PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wymarły zagajnik

swiatlo
08-03-2007, 08:56
Z ostatniego weekendu.
Do oryginalnego obrazka dodałem małą ilość efektu pastelowego o przezroczystości 30%.
Niszcząca krytyka mile widziana..

http://www.themarts.com/galeria/woods_resized.jpg

sprocket
08-03-2007, 09:11
Obcial bym prawa strone az do samego konara i zrobil wyzej tak by bylo widac drzewa a nie ta nieciekawa trawe i wtedy bylo by ciekawiej moim zdaniem;)
W sumie to masz co pofocic bo u mnie ciagle zimno i haldy sniegu:)

swiatlo
08-03-2007, 09:25
Obcial bym prawa strone az do samego konara i zrobil wyzej tak by bylo widac drzewa a nie ta nieciekawa trawe i wtedy bylo by ciekawiej moim zdaniem;)
W sumie to masz co pofocic bo u mnie ciagle zimno i haldy sniegu:)

Nawet eksperymentowałem z konarem tuż przy brzegu, ale wtedy jest zupełnie inny efekt bo główne drzewo traci na wartości. A te trawy są według mnie OK, bo wydaje mi się że dodają do zamierzonego nastroju ponurości i beznadziejności. Ale może się mylę...

Megazordon
08-03-2007, 19:15
A ja bym ciachnął prawą stronę, ale tak do pnia i zostawił go z małym zapasem tła po prawej. Pierwsze wrażenie, po otworzeniu się zdjęcia sprowadziło się do tego, że jest za czerwono, ale teraz już, po wpatrzeniu się w zdjęcie widzę więcej kolorów.

Ponurości tutaj widzę mniej, natomiast więcej beznadziejności i przede wszystkim nieuchronność przemijania.

Rurek
08-03-2007, 21:40
Witam
ja bym przyciął z prawej i z dołu - ale to jest moje zdanie - a zdjęcie Twoje :)
w Oregonie pewnie nie mają starych, zaniedbanych, poniemieckich sadów, w mojej okolicy trochę ich jest i wyglądają podobnie.
-samo zdjęcie, chyba tak trochę bez pomysłu.
Pozdrawiam Artur

swiatlo
08-03-2007, 23:32
-samo zdjęcie, chyba tak trochę bez pomysłu.

To znaczy powiem że nawet był pomysł na finalną postać, ale zabrakło pomysłu jak to wykonać. Te trawy na dole i chaos gałęzi na górze popsuły mi kompozycję. Chciałem pokazać taką surowość, coś jakby ze złego snu, ale jakoś chyba się nie udało.
Ale trzeba szukać dalej. Jest przeciez napisane: szukaj a wreszcie gdzieś i kiedyś znajdziesz... :)

Guancho
08-03-2007, 23:36
kadr jest jak najbardziej ok
ja starałbym się wyeksponowac bardziej miażdżące boczne światło
super miejscówka

Michal Puchacz
09-03-2007, 00:16
Zdjęcie kojarzy mi się z Afryką. Drzewo jakby karłowate, tonacja...Takie moje osobiste skojarzenie.

Rurek
09-03-2007, 00:22
Jest przeciez napisane: szukaj a wreszcie gdzieś i kiedyś znajdziesz... :)

Z tego wszystkiego najlepsze jest TO szukanie
Pozdrawiam Artur

micruz
09-03-2007, 00:36
Kadr jak dla mnie OK. Nic bym nie ciął. Jedyne co bym zmienił to starał bym się podkreślić boczne światło, ale to tylko moje skromne zdanie a ja niezbyt kumaty w te sprawy ;)

AMI
09-03-2007, 16:16
Witam,

Bardzo mi się podoba ten pastelowy efekt ... taki śródziemnomorski (IMHO:)).

Pozdrawiam:
AMI

jchyra
30-03-2007, 19:27
albo nie mam gustu, albo czekałem na coś więcej - ale nie podoba mi się
chciałbym to miejsce bez niebieskiego nieba

swiatlo
30-03-2007, 19:30
albo nie mam gustu, albo czekałem na coś więcej - ale nie podoba mi się
chciałbym to miejsce bez niebieskiego nieba

Nie jesteś sam, mi też się teraz to nie podoba. Szkoda żeś to zdjęcie wykopał z czeluści archiwum...

fotoGRAFIK
30-03-2007, 23:21
Bardzo lubię twoją fotografię