PDA

Zobacz pełną wersję : Kłopot z tabletem Pentagram Open Wide

fjerzy
04-06-2012, 10:42
Piórko zwariowało. Prawdopodobnie jest popsute. Zachowuje się niestabilnie prowadzone nad tabletem, zero precyzji. Przy docisku jest Ok, ale i tak do pracy się to nie nadaje.

Podejrzewam piórko, ale pewności nie mam. Dlatego dwie prośby.
1. Może ktoś już coś podobnego ma przećwiczone i coś napisze?
2. Jeśli w Szczecinie lub w Stargardzie Szczecińskim, albo Łobzie czy w okolicy, jest ktoś z forumowiczów korzystający z tabletu Pentagram Open Wide 2004 i pozwoli mi podjechać porównać pracę obydwu urządzeń, to będę wdzięczny. Pozwoli to zdecydować czy wystarczy wymienić tylko piórko, czy może to sam tablet zawodzi.

maggot
04-06-2012, 20:11
jak juz wielu w tego typu watkach pisalo wymien na wacoma ;)

Grzybu
04-06-2012, 21:45
Nie wiem dokładnie jak ten tablet jest zbudowany, ale czy tam nie ma baterii w piórku?
Jeśli tak to może trzeba wymienić.

strebor
04-06-2012, 21:46
Potwierdzam, zmień nie pożałujesz. Poszperam w szafach to może wyciągnę pentagrama i sprawdzę ale jak dobrze pamiętam to coś nie bardzo było z precyzją i z czasem coraz bardziej. Jak przesiądziesz się na wacoma uznasz że penta nie miał nic wspólnego z precyzją również przy nacisku.

Dokładnie tam jest bateria w piórku może od tego zacznij, a końcówka w jakim stanie (chociaż nie wiem czy to może mieć wpływ na precyzję nad tabletem)

fjerzy
04-06-2012, 21:55
Bateria sprawdzona, nie w ym jest problem, niestety.

Matthew85
11-08-2012, 02:10
Witam !! pozwalam sobie odkopać wątek -- mam takie same objawy czy komuś udało się zdiagnozować problem?? Nie chce wydawać kolejnych 50 zł na piórko pentagrama, fjerzy- jak zakończyła się twoja przygoda?

fjerzy
11-08-2012, 11:37
Nie zakończyła się.jestem na wakacjach. Ale bliżej mi do zaryzykowania 50 pln. Jak sprawa się zakończy, napiszę.

Matthew85
04-09-2012, 11:15
Fajnie z jednej strony ciesze się że nie jestem sam a z drugiej chciał bym mieć to za sobą i to sprzedać, bo naprawdę po krótkim czasie użytkowania to pióro mi padło. Pozdrawiam i czekam na wieści.

Matthew85
21-09-2013, 01:31
Nikt nie korzysta z tabletu OPEN Wide?