Zobacz pełną wersję : Sol Campbell - sterydy mu zaszkodziły, czy co?
foto4deg
28-05-2012, 18:47
Nie rozumiem kolesia...Chyba nigdy nie był w Polsce.
http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/england/9294177/Sol-Campbell-warns-England-fans-to-avoid-Euro-2012-for-fear-of-coming-back-in-a-coffin.html
grudzinsky
28-05-2012, 19:08
nie dos, ze nie byl w Polsce to pewnie nigdy nie opuscil rodzinnego miasta ;)
szkoda mi takich ludzi...zachowuje sie tak samo jak Tomaszewski ;)
co oni biora? ja tez chce :mrgreen:
A co, Krakusy nie ganiają się z maczetami i innymi sprzętami po osiedlach?
"Człowiek" zszedł sam ze starości?
Polscy kibole nie rzucają bananami na boisko i nie udają małp?
Określenie "Żyd" nie jest podstawową inwektywą kibolską?
Sami sobie siedzibę Anglicy wybrali i jeszcze pewnie chłop oglądał program Discovery o wojnach kibiców, to światopogląd mu się wyrobił - jego święte prawo, tak samo jak Twoje go ocenić.
jackrabbit
28-05-2012, 19:14
koles ma duzo racji
foto4deg
28-05-2012, 19:19
Panowie, ocenianie tego, czy Polacy są rasistami, czy nie, na podstawie filmu z Discovery, lub przez pryzmat wojny kibiców, świadczy o pewnego rodzaju ograniczeniu...To tak samo, jak na podstawie słynnej z youtube Emmy West stwierdzić, że Angole są rasistami, lub na podstawie wizyt Angoli w Krakowie dojść do wniosku, że nie potrafią się kulturalnie zachowywać..
Ale ma do tego prawo, tym bardziej, że tego typu zjawiska u nas się dzieją, nie tylko na boisku. Ma facet ciemny kolor skóry i jest na to wrażliwy.
Poza tym rasizm to część jego wypowiedzi inna to, że mogą żywi nie wrócić z wyjazdu - zaprzeczysz, że w Krakowie tłuką się czasami do śmierci i na ostre narzędzia? Ma to kontekst z miejscem pobytowym - podkreślam.
Nie chcesz zrozumieć - trudno.
foto4deg
28-05-2012, 19:28
Ale ma do tego prawo, tym bardziej, że tego typu zjawiska u nas się dzieją, nie tylko na boisku. Ma facet ciemny kolor skóry i jest na to wrażliwy.
Poza tym rasizm to część jego wypowiedzi inna to, że mogą żywi nie wrócić z wyjazdu - zaprzeczysz, że w Krakowie tłuką się czasami do śmierci i na ostre narzędzia? Ma to kontekst z miejscem pobytowym - podkreślam.
Nie chcesz zrozumieć - trudno.
Nie zaprzeczę, że się tłuką, ale tłuką się między sobą, nie wyszukują Afroamerykanów w celu ich spałowania, jak to kiedyś miało miejsce w Białymstoku.
Może mieć swoje zdanie, tylko straszenie, że jak pojadą do Polski, to wrócę w trumnie, jest zdecydowanie przegięciem...Poza tym, czy w Anglii jest lepiej?
Nie, w Anglii nie jest lepiej.
W dalszym ciągu nie rozróżniasz 2 części jego wypowiedzi, tej "rasistowskiej" i tej do kibiców (nie jedźcie, bo nie wrócicie).
No to teraz wypada czekać na cud:
krakowscy kibice ganiający się na co dzień z maczetami i nożami na czas Euro 2012 staną się lepszymi ludźmi, wypalą fajkę pokoju z przyjezdnymi.
ogladalem jego wypowiedz w BBC i dotyczyla wylacznie Ukrainy. Dodatkowo byly wstawione nagrania z ukrytej kamery z meczow odbywajacych sie na Ukrainie.
Nie bylo slowa o Polsce...
Dzisiaj w tutejszej Panoramie bedzie o tym reportaz: http://www.bbc.co.uk/iplayer/episode/b01jk4vr/Panorama_Euro_2012_Stadiums_of_Hate/
grudzinsky
28-05-2012, 20:04
jak dlugo zyje i ogladam roznego rodzaju imprezy sportowe w naszym kraju tak jeszcze nie widzialem zeby jacys kibice wracali w trumnach do domu...skad on to wzial?
teraz to on powinien sie zaczac bac, bo jak go emigranci dorwia to moze rzeczywiscie w trumnie skonczyc...
RobertMiernik
28-05-2012, 23:21
Mało oglądałeś śwMikołaju, mieszkałem między stadionem Cracowi a Wisły, kibole potrafią biegać nie tylko z nożami, latające cegły i butelki to standard a i nie raz zdarzyło się, że gość dostał nożem i nie dojechał do szpitala.
paul.g.85
28-05-2012, 23:29
"Polacy rasisci - każdy to powie
I nikt tu nie lubić czarny człowiek" :oops:
Tak mi się słowa piosenki przypomniały.
Dziś w wiadomościach na BBC było o tym, ale moim zdaniem to było bardziej odnośnie Ukrainy i zachowania ukraińskich kibiców. O Polsce nie było żadnego fragmentu. Były urywki pokazujące jak czarnych piłkarzy traktują, albo jak biją kibiców z Azji...
Ja bym nie przesadzał, w Polsce jest lepiej pewnie niż na Ukrainie ;)
edit: ups, zauwazyłem że się powtórzyłem bo kolega GeparD już o tym wspomniał. Sorry :oops:
Angole doskonale wiedzą jak jest w Polsce, bo od jakiegoś czasu traktują nasz kraj jak wiecznie otwarty pub. Głównie dotyczy to Krakowa, Wrocław już sobie z problemem nawalonych jak stodoły Anglików poradził dosyć skutecznie.
Wypowiedzi dotyczące powrotów w trumnie dotyczą głównie Ukrainy, bo tam przecież grają w fazie grupowej Anglicy.
Kibice duńscy bazę noclegową sobie też w Krakowie zrobili, do Lwowa pojadą tylko na mecz, a do Charkowa prawdopodobnie wcale, bo się boją o bezpieczeństwo.
Wczoraj w wybiórczej był artykuł o tym jak Donieck się przygotowuje do euro.
Michał Jędrak
29-05-2012, 09:49
Menelska dyscyplina sportu, menelska impreza to i menelskie sytuacje się zdarzają, proste. Jak dla mnie to nikt może nie przyjechać i jakoś mi smutno nie będzie.
jurek1906
29-05-2012, 10:26
A co, Krakusy nie ganiają się z maczetami i innymi sprzętami po osiedlach?
"Człowiek" zszedł sam ze starości?
Tak,każdy przeciętny kibic w Krakowie chodzi na mecz z maczetą lub nożem :)."Człowiek" to taki przeciętny kibic był .
Menelska dyscyplina sportu, menelska impreza to i menelskie sytuacje się zdarzają, proste. Jak dla mnie to nikt może nie przyjechać i jakoś mi smutno nie będzie.
Trochę dużo tych meneli w europie i na świecie :).
Sie rozpedziles........nie jestem kibicem, pilke nozna ogladam sporadycznie.
Pilka nozna to sport jak inny a nasza policja nie radzi sobie z tymi wlasnie menelami, sa monitoringi, za okrzyki "juden...." kazdy po tysiaku, powtorka to kazdy po 2 tysiaki itd.
Jezeli kolegia nie zadzialaja, to proste, zamykac stadiony jak po meczu Lecha z Legia w Bydgoszczy.
Jezeli nie zrozumieja to zamykac na dluzej, nawet na pol roku, jak im zespoly pospadaja z ligi to zaczna myslec......choc to i tak w wikeszosci bezmozgi.
Co do filmu ktory zostal wczoraj wyemitowany......coz "magia....magia kina"..... ciezka manipulacja medialna, serce boli jak to widze, ze okreslaja mnie jako Polaka rasista i zadymiarzem, nie mam nic wspolnego z tymi bandytami ktorzy sa na filmie a pokazujac ten film, Anglicy moga pomyslec, ze tacy sa Polacy.
Jednak w UK jest tylu naszych krajanow, ze Angole sami sobie wyrobia opinie o tym filmie, sadze, ze wiekszosc Anglikow zna przynajmniej jednego Polaka, tak jest w Irlandii, kazdy Irys ma jakiegos znajomego z Polski.
Kolejna sprawa to wspomniani juz nawaleni Anglole......coz to tak jak z tym filmem, bo znam wielu Irlandczykow ktorzy byli w Polsce, wlasnie w Krakowie i wrocili zachwyceni, zwiedzaniem, jedzeniem i ciekawa kultura Polakow oraz pieknem tego miasta jak i okolic.
Piszac "nawaleni Angole" zachowujemy sie dokladnie jak autor tego filmu o ktorym mowa, zobaczcie ilu naszych rodakow jest codziennie nawalonych i szlajajacych sie po ulicach, lejacych sie po mordach i wciagajacych w brame......no ale to nasi a tamci mowia po angielsku i ich nie rozumiemy.....wrog!
Aaaaa zapomnialem dodac, ze mam wielu znajomych kibicow, ale takich prawdziwych, ktorzy chodza na mecze dla pilki noznej i wstydza sie zadymiarzy jak kazdy normalny kibic.
NIE TWIERDZE ZE KAZDY KIBIC TO ZADYMIARZ
Jeszcze jedno, wazny mecz Lecha na stadionie przy Bulgarskiej, przychodzi ze 25-30 tys ludzi z czego debili jest pewnie tysiac lub mniej.......wiec nie mozna powiedziec, ze wszyscy sa tacy sami.
Rafał_Sz
29-05-2012, 15:58
Po pierwsze, to koleś nawet pewnie nie wie, gdzie leży ta Polska. Po drugie, kto na własne oczy widział co się dzieje w nocy pod angielskimi klubami nocnymi, ten może tylko się uśmiechnąć czytając lub słuchając tych "mądrości". Chciał zabłysnąć? No ta zabłysnął. Angielskie szmatławce typu Fakt lubują się w takich tematach.
Po pierwsze, to koleś nawet pewnie nie wie, gdzie leży ta Polska. Po drugie, kto na własne oczy widział co się dzieje w nocy pod angielskimi klubami nocnymi, ten może tylko się uśmiechnąć czytając lub słuchając tych "mądrości". Chciał zabłysnąć? No ta zabłysnął. Angielskie szmatławce typu Fakt lubują się w takich tematach.
Zgodze sie z Toba.......ale to co dzieje sie pod Pubumi w nocy na wyspach jest duzo bezpieczniejsze niz to co dzieje sie na niektorych dzielnicach w Polsce 24h.
Jezeli myslisz o reportazu naszego forumowego kolegi o zyciu nocnym w UK, to prawda....100% prawdy, ale mieszkam na wyspach od lat i spokojnie spaceruje w nocy wsrod tych nawalonych, nawet z aparatem na szyi i czasami statywem w dloni, gwarantuje Tobie, ze nie zrobisz tego samotnie w Polsce. Od ponad 7 lat mieszkam w Irlandi i nie boje sie chodzic po nocy w miescie, czego nie moge powiedziec o miastach w Polsce......wole ogladac usmiechniete mordy nawalonych angoli niz krzywe mordy naszych dresow.
Rafał_Sz
29-05-2012, 16:11
Zgodze sie z Toba.......ale to co dzieje sie pod Pubumi w nocy na wyspach jest duzo bezpieczniejsze niz to co dzieje sie na niektorych dzielnicach w Polsce 24h.
Jezeli myslisz o reportazu naszego forumowego kolegi o zyciu nocnym w UK, to prawda....100% prawdy, ale mieszkam na wyspach od lat i spokojnie spaceruje w nocy wsrod tych nawalonych, nawet z aparatem na szyi i czasami statywem w dloni, gwarantuje Tobie, ze nie zrobisz tego samotnie w Polsce. Od ponad 7 lat mieszkam w Irlandi i nie boje sie chodzic po nocy w miescie, czego nie moge powiedziec o miastach w Polsce......wole ogladac usmiechniete mordy nawalonych angoli niz krzywe mordy naszych dresow.
Fakt, to inny rodzaj zadym, jednak urazówka w soboty w Anglii ma spore obłożenie. Poza tym Irlandia to nieco spokojniejszy kraj niż ten na południu UK. Do tego dochodzi mentalność społeczeństwa. Nasza, polska tak naprawdę kształtuje się dopiero od 20 lat, nie ma co porównywać z "pubową" wyspiarską, wielowiekową tradycją. ;)
Tak naprawdę, to jedyne o co się obawiam, to o uczestników wszelkiego rodzaju blokad i protestów. Jakoś cienko widzę obrońców Trwam czy innych niezadowolonych, którzy staną na drodze kilkutysięcznego, niedopitego tłumu głodnego wrażeń, krwi i piwa. :)
Fakt, faktem, że pijany tłum Irlandczyków, to pijany tłum bez agresji. Byłem na Św. Patryka w Dublinie i to się działo (http://tomzych.com/12_03_14-21_st_patrick_str/index.html) na Temple Bar, bardzo mnie pozytywnie zaskoczyło.
Angole nieco inną mają mentalność, choć włóczyłem się po Shankill i Falls w Belfaście, z aparatem na wierzchu i też jeżeli mnie ktoś w ogóle zaczepiał, to w bardzo pozytywny sposób.
...zachowuje sie tak samo jak Tomaszewski…
a w czym Tomaszewski tak Tobie nie pasuje? nie zebym byl jego fanem, ale mowi prawde. robimy z druzyny narodowej szopke. co to za polak ktory nie spiewa hymnu? jak koles nie spiewal w reprezentacji Serbii to trener go wyrzucil na zbity pysk i tyle w temacie. I zgadzam sie z przedmowca ze zachowanie z bananami na stadionach raczej czy wyzywanie od zydow za bardzo nie stawia nas w dobrym swietle. nie oznacza to ze Polska jest krajem rasistowskim, ale niestaty rasizm tu istnieje i to smutna prawda
grudzinsky
29-05-2012, 18:22
Podolski i Klose tez hymnu niemieckiego nie spiewali, a w reprezentacji Niemiec grali i nadal graja (chyba, tego nie jestem pewien) przed Mundialem Podolski zlozyl naszym w PZPN oferte gry w reprezentacji, odrzucili, a pozniej w meczu nam piekna bramke strzelil. moze tym razem Smuda postanowil skorzystac z Polakow urodzonych za granica i nie popelnic bledu jaki polelnili poprzednicy...co z tego, ze urodzeni we Francji czy Niemczech, ale z krwi Polacy a nie jak Olisadebe (na szybkiego mu paszport wyrabiano)
my Polacy to juz tak chyba mamy przez te komune napchane w leb, ze tylko to co "nasze" jest najlepsze, a to co z "zachodu" jest zle i nie nalezy tego dotykac...jak g****
jestem zdania, ze jesli maja cos osiagnac to nie ma znaczenia skad sa, tylko czy im sie to uda...
znalazlem jeszcze taka ciekawostke wyemitowana 28 maja przez BBC One...Polska graniczy z Austria (http://www.emito.net/wiadomosci/na_luzie/polska_wreszcie_graniczy_z_austria__1173152.html) ;)
Pożyjemy, zobaczymy jak będzie. Pewnie jak zwykle wiele hałasu o nic..
grudzinsky
29-05-2012, 18:39
ostatnio slyszalem, ze jak Rosjanie oddadza mecz walkowerem, Grecy nie dojada bo nie beda mieli od kogo na paliwo pozyczyc to i tak mamy marne szanse na wyjscie z grupy ;)
paul.g.85
29-05-2012, 19:54
Dołączę do aspektu Tomaszewskiego bo bardzo mi się podoba.
Nie wiem czy zauważyliście, ale temu człowiekowi się chyba nic nie podoba. Krytykuje wszystkich i wszystko. Gdyby jemu ktoś powierzył funkcję to nie wiem co by było. Pewnie okazało by się że jest cudotwórcą!
Smuda to nie jest pierwszy lepszy trenerzyna z Polski. Ma swoje zasługi, ma specyficzne metody. Niestety w tej grze znalazł się między młotem a kowadłem (czyt. kibicami żądnymi sukcesów a PZPNem który mimo wszystko ogranicza go). Krytykowanie kto gra w reprezentacji sobie odpuśćmy bo chyba każdy wie ilu rodowitych Niemców gra w niemieckiej albo ilu grało Francuzów w francuskiej.
Ja uważam że jeśli ktoś się nadaje, jest szansa go powołać to czemu tego nie robić. Szczególnie że jakoś nie mamy zbyt wielkiego wyboru na pozycjach gdzie zagra Obraniak i reszta.
Krytykować każdy potrafi. Polacy zawsze będą krytykować, wszystko i tak spadnie na głowę trenera. Nie ważne że PZPN nie szkoli nam młodzieży żeby miał Smuda z kogo wybierać albo że piłkarze nie mają wystarczającej motywacji lub gwiazdorzą. Dajmy Smudzie czas, zaufajmy. Z boku oceniać jest łatwo, zwłaszcza jak się nie zna realiów...
Co do Anglików to nie chciał bym uogólniać. Zdarzają się zarówno tacy którzy szukają "mocniejszych wrażeń" po paru piwach a są tez tacy którzy są spokojni... Stwierdzenie że wszyscy albo większość z nich jest pokojowo nastawiona w sobotnią noc to przesada ;)
Owszem w normalne dni wieczorami i nocami zwykle niewiele się dzieje. Ale kolejki w szpitalach w weekend są dużo dłuższe (sprawdzone - oczywiście nie przeze mnie osobiście lecz znajomych). :)
sokolnik
29-05-2012, 20:07
Tomaszewskiego za swoje radykalne poglądy o reprezentacji zawiesili w prawach członka PiSu :] za to, że powiedział że nie będzie kibicował Biało-Czerwonym... uzasadnili że szerzy niechęć do barw narodowych itp coś tam coś... i bardzo dobrze, chociaż pewnie to tylko zasłona dymna i "polityka" niestety, strategia wizerunkowa...
a w siatkówce Michał Lasko gra w kadrze Włoch i wszyscy są zadowoleni... Włosi szczególnie.
Każdy wybiera drużynę i gra tam gdzie chce i gdzie go chcą. My chcieliśmy Obraniaka, Perkisa, Benisza, Polańskiego... wkońcu to "polacy", trzeba spolszczyć ich nazwiska ;)
mnie to już nie rusza... dobrze pisał kolega wyżej, kadra Niemiec, kadra Francji, to tylko przykłady, chyba najlepsze :) jeszcze tylko brakuje Czarnoskórego piłkarza w Sbornej :)
a trener Serbi miał jaja i wywalił piłkarza który nie śpiewa Hymnu, nie patyczkują się, liczą na "swoich" i tyle, a nie na importowanych. Jak przegrają to będą mieć pretensje do swoich a nie importowanych.
a w czym Tomaszewski tak Tobie nie pasuje? nie zebym byl jego fanem, ale mowi prawde. robimy z druzyny narodowej szopke.
Tomaszewski to debil, który ma problemy ze sobą. Ale ma talent do rozrywkowych gadek stąd jest żelaznym tematem tabloidów i TV ku uciesze innych debili.
co to za polak ktory nie spiewa hymnu?
Nie ma obowiązku. Lepiej żeby nie śpiewał niźli miałby to robić jak Kaczyński.
@elanek Twoim zdaniem nie ma obowiazku, moim musi, skoro jest reprezentantem Polski. jednakze rozumiem Twoj sposob myslenia skoro nazywasz na forum czlowieka debilem, ktorego nawet nie znasz a jedynie ksztaltujesz swoj swiatopoglad za pomoca tabloidow oraz tv :) biorac pod uwage fakt,ze bierzesz udzial w dyskusji na temat rasizmu, to Twoja opinia, ocena innego czlowieka wypada kiepsko. gdzie tu miejsce na wolnosc slowa i szacunek ? a ten ''debil'' jak piszesz ma medal z mundialu, medal olimpijski. mozesz sie tym pochwalic? mozesz podac podobne swoje osiagniecie??
paul.g.85
29-05-2012, 23:09
a ten ''debil'' jak piszesz ma medal z mundialu, medal olimpijski. mozesz sie tym pochwalic? mozesz podac podobne swoje osiagniecie??
Grzesiu Lato też był piłkarzem świetnym... i co z tego? Ilu kibiców by go utopiło w łyżce wody?
W milionach bym ich liczył ;)
Porównanie bez sensu. To że ktoś ma jakieś sukcesy sportowe nie oznacza że będzie dla kogoś autorytetem moralnym.
Co najwyżej może być dla mnie wzorem jeśli byłbym piłkarzem. Ale nawet i takim by dla mnie nie był bo ja go oceniam za całokształt: dobre granie + słabe zachowanie mimo wszystko nie wywiera wzorowego wrażenia.
Kolega elanek po prostu dostosował określenie do poziomu jaki prezentuje ostatnimi laty pan Tomaszewski.
rychu_cmg
30-05-2012, 01:09
Każdy wybiera drużynę i gra tam gdzie chce i gdzie go chcą. My chcieliśmy Obraniaka, Perkisa, Benisza, Polańskiego... wkońcu to "polacy", trzeba spolszczyć ich nazwiska ;)
mnie to już nie rusza... dobrze pisał kolega wyżej, kadra Niemiec, kadra Francji, to tylko przykłady, chyba najlepsze :) jeszcze tylko brakuje Czarnoskórego piłkarza w Sbornej :)
a trener Serbi miał jaja i wywalił piłkarza który nie śpiewa Hymnu, nie patyczkują się, liczą na "swoich" i tyle, a nie na importowanych. Jak przegrają to będą mieć pretensje do swoich a nie importowanych.
Nie porównuj naszych farbowanych lisów do kadry Niemiec, czy Francji. Tamte zespoły to przekrój społeczny i etniczny tamtych państw. Do Niemiec i Francji napływało sporo emigrantów stąd dzieci tych emigrantów później trafiają do kadry. Zidane jest urodzonym w Marsylii Algierczykiem. Większość kadrowiczów tamtych krajów urodziło i wychowało się w nich. Nasi Polacy z importu nie dość, że nie znają języka i grają z orzełkiem na piersi (no zdarzyło się, że zagrali bez ;) ) bo ich poziom sportowy nie pozwala grać w ich rodzimych reprezentacjach. Podolskiego z kadry Niemiec uważam za Polaka, tej zbieraniny - nie.
Tomaszewski to debil, który ma problemy ze sobą. Ale ma talent do rozrywkowych gadek stąd jest żelaznym tematem tabloidów i TV ku uciesze innych debili.
Dokładnie - porażka reprezentacji, jakaś afera w PZPN to zawsze pojawia się Tomaszewski trochę pomówi, ale później nic z tego nie wynika. To taki Palikot polskiej piłki.
co to za polak ktory nie spiewa hymnu?
No cóż - w czym jest lepszy/gorszy/inny od tego, który "Polak" pisze z małej litery...?
@ ekonet wyobraz sobie ze czasem czlowiekowi nie przytrzyma sie shift. a jak chcesz oceniac nature Polakow czy kogokolwiek na swiecie to zacznij od wniesienia do rozmowy czegos konstruktywnego zamiast ataku za literowke. mozesz tez do administratora napisac ze czuje sie gorszym Polakiem bo mam nick z malej litery i co mam mu zalozyc sprawe o brak poszanowania godnosci???
@elanek Twoim zdaniem nie ma obowiazku, moim musi, skoro jest reprezentantem Polski. jednakze rozumiem Twoj sposob myslenia skoro nazywasz na forum czlowieka debilem, ktorego nawet nie znasz a jedynie ksztaltujesz swoj swiatopoglad za pomoca tabloidow oraz tv :) biorac pod uwage fakt,ze bierzesz udzial w dyskusji na temat rasizmu, to Twoja opinia, ocena innego czlowieka wypada kiepsko. gdzie tu miejsce na wolnosc slowa i szacunek ? a ten ''debil'' jak piszesz ma medal z mundialu, medal olimpijski. mozesz sie tym pochwalic? mozesz podac podobne swoje osiagniecie??
Nie znam Tomaszewskiego osobiście, ale analizując jego zachowanie i wypowiedzi stwierdzam po raz kolejny, że jest debilem. Jak mam go oceniać jak nie po zachowaniu i wypowiedziach? Medale za osiągnięcia sportowe nic nie zmieniają. Ronaldo (tez z Brazylii) powiedział, że jak próbował kiedyś przeczytać książkę to go głowa rozbolała. Statystyczny piłkarz to półgłówek. I tyle. Nie wiem skąd tyle ludzi ich wielbi i co najgorsze, czyta wywiady z nimi. Przecież oni nie mają nic ciekawego do powiedzenia!
Nie wiem co widzisz w Tomaszewskim, ja niezbyt wiele. Urasta do Jarka Kaczyńskiego sportu. Nie zdziwiłbym się gdyby powiedział kiedyś, że w czasie kiedy grał, wszystkie sukcesy reprezentacji Polski to jego zasługa, a reszta drużyny to sprzedawczyki i zdrajcy.
Chłopie, jakie osiągnięcia? Czy mam słuchać nabożnie jakiegoś sportowca, który np. 10 lat trenował fikołki, z sali gimnastycznej nie wychodził, potem na olimpiadzie zrobił jakieś podwójne salto i dostał medal? Litości...
Kolega elanek po prostu dostosował określenie do poziomu jaki prezentuje ostatnimi laty pan Tomaszewski.
Bije w dekiel facetowi i to poważnie.
@ ekonet wyobraz sobie ze czasem czlowiekowi nie przytrzyma sie shift. ?
Hehe, no dobrze. ALT też Ci się nie przytrzymuje, cały czas.
@ ekonet wyobraz sobie ze czasem czlowiekowi nie przytrzyma sie shift. a jak chcesz oceniac nature Polakow czy kogokolwiek na swiecie to zacznij od wniesienia do rozmowy czegos konstruktywnego zamiast ataku za literowke. mozesz tez do administratora napisac ze czuje sie gorszym Polakiem bo mam nick z malej litery i co mam mu zalozyc sprawe o brak poszanowania godnosci???
Czasem? Zobacz sobie na swoją wypowiedź. Tam w ogóle brak wielkich liter.
spiritwood
30-05-2012, 16:45
czuje sie gorszym Polakiem bo mam nick z malej litery i co mam mu zalozyc sprawe o brak poszanowania godnosci???
Sam sobie ten nick z małej litery napisałeś, więc gdzie tu sprawa???
W tych wiesciach o rasizmie, bakcylach po hotelach wietrze jakas krecia robote i spisek ;) i w zartach i na powaznie. Widocznie komus zalezy aby te mistrzostwa byly kompromitacja dla Polski i Ukrainy. Nie jestem fanem pilki noznej ALE trzymam kciuki aby Euro poszlo gladko od strony organizacyjnej, bo zachodnia prasa tylko czeka by rzucic sie do gardla za najdrobniejsze niedociagniecia.
paul.g.85
30-05-2012, 18:20
trzymam kciuki aby Euro poszlo gladko od strony organizacyjnej, bo zachodnia prasa tylko czeka by rzucic sie do gardla za najdrobniejsze niedociagniecia.
Gładko? W cuda wierzysz? Jak zobaczą że nie będą w stanie na te nasze piękne stadiony (za przepłacone koszty) nie dojadą to się dopiero zacznie. No chyba że Tusk wszystkim reprezentacjom zapewni przylot do miejsca stacjonowania jak i przeloty na mecze prywatnymi samolotami. Inaczej to będzie pośmiewisko na cały świat jak to z Euro zdążyliśmy. Same stadiony to za mało jak nie ma jak do nich dojechać...
Zresztą tyle co było problemów przy ich otwieraniu pozwoliło sobie odpowiednią opinię wyrobić.
Ja od początku wiedziałem że w Polsce takie coś jak EURO nie wypali. Musieli by nam dać pieniądze z Unii , wysłać swoich zaufanych pracowników żeby te autostrady wybudowali i jeszcze armie to zabezpieczenia żeby Polacy nie kradli materiałów budowlanych.
A tak to mamy co mamy, Polacy sami się okradają, materiały budowlane sprzedają na lewo, marnują środki unijne...
Gładko to może jedynie być na boisku (oby nie) , 3 mecze w grupie i do widzenia... ;)
@elanek heheh ALT nie mam po co uzywac, chyba ze mi powiesz jak w Windows 8 wersja angielska uzywac Polskich liter? widze ze czytanie dokladnie postow to problem, bo juz wyzej napisalem, ze nie jestem fanem Tomaszewskiego, nie wielbie go tylko zgadzam sie , zaznaczam z kiektorymi kwestiami w ktorych sie wypowiada. Jak np.: wcielanie do kadry na sile kogos kto sie nie zalapal do kadry innego kraju, co gorsza gral juz tam w mlodzikach, pod flaga innego panstawa. idz i powiedz dzieciom, maluchom ktore z calego serca walcza na boisku, az czlowiek sie raduje gdy to widzi, ze nie maja szans na gre w reprezentacji bo my sobie zbierzemy drugi sort z calej europy wiec po co nam nasi wychowankowie.
a podsumowujac za tak szlachetnym wywodem jak Twoj, ze statystyczny pilkarz to polglowek to moze postawimy teze, ze statystyczny uzytkownik aparatu to tez polglowek?
@pawelp pomyliles watki, to nie jest watek o wielkim literach, wiec Cie oswiece nie ma obowiazku ich uzywania, wytlumaczylem, ze czasem nie wcisne, bo uwazam jedynie przy uzywaniu imion, nazwisk czy nazw wlasnych,iz tam nalezy przytrzymac shift
paul.g.85
30-05-2012, 20:09
idz i powiedz dzieciom, maluchom ktore z calego serca walcza na boisku, az czlowiek sie raduje gdy to widzi, ze nie maja szans na gre w reprezentacji bo my sobie zbierzemy drugi sort z calej europy wiec po co nam nasi wychowankowie.
Chyba po to żebyś teraz się pytał?
Mi się wydaje że Smuda nie jednego piłkarza widział.
Skoro nie dostał sygnału od nikogo że są lepsi od tych których powołał to widocznie tak jest.
Na boisku walczyć każdy może, ale widocznie lepszych niż wybrani na EURO nie mamy!
Co mielibyśmy powiedzieć maluchom? Więcej trenujcie, więcej serca wkładajcie.
We Francji i w Niemczech jak widać lepiej trenują młodzików skoro Smuda ich potrafi dostrzec w ich ligach. A ilu polskich młodzików nam się w Ekstraklasie czy w I lidze wyróżnia? Ci którzy się wyróżniają, zostali powołani. Reszta niech się stara! Droga do kadry zawsze stoi otwarta, jeśli ktoś będzie lepszy od Obraniaka czy Boniesh'a.
@pawelp pomyliles watki, to nie jest watek o wielkim literach, wiec Cie oswiece nie ma obowiazku ich uzywania, wytlumaczylem, ze czasem nie wcisne, bo uwazam jedynie przy uzywaniu imion, nazwisk czy nazw wlasnych,iz tam nalezy przytrzymac shift
Kolego, to brzmi strasznie, zal mi Ciebie;)
grudzinsky
30-05-2012, 20:40
Droga do kadry zawsze stoi otwarta,
normalnie przypomnial mi sie program "Pilkarska kadra czeka" :mrgreen:
Skoro nie dostał sygnału od nikogo że są lepsi od tych których powołał to widocznie tak jest.
Na boisku walczyć każdy może, ale widocznie lepszych niż wybrani na EURO nie mamy!
dla mnie Wolskimu czy Zyro nic nie brakuje zeby grac w reprezentacji
Kolego, to brzmi strasznie, zal mi Ciebie;)
Stary na swiecie jest duzo strasznych rzeczy, UFO, Tomaszewski hihihihi, Twoj avatar ;)
paul.g.85
30-05-2012, 20:55
Stary na swiecie jest duzo strasznych rzeczy, UFO, Tomaszewski hihihihi, Twoj avatar ;)
To Grzegorzowi pojechałeś :oops:
Nie ma co ;)
Jeszcze się EURO nie zaczęło a już emocje wyzwala :D
Nie chce myśleć co to się tu będzie działo jak już zaczniemy mecz otwarcia :-P
po prostu musi byc wesolo ale bez agresji, nie sadze zeby sie obrazil jesli ma poczucie humoru
mozesz tez do administratora napisac
Musiałbym być Jasiem Fasolą, by pisać do samego siebie. ;)
Nie zapominaj również o milionowej rzeszy znawców piłki nożnej w Polsce.
Fakt, faktem, że pijany tłum Irlandczyków, to pijany tłum bez agresji. Byłem na Św. Patryka w Dublinie i to się działo (http://tomzych.com/12_03_14-21_st_patrick_str/index.html) na Temple Bar, bardzo mnie pozytywnie zaskoczyło.
Angole nieco inną mają mentalność, choć włóczyłem się po Shankill i Falls w Belfaście, z aparatem na wierzchu i też jeżeli mnie ktoś w ogóle zaczepiał, to w bardzo pozytywny sposób.
I nie dałeś znać, że w Belfaście jesteś. Jakieś ciemne z pianką by się zrobiło :)
I nie dałeś znać, że w Belfaście jesteś. Jakieś ciemne z pianką by się zrobiło :)
Wyjazd był na tyle spontaniczny, a ja na tyle pozbawiony kompa, że nie miałem nawet możliwości.
Menelska dyscyplina sportu, menelska impreza to i menelskie sytuacje się zdarzają, proste.
Sie rozpedziles...
Pilka nozna to sport jak inny...
Michał Jędrak może trochę przesadził, ale to na pewno nie jest sport jak każdy inny. Dla mnie to fenomen. Jest inna dyscyplina, która przyciąga tylu ludzi ze społecznych nizin intelektualnych? Funkcjonuje w innym sporcie coś takiego jak "zakaz stadionowy"? Której dyscyplinie towarzyszy tyle złych emocji, nienawiści i agresji? Rasizm, faszyzm, homofobia? Które widowisko sportowe wymaga angażowania setek, jak nie tysięcy policjantów, do ochrony zawodników przed "kibicami" i samych "kibiców" przed innymi "kibicami"? Jak to się dzieje że np. na trasie Tour de France rok rocznie stoją miliony kibiców, sympatyzujących różnym zawodnikom i nikt nikogo nie leje po mordzie tylko dlatego że kibicuje innemu zawodnikowi, jest z innego kraju, albo ma inny kolor skóry, a policja i służby porządkowe pilnują tylko trasy wyścigu?
Rafał_Sz
31-05-2012, 14:56
Ponowie, proszę. Zaraz zaczyna się piękne widowisko, duże emocje i przede wszystkim trochę rozrywki i odskoczni do codzienności. Srał pies "działaczy" i "ekspertów". Sprawdźcie czy zapasy piwa są wystarczające i lecimy z tym koksem. Naprawdę komuna już minęła, można ciszyć się życiem, chociaż przez te krótkie chwile.
Na marginesie, ale przy okazji : http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/nie-wszyscy-widza-polske-tak-jak-bbc-jak-widzi-nas,1,5145948,kiosk-wiadomosc.html
Hehehe....chcesz to co mi wtedy wyszlo....
To Grzegorzowi pojechałeś :oops:
Nie ma co ;)
Oj, oj....zalamalem sie, dzwoncie po pogotowie, moje hemoroidy ronia krwawe lzy:D:P;)