Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Świątynia...
... .
*** Zapraszam ***
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/06/6cfe00dffe060cb9-2.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)
*** Dziękuję ***
RobertSoul
11-06-2012, 19:42
Gdy pierwszy raz zobaczyłem to zdjęcie to byłem pod ogromnym wrażeniem.
Świetnie dopracowany każdy szczegół.
Można ewentualnie pokusić się o wyprostowanie tej Świątyni ale to jest już czepianie się :)
A i kadrowo mistrzostwo :)
Genialne zdjęcie ;) jedno z lepszych jakie ostatnio widziałem ;)
Pozdrawiam!
Potrafisz czarować, normalnie miód.
jarekf34
11-06-2012, 19:56
Coś pięknego Pawle... i jeszcze ta wisienka na horyzoncie ;). Normalnie miód-malina :) Cóż to za miejsce ???
...
Można ewentualnie pokusić się o wyprostowanie tej Świątyni ale to jest już czepianie się :)
...!
Powiadasz Robercie, że Cię geometria nie gra... .
Hmm..., a tak się starałem ;).
... Cóż to za miejsce ???
A to Jarku Irlandia Północna i magiczne miejsce Musseden Temple.
Pozdrawiam :).
Pięknie kolorystycznie i kadrowo, dla mnie super.
RobertSoul
11-06-2012, 20:10
Powiadasz Robercie, że Cię geometria nie gra... .
Bo albo jest krzywo albo ja krzywo patrzę ;)
Chyba, że w rzeczywistości tak jest więc mój zapis we wcześniejszym poście był zbędny ;)
Bo albo jest krzywo albo ja krzywo patrzę ;)
Chyba, że w rzeczywistości tak jest więc mój zapis we wcześniejszym poście był zbędny ;)
Niby stara ona jest, ale w rzeczywistości raczej piony i poziomy trzyma :).
Chociaż z "magicznym okiem" tam nie latałem.
Co do zdjęcia, to wystarczy porozciągać miarki i siatki i właściwie wszystko jasne powinno być ;).
Chociaż pewne odchyły zapewne istnieją nie stanowią one dla mnie jakiejś tam straszliwej porażki ;).
Bartekkw
11-06-2012, 20:23
Efektownie jak zwykle Pawle.....tylko coś mi światło nie pasuje - niebo zachodowe a murek i świątynia oświetlone tak jakby z tylu z lewej strony światło padało ....hmmmmm a może sie mylę ;) w każdym razie ładnie sie to kolorystycznie i kadrowo prezentuje
mirekvampirek
11-06-2012, 20:29
widzialem juz to wczesniej ;)
piekne zdjecie
a swiatynia z nazwy, biblioteka byla, wybudowana na podobienstwo `temple of vesta` we wloszech, a mussenden byl kumplem hervey`a, ktory wybudowal to cudo ku pamieci tego pierwszego.
nowmalnie bym sie tak nie wymadrzal, ale kilka dni temu widzialem dokument o tym miejscu i jakie bylo moje zdziwienie, kiedy ujrzalem znajoma budowle, ktora wczesniej widzialem u pablooka na zdjeciu ;)
pozdrawiam
edit:
co wy tu chcecie prostowc...?
siedziec prosto trzeba przed komputerem ;)
.....tylko coś mi światło nie pasuje - niebo zachodowe a murek i świątynia oświetlone tak jakby z tylu z lewej strony światło padało ....hmmmmm a może sie mylę ;) ...
To już trochę po zachodzie było ;).
A zachód jest tam, gdzie Twoje domysły Cię Bartku zaprowadziły.
Światła zbyt dużo tego wieczora nie było (jak zresztą i pozostałych też), ale długi czas naświetlania (ponad 312 sekund) spowodował, że trochę udało się go jeszcze złapać ;).
Jak zwykle, podałeś dopracowaną pod każdym względem pracę. W zasadzie, nie widzę powodów, do jakichkolwiek utyskiwań na ten kadr.
Czepiać się wyimaginowanych pierdół to zawsze można, ale tu pada pytanie - po co ? Skoro zdjęcie uwodzi klimatem i kolorystyką.
Widziałem już wcześniej i wciąż podziwiam :-)
Nikonozaur
11-06-2012, 22:00
Nie mam pytań pod każdym względem, wszystko tu gra jak trza. ;)
Pięknie kompozycyjnie "zawinięte" i idealnie rozwiązana przeciwwaga miękkich i ostrych partii obrazu. Podziwiam.
Kadr jak z bajki. Gratulacje.
Kilka osób tam na stałe, a Ty tak pięknie zaskakujesz, nas, ich na pewno ;) REWELACJA.
geralttt
12-06-2012, 00:05
Zacznij chłopie kombinować z kolejnym rzemiosłem, bo fotografię masz już obcykaną na najwyższym poziomie... :)
Pozdr...
Rafał
Adam Majchrzak
12-06-2012, 00:45
Przez ułamek sekundy wyobraziłem sobie, że tam się zorza na niebie przebija =)
Światło na świątyni bardzo przyjemne.
Pozdrawiam! =]
geralttt
12-06-2012, 03:33
No jakby przy takich warunkach jeszcze Aurorę miał chwycić, to jajca bym z podłogi biegiem zbierał, gdyż na bank z wrażenia by mi je urwało... :) I tak widzę, że umiejętności Pawła są kompletne. Jeszcze nie raz będzie co podziwiać. Ja tam mogę dawkować sobie tę przyjemność stopniowo z grymasem uśmiechu na gębie... :)
krzysztofz24
12-06-2012, 09:51
Kadr, klimat i przede wszystkim nastroj...Super klimat, swietne zdjecie.
jacekz40
12-06-2012, 11:08
Kadr, klimat i przede wszystkim nastroj...Super klimat, swietne zdjecie.
I cóż tu więcej można dodać, chyba wszystko w temacie, dla mnie super :)
Ladne to....kurcze widze, ze polnocna Irlandia obfitowala w kadry...;)
....kurcze widze, ze polnocna Irlandia obfitowala w kadry...;)
Oj piękne tereny tam Grzegorz macie :). Być tam i zasłużyć sobie na odpowiednie warunki, to marzenie chyba każdego fotografa landszafcisty ;).
Tradycyjnie wielkie podziękowania za poświęcony czas i skrobnięcie kilku słów :).
M.Januchowski
18-06-2012, 20:25
Kolory, kadrowanie, rozkład głębi ostrości... urwało mi jaj... głowę. Zdjęcia z których byłem dumny właśnie schowałem do szafy...
ostrytux
18-06-2012, 23:32
Świetnie to zrobiłeś!