Zobacz pełną wersję : d5100 torba
Wanageddon
17-06-2012, 22:55
Witam,
jaką torbę polecacie do w/w aparatu, dodam, że zainstalowana jest sigma 17-70 - ciut większe szkło od n 18-105.
militarius
17-06-2012, 23:19
Chcesz w niej zmieścić tylko d5100 z sigmą czy również z resztą sprzętu ze stopki? Jeżeli sama puszka z podpiętym szkłem to może coś w stylu Lowepro Toploader?
Wanageddon
18-06-2012, 22:48
Chcesz w niej zmieścić tylko d5100 z sigmą czy również z resztą sprzętu ze stopki? Jeżeli sama puszka z podpiętym szkłem to może coś w stylu Lowepro Toploader?
samo body z sigmą, proszę o więcej opcji :)
Larry_Nash
19-06-2012, 00:03
Lowerpro Photo Runner 100 - używam kilka tygodni i gorąco polecam. :) Świetnie wykonana i bardzo uniwersalna: w komplecie dostajesz 2 przegrody na rzepy, dzięki czemu możesz dostosować*torbę do posiadanego sprzętu. Jeśli to nie wystarcza, to po obu bokach możesz przyczepić zewnętrzne futerały na obiektywy i inne akcesoria. Do tego torbę możesz zawiesić na ramieniu albo na pasie. Połączenie tych 2 ficzerów okazało się bardzo mi wczoraj przydatne - torba wisiała na ramieniu, ale zapiąłem jeszcze pas biodrowy, dzięki czemu mogłem skakać*po skałach na brzegu chorwackiej plaży i nic nie 'majtało' mi się*przy nogach. ;)
samo body z sigmą, proszę o więcej opcji :)
Idź do sklepu, zobacz, na pewno coś dla siebie znajdziesz.
Dla mnie takie pytanie jest z kategorii: szukam żony, jaką polecacie?
Wybór torby to nie wybór sprzętu, gdzie czasem warto zasięgnąć opinii innych.
Wanageddon
19-06-2012, 15:59
Idź do sklepu, zobacz, na pewno coś dla siebie znajdziesz.
Dla mnie takie pytanie jest z kategorii: szukam żony, jaką polecacie?
Wybór torby to nie wybór sprzętu, gdzie czasem warto zasięgnąć opinii innych.
Jeżeli przyrównujesz żonę do torby to już o Tobie świadczy. Pytam, bo ktoś może jest z konkretnego modelu zadowolony i/lub może coś polecić.
Case Logic SLRC201
http://www.skapiec.pl/img/814576-67-1-case-logic-slrc201.html
Mam i polecam z obiektywem 18-105. można kupić już za 99 pln
Zgera ci dobrze napisał w jaki sposób dobrać torbę.przykład z żoną tez na miejscu ino ty jakiś nie teges. Masakra
Wanageddon
Z torbą jest tak, że każdą opinię możesz sobie wsadzić w buty. Jednemu pasuje taki a nie inny pasek, a drugiemu nie. Tu suwaczek, tam rzep, tutaj taki kolor, tutaj inny, tam taki materiał, tam inny. Cała masa różnych pierdół sprawia, że jedna torba się podoba, a inna nie. Idź do jakiegoś MM - tam tego od groma leży i weź taką jaka Ci pasuje, albo zapisz sobie model i kup w sieci - pewnie będzie taniej.
dokładnie j.w.
a przykład z żoną jak najbardziej na miejscu - trzeba tylko łapać myśl przewodnią, a nie czepiać się słów
Lowepro Outback 300, zmieścisz o wiele więcej niż, to co posiadasz :P
Reseller
09-05-2015, 19:46
Dzień dobry,
na początek chciałbym się ze wszystkimi przywitać.
Po długich przemyśleniach postanowiłem wymienić swojego wysłużonego Sony DSC-H9 na bardziej uniwersalny sprzęt w postaci Nikona D5200 ze szkłem Nikkor AF-S DX 18-105 mm f/3.5-5.6 VR ED, w bardzo dobrej jak mi się wydaje cenie 2.299,00 zł.
Jako, że lubię być przygotowanym do eksploatacji każdego sprzętu od początku do końca rozglądam się za jakimś futerałem na urządzenie.
Nie będę się rozpisywał o walorach estetycznych poszczególnych futerałów, chodzi mi bardziej o to czy mój nowy nabytek zmieści się w wymienionych torbach? Pewnie z czasem dorzucę do futerału jakąś dodatkową kartę pamięci i pewnie zapasową baterię. Nie zakładam noszenia w futerale większych obiektywów i innych akcesoriów typu lampa itp.
Moje typy to:
1. Case Logic SLR200
2. LowePro Adventura TLZ 25
3. LowePro Adventura TLZ 20 II
4. Case Logic EDCB306K
Jak już ktoś pisał na forum, nie będę oszczędzał na futerale do aparatu za przeszło 2kPLN i kupował badziewia za 50 zł, skoro można za 150-200 zł kupić coś porządnego.
Może macie swoje typy, żeby wpakować tam aparat jak wyżej z obiektywem 18-105.