Zobacz pełną wersję : Duża torba poszukiwana
Vitajcie,
Googluję, czytam fora jednak konkretnej odpowiedzi na moje pytanie znaleźć nie mogę....
Poszukuję torby na sprzęt. Do tej pory korzystałem z plecaka, do noszenia sprzętu super, ale gdy trzeba do niego sięgnąć po obiektyw....sami wiecie....
Założenie jest takie, że do torby ma wejść - 2x Body, 5 obiektywów (w tym 70-200 f/2.8, reszta mniejsze gabarytowo), 3x lampa + *******y (filtry kable wyzwalacze itp).
Niestety nie znalazłem opisu gdzie ktoś by informował o tym, że 2x body + 70-200 się mieści. Zazwyczaj jest albo napisane o 2xbody albo body +70-200. A ja chcę i to, i to.
Ktoś może nosi podobny zestaw w torbie, proszę o polecenie :)
Thank you from the mountain.
Mike
Matey3000
11-06-2012, 12:15
Jak torba, a nie walizka, to Lowepro Magnum 650AW.
paparazzi89
11-06-2012, 13:13
też szukam właśnie torby na podobny sprzęt, niedługo pewnie pojadę spakować sprzęt do Lowepro 450 - ale wątpie czy wejdzie ;/
http://bagfinder.lowepro.com/lp/choose-model
spróbujcie tutaj.... po wpisaniu całego osprzętu kolegi MikeM wyskoczyło mi kilka pozycji.
Emhyrion
11-06-2012, 15:56
Ja mam Naneu 115F Sahara. Mieszczę w środku: 10-20, 17-70, 105, 70-200 podpięte do body, lampę, TK2x i mnóstwo szpejów. Torba ma dożywotnią gwarancję, cokolwiek to znaczy. Jeśli chcesz dużą torbę to tę mogę szczerze polecić.
Spróbuj może Lowepro Outback 300, chyba wszystko co wymieniłeś powinno się zmieścić. A jak nie, to możesz dołożyć dodatkowy pokrowiec na obiektyw z boku.
Proponuję dobrze rozważyć ten zakup. Gdy wsadzisz to wszystko do torby, to urwie Ci ramię. Do tego taka torba jest mało poręczna. No chyba, że chodzi jedynie o przewożenie sprzętu, nie o wykorzystanie w reportażu itp.
Mam 2 torby - jedna to Tamrac Pro 12, w niej upcham cały dobytek (2xd700, 1 grip, N70-200, 85/1.8, 35/1.8, 28-75/2.8, 16/2.8, 50/1.4, 28-105, 3 lampy, wyzwalacze, akumulatory, 2 ładowarki), jest ciężko, ale jak jest wymagająca impreza i muszę mieć wszystko, to nie ma zmiłuj się. Ale ostatnimi czasy radzę sobie z systemową torbą Nikona, czyli CE-EU04 (nie mylić z jej mniejszym następcą CF-EU04) - torba to jest jakieś 1/3 wielkości tamraca :), w niej noszę: 70-200, 16/2.8, 28-75, 50/1.4, 3 lampy, wyzwalacze, w tym czasie oba body z 85 i 35 na pasku reporter dual są przy mnie, na koniec imprezy upycham do torby oba body, ale to tylko na czas transportu. Warto mieć 2 torby na różne okazje.
Proponuję dobrze rozważyć ten zakup. Gdy wsadzisz to wszystko do torby, to urwie Ci ramię. Do tego taka torba jest mało poręczna. No chyba, że chodzi jedynie o przewożenie sprzętu, nie o wykorzystanie w reportażu itp.
Tak, masz rację, wiem, ale mam też plecak w którym to wszystko mogę spakować, jest fajnie gdy trzeba chodzić, ale włożyć / wyciągnąć na szybko już gorzej. Mam jeszcze jedną torbę, ale ta już jest całkiem za mała by nosić w niej 70-200 - bo to jednak kawał rury :).
Mam 2 torby - jedna to Tamrac Pro 12, w niej upcham cały dobytek (2xd700, 1 grip, N70-200, 85/1.8, 35/1.8, 28-75/2.8, 16/2.8, 50/1.4, 28-105, 3 lampy, wyzwalacze, akumulatory, 2 ładowarki), jest ciężko, ale jak jest wymagająca impreza i muszę mieć wszystko, to nie ma zmiłuj się..
Tamrac Pro 12 chyba ciut za duża jak dla mnie, ale Pro 8 chyba będzie w sam raz, i nawet cena z nóg nie zwala - mniej niż 300zł w EuroRtvAgd do którego mam nie tak daleko. Trzeba zamówić i pomacać :)
Think Tank Retrospective 20 lub 30
Tak, masz rację, wiem, ale mam też plecak w którym to wszystko mogę spakować, jest fajnie gdy trzeba chodzić, ale włożyć / wyciągnąć na szybko już gorzej. Mam jeszcze jedną torbę, ale ta już jest całkiem za mała by nosić w niej 70-200 - bo to jednak kawał rury :).
Zastanów się może nad kupnem kamizelki Newsweara. Pojemna, wygodna w użyciu, zapewnia szybki dostęp do sprzętu i nie urywa ramienia.