PDA

Zobacz pełną wersję : Kto ma Vise/Master Card i poratuje?

docxxx
17-06-2012, 19:58
Koledzy, chce kupic aplikacje a Android Market za 19 zl. Moja wirtualna karta Visa nie bangla z google wallet. Czy ktos moze pomoc i kupic to za mnie, a ja przeleje mu dwie dyszki?

M_J
17-06-2012, 20:16
Z jakiego banku masz?

miron19j
17-06-2012, 20:28
ale jak to widzisz?
Mam kartę podpiętą pod konto. Jak się zaloguję, to zakupię na swoje konto. A nie na Twoje.

Rafał_Sz
17-06-2012, 20:30
No właśnie. Można dodać urządzenie, ale dalej do jednego konta google i karty. Chyba, że jest jakiś sposób o którym nie wiem?

M_J
17-06-2012, 20:34
Limity na płatności w internecie, aktywacja możliwości płacenia i cokolwiek na koncie przed aktywacją są (w sensie dodania do płatnopści google)?

docxxx
17-06-2012, 21:09
W czym widzicie problem? Moja wirtualna karta Visa z MBanku nie moze sie dogadac z platnosciami z Android Market. Ktos z was kupi mi aplikacje, dostanie plik (ok. 3MB), przesle mi go a ja oddaje 20 zl.

krzychu2508
17-06-2012, 21:16
Moim zdaniem jeśli chcesz działać legalnie to ten sposób jest nie trafiony. To tak samo jak byś pobrał aplikację z torrentów na przykład. ;)

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

pawelp
17-06-2012, 21:21
W czym widzicie problem? Moja wirtualna karta Visa z MBanku nie moze sie dogadac z platnosciami z Android Market. Ktos z was kupi mi aplikacje, dostanie plik (ok. 3MB), przesle mi go a ja oddaje 20 zl.
A próbowałeś użyć zwykłej (niebieskiej karty).

docxxx
17-06-2012, 21:23
Ja pitole, niby dzialam nielegalnie? Glupie google nie wspolpracuje z paypalem, bo sie z nimi kloci i maja tylko karty kredytowe. Ja takiej nie mam i pomyslalem sobie "hmmm, nie chce krasc cudzej pracy i poprosze kogos o pomoc". To nic, ze chce komus oddac te kase BO JA NIE MOGE TEGO KUPIC. No ale dzieki za pomoc, poszukam na torrentach.

Proszę, taki ze mnie złodziej:

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img163.imageshack.us/img163/1373/53418577.jpg)

krzychu2508
17-06-2012, 21:27
Spokojnie. Nie trzeba się unosić. :) Jeśli chcesz mogę Ci pomóc w poszukiwaniach aplikacji. : D

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

docxxx
17-06-2012, 21:31
Mam wrazenie, ze jestem w ukrytej kamerze, albo to forum zaczyna mnie schizofrenie. Na grupie dyskusyjnej grafika czy dtp od razu 5 osob by pomoglo, a tu mi wyjezdzacie z problemem. No nic, trzeba zapytac gdzie indziej.

Michał Jędrak
17-06-2012, 21:39
Tak na marginesie wspomnę, że mBank ma standardowo zablokowane tego typu płatności. Trzeba zadzwonić na infolinię i po problemie.

miron19j
17-06-2012, 21:51
chciałbym Ci pomóc, ale jak?
Aplikację z AM muszę pobrać przez urządzenia z Androidem, czyli np. telefonem. Jak później mam Ci ją przesłać?
Ale może ja czegoś nie wiem.

docxxx
17-06-2012, 22:10
Miron19j, chyba masz racje, nie mozna od tak kupic komus.

TOP67
17-06-2012, 22:17
Jeśli konto google nie przechowuje informacji o karcie, to najprościej poprosić kogoś znajomego żeby sam wklepał dane na Twoim komputerzei zaraz się wylogował. W rodzinie pewnie ktoś ma kartę.
Albo kupić kartę przedpłaconą, które przyda się potem przy kupnie biletu w Ryanair.

Właśnie spróbowałem kupić w sklepie tą (https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.atablash.MagicButt&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsInBsLmF0Y WJsYXNoLk1hZ2ljQnV0dCJd) aplikację. Skubany zna numer mojej karty, chociaż nic nie kupowałem na androida. Rok temu dokupiłem miejsce na Picasa.

paul.g.85
17-06-2012, 22:20
Ja nie rozumiem... Zakupiony plik można przecież zgrać sobie po kablu na dysk komputera a następnie podesłać go w e-mailu np. jako załącznik. No chyba że się to jakoś od razu winstalowuje w system zakupującego.
Tak czy inaczej pomógł bym ale nie mam Androida (stąd też nie wiem jak to dokładnie działa, może się mylę).

docxxx a jakiego oprogramowania potrzebujesz? Może da się to znaleźć na torrentach?
Mam konto na torrenty.org więc mogę ściągnąć plik albo torrent i podesłać dalej jeśli znajdzie się taka aplikacja.
No chyba że to tajemnica (jeśli chodzi o aplikację) to może być na PW.

Majek
17-06-2012, 23:21
A nie ma czasem opcji "zrób prezent", czy coś w tym rodzaju? Nie moge tego teraz sprawdzić, bo mi sie na pipadzie nie chce załadować Google Play. Jutro mógłbym na laptopie spróbować. Podeślij mi na PW linka do tej aplikacji.

djjaca
17-06-2012, 23:29
Załóż sobie internetową kartę bzwbk i doładuj. Kartę podepnij pod konto google i masz problem z głowy. Zrobisz to w ok. 15 min i na przyszłość jak znalazł.

Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2

docxxx
17-06-2012, 23:44
Problem rozwiazany. Zadzwonilem do MBanku, rzucili na cos okiem, powiedzieli, ze powinno dzialac, kliknalem jeszcze raz i mam. No, w sumie nie zupelnie, bo mialem wczesniej zainstalowana wersje Lite tego programu i rownolegle sciagnelo mi Pro. Po otwarciu tegos programu mialem ciagle komunikaty "zrob upgrade do wersji Pro". Odinstalowalem obie wersje i automatycznie anulowalo mi zakup (ale kasy jeszcze nie oddali). I musialem kupic drugi raz. Mam nadzieje, ze zwroca mi te 20 zl. To przeciez flaszka ;)

docxxx
17-06-2012, 23:45
docxxx a jakiego oprogramowania potrzebujesz? Może da się to znaleźć na torrentach?
Mam konto na torrenty.org więc mogę ściągnąć plik albo torrent i podesłać dalej jeśli znajdzie się taka aplikacja.
No chyba że to tajemnica (jeśli chodzi o aplikację) to może być na PW.

Sory, ale jakbym chcial sciagnac cos z torrentow, to na pewno nie pytalbym tutaj i nie zaplacil 20 zl. Pomyslalem sobie jednak, ze za dwie dychy nie bede robil z siebie dziada.

M_J
18-06-2012, 07:29
W czym widzicie problem?

Post wcześniej napisałem co trzeba sprawdzić:

Limity na płatności w internecie, aktywacja możliwości płacenia i cokolwiek na koncie przed aktywacją są (w sensie dodania do płatnopści google)?

Cieszymy się, że:

Problem rozwiazany.

Tylko po co te nerwy? ;)

Rafał_Sz
18-06-2012, 09:30
Problem rozwiazany. Zadzwonilem do MBanku, rzucili na cos okiem, powiedzieli, ze powinno dzialac, kliknalem jeszcze raz i mam. No, w sumie nie zupelnie, bo mialem wczesniej zainstalowana wersje Lite tego programu i rownolegle sciagnelo mi Pro. Po otwarciu tegos programu mialem ciagle komunikaty "zrob upgrade do wersji Pro". Odinstalowalem obie wersje i automatycznie anulowalo mi zakup (ale kasy jeszcze nie oddali). I musialem kupic drugi raz. Mam nadzieje, ze zwroca mi te 20 zl. To przeciez flaszka ;)O kasę się nie martw, zwrócą. ;)