PDA

Zobacz pełną wersję : Potrzebna krew!

aliant
17-06-2012, 16:22
Wczoraj w okolicach lotniska Radom-Piastów miał miejsce wypadek. Rozbił się samolot PZL-101 GAWRON którego pilotował mój znajomy.

Piotrek jest w stanie ciężkim na OIOM-ie, miał bardzo poważny wypadek. Stracił bardzo dużo krwi i potrzebuje mieć ją przetoczoną. Krew można oddać w dowolnym punkcie krwiodawstwa bez względu na grupę krwi. Przy oddawaniu trzeba jedynie podać niniejsze dane (że krew oddaje się na rzecz konkretnego potrzebującego):

Piotr Jakubowski
26-617 Radom ul. Aleksandrowicza 5,
ODDZIAŁ ANESTEZJOLOGII I INTENSYWNEJ OPIEKI MEDYCZNEJ

Dopilnujcie żeby wpisali dane Piotrka.

Z góry dziękuje za wszelką pomoc i proszę żebyście przekazali tą informacje dalej.

GeparD
17-06-2012, 17:30
mysle ze bardzo wazna informacja bedzie podanie grupy krwi, ktora jest potrzebna

thorcik
17-06-2012, 17:37
mysle ze bardzo wazna informacja bedzie podanie grupy krwi, ktora jest potrzebna

Myślę, że jest to absolutnie nieistotne. Idziesz do centrum krwiodawstwa i podajesz dane osoby, na którą oddajesz. Oni już się ze szpitalem docelowym "rozliczą".

edit: Ja cisnę pod koniec miesiąca dopiero.

bahuone
17-06-2012, 17:54
Ja sie wybieram we wtorek, to na pewno nie omieszkam zaadresowac na Piotra.

Majek
17-06-2012, 23:51
O żesz k...a, to doslownie kilkaset metrów od mojego domu... Mieszkam jakieś półtora kilometra od lotniska. Dowiedziałem sie o tym wypadku dopiero z tego wątku. Do końca miesiąca jestem na urlopie nad morzem. Czy jest jakiś sposób, żeby pomóc będąc na drugim końcu kraju?

thorcik
18-06-2012, 00:07
O żesz k...a, to doslownie kilkaset metrów od mojego domu... Mieszkam jakieś półtora kilometra od lotniska. Dowiedziałem sie o tym wypadku dopiero z tego wątku. Do końca miesiąca jestem na urlopie nad morzem. Czy jest jakiś sposób, żeby pomóc będąc na drugim końcu kraju?

Poszukaj lokalnego RCKiK :)

Majek
18-06-2012, 11:34
Poszukam.

Tymczasem na FB na wallu fundacji Legendy Lotnictwa (http://www.facebook.com/LegendyLotnictwa - jak ktoś ma konto na Fejsie, to można rozpowszechniać) poszło info, na kogo przekazywać krew.