Zobacz pełną wersję : Przygodówka dla 12-latka na ps3
foto4deg
28-05-2012, 18:34
Koleżanki i Koledzy.
Przetestowaliście z waszymi pociechami jakieś dobre przygodówki na ps3?
Poszukuję takowej dla 12-latka, ale z tego co widzę na alledrogo, to tam 3/4 to Lego coś tam coś tam i Uncharted...
Coś w stylu Legends of Zelda :)
Może Little Big Planet, inFamous, Rayman?
foto4deg
28-05-2012, 18:49
Może Little Big Planet, inFamous, Rayman?
To pierwsza wydaje mi się trochę bardziej dziewczęca ;) Druga jest od 16+ :-P
Rayman - muszę sprawdzić jakiś trailer
Wręcz odwrotnie.
W LBP potrafią walnąć takie teksty, że ja boki zrywałem (miałem wersję na PSP).
Mając PS3 masz tę dogodność, że możesz grać też w starsze gry z PSX czy PS2, dlatego jest ich całkiem sporo.
Ja zawsze uwielbiałem Crash'a, jeszcze z czasów jak miałem PSX.
Teraz to Jack&Dexter, Ratchet & Clank.
Dla trochę starszych może przygody Tin-Tina?
Z tym graniem w gry z PSX i PS2 nie jest wcale tak jak piszą...trzeba mieć specjalną wersje PS3.
Też polecam Little Big Planet. I to jedynkę. Jeszcze jak będziecie mieli okazję we dójkę pograć, to już w ogóle zabawa przednia.
Kup mu coś od 16+ , i tak to co wyprawiają w szkole 12-latkowie przekracza ten wiek o wiek ;-), a znając życie i tak pewnie już grał w GTA
RobertMiernik
28-05-2012, 23:17
LBP będzie niezłym wyborem, wprawdzie mnie jakoś średnio pociąga mimo, że mam swoją wersję od pewnie +/- dnia premiery grałem może ze 4-5h za to dla rodzeństwa to obowiązkowa pozycja, każdych odwiedzin...
Uncharted 1 2 3 :D
Ale jezeli to zbyt duzy hard (bo strzelaja, itp) to szedlbym w LBP albo w Ratchet&Clank :D
LittleBig Planet... Przygody Tin Tina, Kroniki Narnii .. Spiderman:Shattered DImentions, albo nowy Edge Of Time, Władca Pierćieni - Wyprawa Aragorna, Prince of Persia 4 (utrzymana w komiksowej grafice - nie myslic z Zapomniane Piaski, bo to troche inna bajka) ... zeby znal troche angielski to bym mu polecil Eternal Sonata...
Acha.. wiem ze na PS3 wyszla trylogia SLY .. moj siostrzeniec smigam tym na PS2, pewnie wersja ps3 bedzie podobna... Niby od 7 lat ale myślę, że nie tak do końca.
counter strike... tylko nie wiem czy jest na ps3
counter strike... tylko nie wiem czy jest na ps3
i do tego Mortal Kombat 9 i trylogie War Of God....
Przeciez autor napisal, że przygodówka, coś na kształt Zeldy itd...
Również dołączę się do zwolenników Little Big Planet. Nie tylko dzieciak, ale i cala rodzina będzie miała ubaw. Tylko jak masz dwa pady, od razu dokup kolejne ;)
foto4deg
29-05-2012, 17:56
Dziękować, dziękować i jeszcze raz dziękować za wszelkie rady - jak będziecie w Oslo, dajcie znać, to postaram się jakoś ze cenne wskazówki podziękować ;)
LBP już jedzie do siostrzeńca, dwa pady ma, jak będą potrzebne kolejne, to rodzice dokupią ;)
pozdrawiam serdecznie
RobertMiernik
29-05-2012, 19:14
Słuszna decyzja ;)
Motorniczy
29-05-2012, 19:29
Naprawde polecam http://www.youtube.com/watch?v=2J_0QxynH7g&feature=related . Wczesniejsze czesci tez sa swietne i wcale nie latwe:)
foto4deg
29-05-2012, 19:32
Naprawde polecam http://www.youtube.com/watch?v=2J_0QxynH7g&feature=related . Wczesniejsze czesci tez sa swietne i wcale nie latwe:)
To już dostał wcześniej :)
i do tego Mortal Kombat 9 i trylogie War Of God....
Przeciez autor napisal, że przygodówka, coś na kształt Zeldy itd...
GTA 3 taka przygodowa jest troche, nawet widok z trzeciej osoby podobny, moze nie ma tam takiego fajowskiego miecza ale za to jest wiekszy wybor broni :wink:
Moim zdaniem najlepsze przygodówki na PS3 to Lego. Gram z córką w piratów z karaibów i Indiana Jonesa i wcale nie są takie łatwe. Dla 12 latka w sam raz.
Potwierdzam... a do tego możliwość kooperacji. Lego Batman, Indiana Jones, STar Wars, Piraci, Harry Potter.... godziny dobrej zabawy. Mialem polecic pytajacemui ale w pierwszym poscie zaznaczyl troche z niechecia ze same Lego Gry na alledrogo.
foto4deg
11-11-2012, 22:19
Poprzednie rady były trafne, więc zwracam się z prośbą o następną poradę :)
Wyścigi albo gry sportowe na dwa pady:) Macie jakiś faworytów? Nie muszą być najnowsze, starsze wersje (przy tym tańsze) też mile widziane. Do tego jakby wyścigi obsługiwały jeszcze kierownicę ze skrzynią biegów i pedałami gazu i hamulca byłoby super :)
Wyścigi to oczywiście Need for Speed.
Z legend to jeszcze Ridge Racer i Gran Turismo, a poza tym Motorstorm i Midnight Club.
Z takich bardziej "dziecięcych" do głowy przychodzi mi Sonic & Sega Racing i LittleBigPlanet Karting.
Sportowych nie znam, bo jakoś nie przepadam za tego typu grami.
Gran Turismo 5. Koniec tematu.
foto4deg
12-11-2012, 11:10
Wiedziałem, że na Was mogę liczyć :) Dzięki za porady!