
05-07-2012, 19:54
... jutro Cuba... też będzie ciężko bo te chopaki latają pod sufit i wbijają gwoździe...

swider
05-07-2012, 20:12
... jutro Cuba... też będzie ciężko bo te chopaki latają pod sufit i wbijają gwoździe...
Jutro niech sobie zrobią przerwę i zbiorą siły na finał. Z Kubańczykami jedynie lekka rozgrzewka. ;)

sprychu
05-07-2012, 23:02
No to Niemcy odroczyli sobie wyrok i teraz modlą się, żeby Bułgarzy wygrali z USA, bo każdy inny wynik ich eliminuje. Sam jestem ciekaw, ale jednak stawiam na Amerykanów.
A my jutro z Kubańczykami, i nie zdziwię się jeżeli w finale będzie ten sam skład. Chyba jednak nasza grupa jest silniejsza. Nam wystarczy, że wygramy z Kubą nawet tylko jeden mecz, ten właściwy - niedzielny finał ;-), aczkolwiek lekko może nie być, bo rywale grają świetnie. Byle tylko nie dać im się rozbujać, trzeba naskoczyć na nich od początku meczu i może być bardzo dobrze, młodzi są i niedoświadczeni, pogubią się ;-)
Miejmy nadzieję...

Jacek_Z
05-07-2012, 23:11
Też myślę, że z Kubą się spotkamy ponownie, w finale.
A jutro bym odpuścił - my mamy w nogach 5 setów, oni mieli dzień przerwy. Pózniejszy pófinał i finał są też dzień po dniu. 3 cięzkie mecze w 3 dni? Jutro trzeba poluzować. Może w pierwszej szóstce wyjdą Zagumny, Jarosz, Kosok, Ruciak i Kubiak.

thorcik
06-07-2012, 18:09
3:0 z Kubą a tu cisza? :razz:

swider
06-07-2012, 18:16
A co mamy pisać o takim spacerku? :D

thorcik
06-07-2012, 18:28
A co mamy pisać o takim spacerku? :D

Bo musiałem sprawdzać wynik poza forum. Skandal :razz:

swider
06-07-2012, 20:29
A to faktycznie. Pisz skargę do moderacji. :mrgreen:

PS Chyba jednak Niemiaszki pojadą do domu… :twisted:

sprychu
06-07-2012, 20:53
...
PS Chyba jednak Niemiaszki pojadą do domu… :twisted:

No cóż, to ich pierwszy raz w LŚ, że się tak wyrażę "frycowe" musieli zapłacić ;-)

swider
06-07-2012, 20:59
Najpierw Euro, teraz liga… Ale co się dziwić, nieszczęścia chodzą parami. ;)

sprychu
06-07-2012, 21:25
No to półfinał z Bułgarami, nie jest źle ;-) Wychodzi na to, że zagramy z najsłabszym zespołem LŚ 2012

Za to Amerykanie zagrali dziś "mniodzio". To co czasem wyciągali po atakach, to miazga normalnie. Jak tak zagrają z Kubą, to raczej z nimi spotkamy się w finale jednak.

mycza
07-07-2012, 10:14
Najpierw Euro, teraz liga… Ale co się dziwić, nieszczęścia chodzą parami. ;)

Trafne spostrzeżenie:mrgreen: ;)

Fajnie, że nasi Kubę rozpykali 3-0 :)
Dzisiaj o 19:45 będzie się działo ;)

sprychu
07-07-2012, 18:30
No i mamy pierwszego finalistę - Amerykanie wygrali 3:0
Szkoda, z Kubańczykami byłoby jednak łatwiej, ale z drugiej strony USA w tym turnieju jeszcze od nas nie dostało;-), no i Agę też trzeba jakoś pomścić.
Aha, no i jeszcze trzeba dopełnić formalności i wygrać z Bułgarami, zapomniał bym...

pokerist
07-07-2012, 18:38
Fakt, w tym sezonie Polacy ponownie grają jak za dawnych lat, ścisła swiatowa czołówka a nie miejsca koło 10-15 na swiecie. Realnie patrząc pierwsza trójka światowa. Grają o poziom wyzej niz Isia w tenisa...taka prawda.

sprychu
07-07-2012, 19:45
No to emocji ciąg dalszy, zaraz siatkarze zleją Bułgarów (mam nadzieję), i miło by było, gdyby zrobili to w 3 setach, po co się przemęczać przed finałem ;-)

sprychu
07-07-2012, 20:25
No, jest 1:0, ale pod koniec nerwówka była, całkiem niepotrzebnie, bo już 21:16 prowadziliśmy, a skończyło się do 23

2:0 do 20

sprychu
07-07-2012, 21:25
No jest te 3:0, ale mecz bardziej niż taki sobie.
Jutro na Amerykanów taka gra może nie wystarczyć, głupie błędy, chaos w obronie i w ogóle jakoś tak bez przekonania nasi grali.
Za to sędziowie zagrali główne role, szkoda...

pincerna
07-07-2012, 22:28
no właśnie ... sędziowie.... to oni trochę namieszali naszym w głowach... poza tym bułgarzy nie wymagali wysokiej koncentrejszyn stąd błędy ...a jutro? no cóż ...co mamy zrobić... łupniemy tych co stoją nam na przeszkodzie....polskaaaaaa biało czeeerwoni...

mycza
07-07-2012, 22:32
no właśnie ... sędziowie.... to oni trochę namieszali naszym w głowach... poza tym bułgarzy nie wymagali wysokiej koncentrejszyn stąd błędy ...a jutro? no cóż ...co mamy zrobić... łupniemy tych co stoją nam na przeszkodzie....polskaaaaaa biało czeeerwoni...

Oby nasi nas jutro ozłocili...

A sędziowie za błędy powinni być na jakieś 2 sezony wykluczeni...

marcus777
08-07-2012, 14:59
Dziś o 19:30 historyczny Finał ;)

Finałów się nie gra - Finały się WYGRYWA! Taką odpowiedź otrzymał hiszpański dziennikarz, pytający trenera Hiszpanów Vincenta del Bosque o to jak jego zespół zagra w finale mistrzostw świata w RPA. Takie same musi być podejście Polaków. Finałów się nie gra - finały się wygrywa!

3majmy kciuki

ASAHI
08-07-2012, 15:56
A mnie się mecz wczoraj podobał, nie było nudno, coś się działo, a to sędziowie się pomylili, a to nasi tracili punkt za punktem. Jednak mimo wszystko był dramatyzm spotkania, adrenalina i emocje. I oczywiście wynik bardzo mi się podobał.
Dziś liczę na super widowisko i oby nasi wygrali!

Pyra001
08-07-2012, 17:54
A Nasi chłopcy wygrają LS i IO. Są najlepsi i tyle. Trzymam dzisiaj kciuki. Pooooooooolska białooooooooooooo czerwooooooooooooni !!!

sprychu
08-07-2012, 19:08
No i Kuba ma brązowy medal!
Ja się cieszę bo, raz - fajną radosną siatkówkę grają ci małolaci, dwa - za wyjątkowo koślawe sędziowanie w każdym meczu z udziałem Bułgarów, trzy - za to jak sami Bułgarzy próbowali często gęsto wymusić decyzję sędziów (a zawodnicy akurat doskonale potrafią ocenić 'jak było naprawdę'), cztery - za kibolskie zachowania po spotkaniu z Polakami.
I nigdy więcej siatkówki w Bułgarii, póki się buractwo nie nauczy kibicować jak należy!

A teraz zaczynam trzymać kciuki za naszych - niech udowodnią, że są najlepsi na tym turnieju.
A sędziowie niech się nie pomylą ani razu!

ASAHI
08-07-2012, 19:11
A co do buractwa na trybunach to masz rację. Bardzo to inne było od tego do czego przyzwyczaili nas kibice w naszym kraju.
Za 20 minut mecz!

marcus777
08-07-2012, 19:11
No tu wątek żyje a na forum pentaxa to łajzowaty admin(łysol) wykasował, stare dziadki. Dobrze, że chociaż forum N trzyma poziom.

ASAHI
08-07-2012, 19:57
Zaczęło się :D

marcus777
08-07-2012, 20:25
1:0...

ciekaw jak sie potoczy, było gładko...podjerzliwie

paul.g.85
08-07-2012, 21:13
2:0

rooner
08-07-2012, 21:23
:)

paul.g.85
08-07-2012, 21:24
no i pozamiatane...

ASAHI
08-07-2012, 21:25
Jeeest :D Super!! 3:0 :D

wasilewk
08-07-2012, 21:26
Ale jaja jak berety !

coach_lodz
08-07-2012, 21:30
lol - miazga !!

paul.g.85
08-07-2012, 21:33
No tu wątek żyje a na forum pentaxa to łajzowaty admin(łysol) wykasował, stare dziadki. Dobrze, że chociaż forum N trzyma poziom.

Stare dziadki są wszędzie ;) Tylko czasem nie nadążają za młodymi :-P

docxxx
08-07-2012, 21:37
Zapomnialem o tym napisac wczesniej:
Jak Polacy wygraja, to od zawsze bylem z nimi. Kocham siatkowke i caly czas trzymalem kciuki. Atakujacy na prezydenta (bo nie znam nazwisk), a trener powinien dostac premie.
Jak Polacy przegraja, to wiedzialem ze to sprzedawczyki. Nie potrafia uderzyc, a trener zrobil sobie prywatny folwark. Prezesa PLS-u powinni zwolnic, a poza tym, dlaczego trenerem nie jest Polak?!

rychu_cmg
08-07-2012, 21:41
Spokojnie, nie ma co się zbytnio podniecać Liga Światowa to w tym roku podrzędna impreza. Za kilka tygodni jest olimpiada na którą formę szykowały wszystkie zespoły.

paul.g.85
08-07-2012, 21:46
Jak Polacy wygraja, to od zawsze bylem z nimi. Kocham siatkowke i caly czas trzymalem kciuki. Atakujacy na prezydenta (bo nie znam nazwisk), a trener powinien dostac premie.
Jak Polacy przegraja, to wiedzialem ze to sprzedawczyki. Nie potrafia uderzyc, a trener zrobil sobie prywatny folwark. Prezesa PLS-u powinni zwolnic, a poza tym, dlaczego trenerem nie jest Polak?!

Balcerowicz musi odejść ;)

A co do trenera, to jest taki nasz lis farbowany siatkówki :D

sprychu
08-07-2012, 22:29

Pewnie nie jestem dość rozgarnięty, ale naprawdę nie rozumiem czemu mają służyć posty jak ten zacytowany powyżej. Co chcesz takiego ważnego przekazać pisząc to, co napisałeś? Nie wystarczy się cieszyć (a jest czym!), zaraz trzeba doszukiwać się nie wiadomo czego? Rozumiem, że nie dość w tym wątku kibicowaliśmy, nie mamy pojęcia o czym piszemy,a na siatkówce to już się kompletnie nie znamy, w odróżnieniu oczywiście...
Po co to jątrzenie, co chcesz udowodnić, czy może raczej do czego sprowokować i po co?
Wbrew temu co byś chciał i na kogo pozujesz, doskonale wpisujesz się w stereotyp, który tak trafnie i z niezwykłą przenikliwością i znajomością tematu przedstawiłeś, tylko nikt nie wie po co, ani czemu to miałoby służyć?

Na przyszłość radzę się zastanowić...

Sendilkelm
08-07-2012, 22:32
ZUJWkJeB2Sc

thorcik
08-07-2012, 22:35

roooooootfl :lol: :mrgreen:

mycza
08-07-2012, 23:18
Polska białooooooooo-czerwoniiiiiiiiiiiiiii :)

Gratulacje dla naszych siatkarzy :), złoto w pełni zasłużone, chodź w 2 gim secie trochę się obawiałem o wygraną...

docxxx
08-07-2012, 23:22
Po co to jątrzenie, co chcesz udowodnić, czy może raczej do czego sprowokować i po co?
Wbrew temu co byś chciał i na kogo pozujesz, doskonale wpisujesz się w stereotyp, który tak trafnie i z niezwykłą przenikliwością i znajomością tematu przedstawiłeś, tylko nikt nie wie po co, ani czemu to miałoby służyć?

To tak apropo Radwańskiej, Małysza, Kubicy, Siatkarzy i Piłkarzy. A nie, z piłkarzami się zgadzam :]

rychu_cmg
09-07-2012, 00:12
Dlaczego siatkarze grali bez godła (orzełka) na koszulkach ? Logo Orlenu i reklama Plusa się zmieściły.

Jacek_Z
09-07-2012, 00:15
Oni jak zawsze mają naszytą flagę.

rychu_cmg
09-07-2012, 00:31
Oni jak zawsze mają naszytą flagę.
Dobra nie ma tematu. Poszukałem trochę i znalazłem następujący fragment:
Sekretarz PKOl zaznaczył, że w przypadku niektórych dyscyplin sportu regulacje międzynarodowych federacji nie zezwalają na symbolikę narodową na strojach. W późniejszej rozmowie z dziennikarzami Krzesiński wyjaśnił, że chodzi m.in. o takie dyscypliny jak siatkówka (...)

Slon
09-07-2012, 01:14
tak na szybko:

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://dl.dropbox.com/u/85403783/zdjecia/luzne/20120708_01.jpg)

sry za rozmiar ;)

Quisto
09-07-2012, 10:17
Brawo! A swoją drogą @Slon - kim był fotograf, który non stop podchodził pod siatkarzy i trzaskał prawie że z żabiej perspektywy? :)

pincerna
09-07-2012, 12:42
...ciekawe jak u nich dzisiaj z formą ;-) ... miejmy nadzieję że zobaczymy ich wszystkich w komplecie wysiadających z samolotu o 15.30

rychu_cmg
09-07-2012, 13:02
Brawo! A swoją drogą @Slon - kim był fotograf, który non stop podchodził pod siatkarzy i trzaskał prawie że z żabiej perspektywy? :)
Fotografowie FIVB zawsze tak robią.

ASAHI
09-07-2012, 20:24
Oglądałem wywiad z Bartmanem w TVN i jestem pod wrażeniem faceta. Świetny, inteligentny człowiek, normalny, nie zadufany w sobie.

pincerna
09-07-2012, 23:18
no wiesz hmmm ... czy to będzie Bartman czy Małysz czy Lewandowski, PIszczek czy Błaszczykowski czy ktowolwiek inny...po prostu jednym idzie a innym niekoniecznie...a co do wywiadu to ciekawe za ile sprzeda się koszuka Bartmana...

sokolnik
09-07-2012, 23:33
ja widzę różnicę w chłopakach między kadrą siatkarzy i piłkarzy.
piłkarze to zadufani w sobie "profesjonaliści", tylko samochody, alkohol im w głowie i podpisy na nowych kontraktach. Ja rozumiem że chce się jeździć dobrym samochodem i trochę się rozerwać...ale wyniki muszą być...

siatkarze, weseli, zabawni, wyluzowani, robią swoje, trenują ciężko, widać efekty ! gra sprawia im radość, a że sobie wypije i kupi dobry samochód, nie zazdroszczę i nie zabraniam, po dobrze wykonanej pracy należy się nagroda.

ciekawy jestem ile pracujeMY my, gdy źle pracujemy i nie wykonujemy swoich zadań należycie, szybko zostajemy zwalniani... a piłkarze porażka za porażką, wyników brak a grają prawie ciągle Ci sami... i tak kaska leci na konto, a jak przychodzi co do czego to wypowiedzieć się przed kamerą nie potrafi bo, albo jąkała, albo gada -"cały czas do przodu, cały czas do przodu i się zaciął", albo że to wina innych a nie nasza, albo nie zna Polskiego, albo sepleni...

u nas jedynym farbowanym lisem w Kadrze Siatkarzy jest trener :) obecny trener to dobry trener, ale LOZANO i CASTELLANI wykonali świetną robotę i również dzisiejsze sukcesu to też trochę ich zasługa...a wracając do myśli to każdy siatkarz to rdzennym POLAK :) może by tak zrobić z piłkarzami ? może to klucz do sukcesu... ?

ASAHI
10-07-2012, 09:54
Miałem kiedyś u siebie w pracy 2 podobno świetnych młodych piłkarzy, i jeśli oni mieli być świetni, to dla mnie prezentowali mentalnie poziom nastolatków którzy dorwali się nagle do kasy i popularności i którzy uważali że wszystko im wolno.. Nie porównuję ich z siatkarzami nawet, bo to byłby wstyd dla siatkarzy. Piłkarze po wygranym meczu świętowali w knajpach demolując je przy okazji, a siatkarze pozwolili sobie na łyk szampana, bo czeka ich praca i wysiłek, a alkohol mógłby negatywnie wpłynąć na formę. I kogo mam podziwiać? Tych którzy życie podporządkowali aby osiągnąć sukces czy tym którzy korzystają z życia bo są sportowcami?

pincerna
10-07-2012, 13:53
[QUOTE=sokolnik;2869340]ja widzę różnicę w chłopakach między kadrą siatkarzy i piłkarzy.
piłkarze to zadufani w sobie "profesjonaliści", tylko samochody, alkohol im w głowie i podpisy na nowych kontraktach. Ja rozumiem że chce się jeździć dobrym samochodem i trochę się rozerwać...ale wyniki muszą być...

siatkarze, weseli, zabawni, wyluzowani, robią swoje, trenują ciężko, widać efekty ! gra sprawia im radość, a że sobie wypije i kupi dobry samochód, nie zazdroszczę i nie zabraniam, po dobrze wykonanej pracy należy się nagroda.

...oglądasz zapewne igłaszyte.pl ;-)

... masz rację i nie masz bo...kasa widać rządzi piłką nożną od lat. Minęły raczej czasy kiedy CI najlepiej zarabiający puszczali kase na prawo i lewo czyli "na przelew". Kupują samochody (dobre) , inwestuja w domy itd. CO oni maja zrobić z taką kasą ? TY gdybys miał kase na d4 kupiłbys sobie d 3100? bo to może bardziej poprawne politycznie?

Generalnie on ma "zadziwiać nogami" a nie swą elokwencją. Dla mnie może mieć wygląd dzwonnika z Natre Dame. Oni nie muszą być miedialni, oni muszą potrafić kopać tę cho...rną piłkę. Na przysłowiowym zachodzie nie wydaję mi się żeby wszyscy z tych górnych półek byli tacy grzeczni i poukładani, stronili od wódy i dobrych bryk i imprez. I jeszcze jedno ... gdybyśmy zwalniali wszystkich piłkarzy po nieudanym meczu bądź wielkiej imprezie typu Euro to nie mielibyśmy kogo brać... PO prostu obecna góra musi odejść (za parę minut zobaczymy:-))) i musza być zmiany w szkoleniach ... troche zachęty dla trenerów tych najmłodszych itd.

Faktem jest że siatkarze nie są rozpuszczeni przez pieniądze. Wczoraj Przedpełski powiedział że siatkarze dostaną pieniądze tylko od FiVB. NIc od polskiego związku... a szkoda bo powinni byc obsypani...

tak mi się przypomniało... naszym siatkareczkom tez fajnie szło ale... coś pękło... ostatnio przegrały nawet puchar Jelcyna z Kubankami.... no wogołe przegrywają nawet te "wygrane' mecze....

... jakby co to jak każdy Polak znam sie na medycynie, polityce i piłce nożnej ... bo w końcy Euro u nas było ;-)

miron19j
10-07-2012, 14:09
... gdybyśmy zwalniali wszystkich piłkarzy po nieudanym meczu bądź wielkiej imprezie typu Euro to nie mielibyśmy kogo brać...

a tak szczerze, z ręką na sercu, to teraz mamy kogo brać?
Zgadzam się, że najlepsi powinni zarabiać najwięcej. Ale przecież ci wszyscy nasi kopacze zarabiają bardzo duże pieniądze, a nie potrafią zagrać pełnego meczu (90 min) na pełnych obrotach. Nie potrafią grać z piłką, bez piłki, nawet bez przeciwnika.
I od wielu lat nic nie osiągnęli. Ani jako klub ani jako reprezentacja. I tu jest największe przegięcie.

Sendilkelm
10-07-2012, 14:12
a tak szczerze, z ręką na sercu, to teraz mamy kogo brać?
Zgadzam się, że najlepsi powinni zarabiać najwięcej. Ale przecież ci wszyscy nasi kopacze zarabiają bardzo duże pieniądze, a nie potrafią zagrać pełnego meczu (90 min) na pełnych obrotach. Nie potrafią grać z piłką, bez piłki, nawet bez przeciwnika.
I od wielu lat nic nie osiągnęli. Ani jako klub ani jako reprezentacja. I tu jest największe przegięcie.

Właśnie po Euro widać jak dużo zależy od trenera i sztabu, a nie tylko od samych piłkarzy. Jeśli ktoś ogląda regularnie Borussie i widzi jak gra sławna trójka, to po meczach reprezentacji zobaczy, że gra inaczej, a od czego to zależy? No od zadań na boisku, ustawienia, od tego co mówi trener etc.

M_J
10-07-2012, 14:17
Faktem jest że siatkarze nie są rozpuszczeni przez pieniądze. Wczoraj Przedpełski powiedział że siatkarze dostaną pieniądze tylko od FiVB. NIc od polskiego związku... a szkoda bo powinni byc obsypani...

tak mi się przypomniało... naszym siatkareczkom tez fajnie szło ale... coś pękło... ostatnio przegrały nawet puchar Jelcyna z Kubankami.... no wogołe przegrywają nawet te "wygrane' mecze....

... jakby co to jak każdy Polak znam sie na medycynie, polityce i piłce nożnej ... bo w końcy Euro u nas było ;-)

Z dedykacją:
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Wielokropek

;)