PDA

Zobacz pełną wersję : Profil monitora a tryb uśpienia

deep
03-06-2012, 10:06
Mam taki problem z jednym z laptopów pod XP. Stworzony jest profil monitora, LUTLoader działa i przy starcie ładnie zaczytuje profil, jednak gdy laptopa uśpię to po wybudzeniu profil nie jest czytany i kolory mam do dupy. Jakieś pomysły na rozwiązanie tego problemu?

Na drugim laptopie mam Win7 i tam nie ma tego problemu.

Tom01
04-06-2012, 09:50
Jest całkiem możliwe, że programy-składniki sterownika karty graficznej wyładowują korekcję. Można popróbować je powyłączać ze startu programem msconfig.

deep
04-06-2012, 12:43
To zrobiłem na starcie. Bez zmian :(

qooba
04-06-2012, 12:47
Miałem kiedyś ten sam problem w lenovo T60p i profilem ze spyder 2. Po uśpieniu ponownie ładowałem profil jakimś loaderem Colorvision i było ok. Do następnego uśpienia ;)

deep
04-06-2012, 14:05
zmieniałem już różne loadery i ciągle to samo. Właśnie, czym załadować profil w XP aby od razu się aktywował?

Tom01
05-06-2012, 10:03
zmieniałem już różne loadery i ciągle to samo. Właśnie, czym załadować profil w XP aby od razu się aktywował?

Spotkałem kiedyś taki problem. Korekcję wyładowywał zdawałoby się całkiem niezwiązany z grafiką program. Proponuję na próbę wyłączyć wszystko co startuje w sekcji "Uruchamianie". Jeśli wśród nich będzie winny to selektywne włączanie go wykryje.