PDA

Zobacz pełną wersję : Oprogramowanie Vaio problem

Kuba_
08-06-2012, 18:05
Witam,
Mam taki problem, przeinstalowałem siostrze system i wszystko chodzi prócz przycisku AV MODE a jej ten przycisk potrzebny bo ona tam miała jakieś programy chyba coś typu Vaio Media Gallery. Zainstalowałem chyba wszystkie możliwe sterowniki i nic, wszystko prócz tego przycisku, szukałem tego programu żeby go pobrać ale nie idzie go nigdzie znaleźć(wszędzie trzeba jakieś konta zakładać, ja się w takie rzeczy nie bawię). Wie ktoś może z czym może być problem, a może gdzie znaleźć te wszystkie programy do pobrania(chodzi mi o programy vaio do zdjęć muzyki filmów, nazw nie znam ponieważ komputer nie mój a siostra nie pamięta)? Przeszukuje internet już praktycznie cały dzień ale no nie da rady znaleźć nie mogę...

oge
08-06-2012, 19:06
Spróbuj zadzwonić na vaio serwis:
801382461
(koszt wg. cennika operatora)
Będzie potrzebny numer seryjny aby porozmawiać z człowiekiem.
Powinni pomoc.

Poczytaj tu może pomoże.
http://www.sony.pl/discussions/message/682270

Kuba_
08-06-2012, 20:12
no to znalazłem ale miałem nadzieje, że da się to jakoś obejść. Niestety jak widać pewnie nie... Dzięki za pomoc;)

Greg77
09-06-2012, 15:26
Ja tez postanowilem postawic od zera system na moim Vaio i mialem ten sam problem, bawilem sie dwa dni i nie moglem wszystkiego uruchomic, docelowo przywrocilem z plytek oryginalny system;)

docxxx
09-06-2012, 16:24
Uuuuu, VAIO i ich soft. Znany problem i ogolne w****.... W przypadku mojego lapka wojowałem chyba z tydzien, a szwagier z miesiac (tak, miesiac!) i okazalo sie, ze w jego przypadku pomoze jedynie instalacja ichnich programow w dokladnie podanej kolejnosci. Ile on sie naklnal... A, do dzisiaj ma kilka znakow zapytania w Menadzerze Urzadzen. Nie pomaga to, ze ma W7 i niby wszystko samo sie instaluje.
ps. Przypomnialo mi sie, ze na moim nie zainstaluje sterownikow do grafiki Radeon HD 5660 (czy jakosc tak). Moge sciagnac je tylko z witryny Sony!

Kuba_
10-06-2012, 11:01
Ja nie rozumiem podejścia sony, jaki to ma cel prócz utrudniania życia klientowi...