PDA

Zobacz pełną wersję : Poszerzenie gieldy.

R
15-06-2012, 13:53
Pomysl: rozszerzyc dzialalnosc gielgy o komputery/czesci/podzespoly.
Jakby nie bylo to nierozerwalnie zwiazane z tym czym sie zajmujemy...

Czesto zmieniamy/modyfikujemy itd... zostaja czesci, podzespoly. Ktos szuka, ktos sprzedaje... zawsze byloby fajniej od kogos zaufanego niz z allegro "nie wiem czy dziala, nie sprawdzony, mam laptopa..."

Jakie macie zdanie? Jak na taki pomysl zapatrywalaby sie administracja?

Rafał_Sz
15-06-2012, 14:30
Z tego co mi wiadomo, bo ten temat był już poruszany, to zdanie Admina brzmi: "NIE"

stock
15-06-2012, 14:35
równiez dobrze mogliby poszerzyc o aparaty i klamoty analogowe, średniaki, dalmierze, skanery, drukarki i inne cuda. mimo tego że chciałbym by własnie o to rzeczy giełde poszerzono to pewnie skończyłoby się na tym że akcesoria fotograficzne to byłyby również: czapki, rękawiczki, wodery, zegarki i cała masa innych rzeczy. Czyli allegro 2.

R
15-06-2012, 14:35
bo admin nie ma kompa... ;)

równiez dobrze mogliby poszerzyc o aparaty i klamoty analogowe, średniaki, dalmierze,

hmm ale chyba nie ma problemu, zeby takie sprzety w tej chwili wystawiac... :O

zdyboo
15-06-2012, 14:37
Obecnie i tak chyba działanie modów przy zatwierdzaniu ogłoszeń sprowadza się do sprawdzenia stażu i liczby postów. Nie wygląda, żeby treść ogłoszeń czytali zbyt wnikliwie.

Z tymi zaufanymi osobami, to bym nie przesadzał, tak to może było kiedyś, dawno temu. Teraz to zwykły słup ogłoszeniowy, tyle że bezpłatny.

superkomornik
15-06-2012, 14:40
hmm ale chyba nie ma problemu, zeby takie sprzety w tej chwili wystawiac... :O

To spróbuj wystawić średni format ;)

bognik
15-06-2012, 14:44
Ten temat już chyba był poruszany.
Chcecie mieć tutaj drugie Allegro? Bo skoro komputery, to dlaczego nie aparaty innych marek, obiektywy itd. ...

R
15-06-2012, 14:48
Ten temat już chyba był poruszany.
Chcecie mieć tutaj drugie Allegro? Bo skoro komputery, to dlaczego nie aparaty innych marek, obiektywy itd. ...

nie mialem pojecia ze nie da sie innych marek :O
no to chyba nie ma o czym mowic. eot.

bognik
15-06-2012, 14:59
zawsze byloby fajniej od kogos zaufanego niz z allegro
Z tym zaufaniem to tak nie do końca. Pamiętajmy o zasadzie ograniczonego zaufania.
Na naszym forum też zdarzają się oszuści.

nie mialem pojecia ze nie da sie innych marek :O

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=72629

R
15-06-2012, 15:23
Z tym zaufaniem to tak nie do końca. Pamiętajmy o zasadzie ograniczonego zaufania.
Na naszym forum też zdarzają się oszuści.

to prawda...

velaskez
16-06-2012, 22:01
równiez dobrze mogliby poszerzyc o aparaty i klamoty analogowe, średniaki, dalmierze, skanery, drukarki i inne cuda. mimo tego że chciałbym by własnie o to rzeczy giełde poszerzono to pewnie skończyłoby się na tym że akcesoria fotograficzne to byłyby również: czapki, rękawiczki, wodery, zegarki i cała masa innych rzeczy. Czyli allegro 2.

Drukarki, skanery można ;)

Psychotrop
17-06-2012, 00:01
jako mod odpowiedzialny za giełdę (w większości przypadków) odpisuję co należy:
zatwierdzamy:
- nikony
- wszystko co można do nikona podpiąć (ale muszą mieć w zestawie "przejściówki")
- książki foto
- sprzęt studyjny (można od razu do nikona podpiąć)
- sprzęt komputerowy to wyjątki w postaci: monitory stricte pod foto, skanery pod foto, drukarki pod foto, tablety.
- licencje na oprogramowanie - raczej nie, bo trzeba przebrnąć przez dziesiątki stron licencji, żeby sprawdzić, czy można odsprzedawać.

reszty nie dopuszczamy.

co do zmian - myślę, że Piotrek powinien się wypowiedzieć.

p.s.
pamięta ktoś idę giełdy ?
tą sprzed "100 lat"

admin
17-06-2012, 06:56
Kochani, nie ma co dywagować. Mamy regulamin giełdy, dopuszcza on ściśle określone przedmioty i tyle. Jeśli "wpuścimy" komputery i osprzęt to można się spodziewać sporej ilości komputerowego złomu lub pojedynczych akcesoriów do składaków, etc. Nie o taką giełdę mi i mam nadzieję Wam chodziło.

Sapphiron
17-06-2012, 10:35
Myślę że Piotr ma tutaj rację. Skupmy się na systemie. Na CB jest burdel niesamowity w dziale giełda, nie dopuśćmy tego tutaj...