Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] The Old Castle`s Story...
... .
*** Zapraszam ***
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/06/39b532eb87a40156-1.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)
*** Dziękuję ***
+++++++++++
(ptaszor prawdziwy? z tego "momentu? )
...
(ptaszor prawdziwy? z tego "momentu? )
Ano irlandzki, czyli tubylczy ;).
Chyba tam gdziesik gniazdo posiadał, bo krążył i krążył nam nad głowami :).
Bartekkw
15-06-2012, 21:01
Dobry fot - ptaszor i czlek dobrze uzupełniają kadr
jarekf34
15-06-2012, 21:17
Dobrze tak oczęta nacieszyć przed jutrzejszym meczykiem ;) Swietna fota Pawle a te Twoje BW :shock:
Jak nasi jutro zagrają tak jak Ty "grasz" z fotkami to awans murowany :):)
Pozdrawiam.
... przed jutrzejszym meczykiem ;) ...
Jak nasi jutro zagrają tak ... to awans murowany :):)
Pozdrawiam.
I tego się trzymajmy Jarku :).
Oby tak było :).
I ja pozdrawiam :).
RobertSoul
15-06-2012, 21:57
Świetnie podane :)
Oglądać Twoje zdjęcia to sama przyjemność :)
krzysztofz24
15-06-2012, 22:12
Wszystko mi tu gra. I kadr (sa posepne ruiny I sylwetka czlowieka dla skali) I BW. I bardzo dynamiczne, chmurzaste niebo...
No, klimatycznie I zamkowo-posepnie pelna geba:-).
Robi wrażenie, jak zresztą wiele (bo przecież nie widziałem wszystkich) Twoich prac. PABLOOK - to już pewien styl i jeszcze się nie zawiodłem otwierając Twój wątek.
katatjuta
15-06-2012, 22:58
Świetna fota. Zdaje się być taka dynamiczna.
Nikonozaur
15-06-2012, 23:13
Wygląda jak fotos z jakiegoś strasznego filmu, a ja lubię horrory. ;)
Widzę, że mimo niezbyt atrakcyjnej pogody w czasie pobytu na wyspie, plenery owocowały atrakcyjnymi kadrami Pawle :-) świetna fota
Świetna ruinka, dobry kadr. Mnie ten ludź przeszkadza, ściąga wzrok, no i jak zwykle dla mnie u ciebie za ostro, przez to kamienie aż świecą.
jacekz40
16-06-2012, 02:00
Wygląda jak fotos z jakiegoś strasznego filmu, a ja lubię horrory. ;)
Dokładnie :) a przez te mecze to nawet człowiek nie ma czasu na fajne fotki popatrzeć ;) już nie mówiąc o zrobieniu swoich.
A za kilkanaście godzin oj będzie się działo, nerwówa straszna i wielkie emocje :cool:
Widzę, że mimo niezbyt atrakcyjnej pogody w czasie pobytu na wyspie, plenery owocowały atrakcyjnymi kadrami Pawle :-) świetna fota
podobnie napisałem pod wcześniejszym ;) ale.... to właśnie oko i łapka fachowca :)
świetne zdjęcie, ptaszysko się dobrze spisało, podoba mi się konwersja - jest klimat.
wojtek6308
16-06-2012, 17:21
Dobry strzał, bardzo mnie się podoba :-D .
maniak666
16-06-2012, 17:30
Znam. Podoba się- i to bardzo. Z jednym małym ale, o którym już Duder wspomniał. Ostro wszystko ostatnio podajesz. Lubisz tak- też wiem, no ale pewien dyskomfort jednak sie pojawia...
Wolałbym bez człeka, ale i tak robi wrażenie, dopracowane do każdego piksela, gratki.
Tobie Pawel to normalnie dać komórke do ręki, i postawić w najmniej aktrakcyjnym miejscu, przy słabej pogodzie, ale i tak ulepisz z tego dobrą fote...
A co do tego zdjęcia - warunki nie sprzyjały - to widac, ale ciekawy kadr i świetna konwersja sprawiła, że zdjęcie wyszło naprawde ciekawie. Dla mnie bomba.
Adam Majchrzak
17-06-2012, 22:31
Pierwiastek ludzki w takiej pracy mógłby wiele zmienić, szkoda tylko, że ta postać uchwycona została w momencie, kiedy fotografuje (tak mi to wygląda :wink: ).
Samo miejsce pokazane w bardzo ciekawej odsłonie, techniczna perełka =]
Pozdrawiam! =]
Ps. A! Ptaszor rewelacyjny!
Jedni wolą z ludziem, drudzy bez ludzia ;).
Ja wolę z ludziem i dlatego z nim pokazałem oczywiście. Ogólnie, to mocno polowałem na ptaszora, gdyż moim skromnym zdaniem dużo wnosi do tej kompozycji i pasuje do klimatu ogólnego.
Ludź jakoś także mi dopełnia kompozycję, choć i bez niego także źle to nie wygląda. Można zatem grzecznie poprosić Panią, aby kadr opuściła (jak wcześniej uczyniły to jej dwie szanowne koleżanki ;)).
Co do ostrości, to zgodzę się, że jest dosyć wyraziście. Następnym razem może troszkę delikatniej zapodam ;).
I podziękowania serdecznie za czas poświęcony i pozostawienie słów kilku :).
M.Januchowski
18-06-2012, 20:14
Jak dla mnie, to jest to esencja "omszałości" a o to w starych zamkach chodzi. Super zdjęcie!