Zobacz pełną wersję : Gwóźdź
Karbulot
27-05-2012, 00:54
Takie tam...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img805.imageshack.us/img805/8459/gwozdzt.jpg)
fajna głębia ostrości. w sumie to chyba ona jest tu tematem.
fajna głębia ostrości. w sumie to chyba ona jest tu tematem.
... i nie tylko - także i barwa patyny na tym gwoździu chyba z brązu lub z mosiądzu - to fragment jakiejś łodzi, chyba ?
Szkoda że osady już utraciły barwę .
A ja już myślałem że ty tylko kwiaty fotografujesz :D Klasyczna, ascetyczna praca - podoba się :D
nie żebym czepiał się szczegółów ale tam jakaś kreska jest nad gwoździem? ..
Ogółem okazanie tego gwoździka mi się podoba.. i fakt fajna ta głębia ;o
Super Fotka! GO rewelacja! Kolor super! Ramka - bardzo pasuje.
Karbulot
03-06-2012, 12:16
... i nie tylko - także i barwa patyny na tym gwoździu chyba z brązu lub z mosiądzu - to fragment jakiejś łodzi, chyba ?
To jest zaśniedziały aluminiowy gwóźdź wbity w stary płot. :)
nie żebym czepiał się szczegółów ale tam jakaś kreska jest nad gwoździem? ..
Ogółem okazanie tego gwoździka mi się podoba.. i fakt fajna ta głębia ;o
Ano niestety... I nie tylko tam. Także wokół ramki od wewnętrznej strony jest taka druga szara pseudoramka szerokości 1 pixela. Od jakiegoś czasu przegladarka Chrome (bo na pewno używasz Chromy) wyświetla zdjęcia z różnymi takimi przekłamaniami. Dwóch moich kolegów potwierdziło, że ich Chromy także fiksują.
Odpal fotke w MSIE albo Firefoxie, a zauważysz że nie ma żadnych kresek nad gwoździem ani nigdzie indziej...
Temat tak, kolory tak, faktura gwoździa i materiału, na którym jest gwóźdź też na bardzo tak.
Ale głębia na nie - nienaturalna, sztuczna.
chichot_losu
28-06-2012, 17:16
Osioł mówił kiedyś w bajce 'Shrek' ': 'głaz, to jest bardzo ładny głaz' z takim lekkim przekąsem.
Ja mogę go sparafrazować i napisać 'gwóźdź, to jest bardzo ładny gwóźdź'.
Żadnego szału, poza głębią.