PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] W stronę słońca

hateom
16-06-2012, 11:27
Taki tam sobie kadr autostradowy:

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/06/highway_02_sharpen1000px-1.jpg
źródło (http://tomasz.cc/photos/highway_02_sharpen1000px.jpg)

paul.g.85
16-06-2012, 13:53
Tytuł jakoś nijak ma się chyba do tego zdjęcia.

Nie dało się tak zrobić żeby autostrada była pusta? Lepszy efekt wtedy by był... Trochę mi te auta zakłócają spokój przyrody i pory dnia.

Ogólnie jest dobrze ale mogło by być lepiej... ;)

creep
16-06-2012, 13:57
Przez chwilę coś mi nie pasowało, ale już wiem co - ruch lewostronny! :)
Ja lubię takie niby proste kadry w stylu "droga po horyzont", więc nie będę obiektywny. Wiem, że wbrew pozorom zrobienie dobrego takiego zdjęcia to nie hop-siup i nie wszędzie da się znaleźć dobrą kombinację terenu, drogi i kierunku światła. A Tobie dodatkowo dobrze się samochody ułożyły w kadrze (skoro już są, to przynajmniej tworzą jakiś rytm), i fajnie kolorystycznie całość wygląda.

Limax7
16-06-2012, 15:15
Jak się robi takie zdjęcie ? Bo widzę tu poprawnie naświetlone niebo ze Słońcem oraz poprawnie naświetlona ziemia. To było z dwóch lub więcej zdjęć złożone ? To HDR czy zabawa na warstwach w PS ?

mydlo93
16-06-2012, 15:25
Malta? na ścianie bym nie powiesił ale jest dobre ;)

hateom
16-06-2012, 17:25
Tytuł jakoś nijak ma się chyba do tego zdjęcia.

Nie dało się tak zrobić żeby autostrada była pusta? Lepszy efekt wtedy by był... Trochę mi te auta zakłócają spokój przyrody i pory dnia.

Dało się, ale zamysł był taki, żeby pokazać tak jak było.

Przez chwilę coś mi nie pasowało, ale już wiem co - ruch lewostronny! :)

Mi czasami do dzisiaj nie pasuje ;-)

Jak się robi takie zdjęcie ? Bo widzę tu poprawnie naświetlone niebo ze Słońcem oraz poprawnie naświetlona ziemia. To było z dwóch lub więcej zdjęć złożone ? To HDR czy zabawa na warstwach w PS ?

Zdjęcie złożone z kilku klatek w PS. Dodatkowo pomogło zjawisko dość często obecne tutaj w lecie - burze piaskowe. Wygląda to jak gęsta mgła na niebie. Można patrzeć wprost w słońce i nie razi. Dodatkowo zachodzące słońce się tak "rozlewa" w tej mgle co dodaje nieco klimatu :)

Malta? na ścianie bym nie powiesił ale jest dobre ;)

Blisko, ale nie - odpowiedź pod moim awatarem :)