Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wymarły zagajnik
Z ostatniego weekendu.
Do oryginalnego obrazka dodałem małą ilość efektu pastelowego o przezroczystości 30%.
Niszcząca krytyka mile widziana..
http://www.themarts.com/galeria/woods_resized.jpg
sprocket
08-03-2007, 09:11
Obcial bym prawa strone az do samego konara i zrobil wyzej tak by bylo widac drzewa a nie ta nieciekawa trawe i wtedy bylo by ciekawiej moim zdaniem;)
W sumie to masz co pofocic bo u mnie ciagle zimno i haldy sniegu:)
Obcial bym prawa strone az do samego konara i zrobil wyzej tak by bylo widac drzewa a nie ta nieciekawa trawe i wtedy bylo by ciekawiej moim zdaniem;)
W sumie to masz co pofocic bo u mnie ciagle zimno i haldy sniegu:)
Nawet eksperymentowałem z konarem tuż przy brzegu, ale wtedy jest zupełnie inny efekt bo główne drzewo traci na wartości. A te trawy są według mnie OK, bo wydaje mi się że dodają do zamierzonego nastroju ponurości i beznadziejności. Ale może się mylę...
Megazordon
08-03-2007, 19:15
A ja bym ciachnął prawą stronę, ale tak do pnia i zostawił go z małym zapasem tła po prawej. Pierwsze wrażenie, po otworzeniu się zdjęcia sprowadziło się do tego, że jest za czerwono, ale teraz już, po wpatrzeniu się w zdjęcie widzę więcej kolorów.
Ponurości tutaj widzę mniej, natomiast więcej beznadziejności i przede wszystkim nieuchronność przemijania.
Witam
ja bym przyciął z prawej i z dołu - ale to jest moje zdanie - a zdjęcie Twoje :)
w Oregonie pewnie nie mają starych, zaniedbanych, poniemieckich sadów, w mojej okolicy trochę ich jest i wyglądają podobnie.
-samo zdjęcie, chyba tak trochę bez pomysłu.
Pozdrawiam Artur
-samo zdjęcie, chyba tak trochę bez pomysłu.
To znaczy powiem że nawet był pomysł na finalną postać, ale zabrakło pomysłu jak to wykonać. Te trawy na dole i chaos gałęzi na górze popsuły mi kompozycję. Chciałem pokazać taką surowość, coś jakby ze złego snu, ale jakoś chyba się nie udało.
Ale trzeba szukać dalej. Jest przeciez napisane: szukaj a wreszcie gdzieś i kiedyś znajdziesz... :)
kadr jest jak najbardziej ok
ja starałbym się wyeksponowac bardziej miażdżące boczne światło
super miejscówka
Michal Puchacz
09-03-2007, 00:16
Zdjęcie kojarzy mi się z Afryką. Drzewo jakby karłowate, tonacja...Takie moje osobiste skojarzenie.
Jest przeciez napisane: szukaj a wreszcie gdzieś i kiedyś znajdziesz... :)
Z tego wszystkiego najlepsze jest TO szukanie
Pozdrawiam Artur
Kadr jak dla mnie OK. Nic bym nie ciął. Jedyne co bym zmienił to starał bym się podkreślić boczne światło, ale to tylko moje skromne zdanie a ja niezbyt kumaty w te sprawy ;)
Witam,
Bardzo mi się podoba ten pastelowy efekt ... taki śródziemnomorski (IMHO:)).
Pozdrawiam:
AMI
albo nie mam gustu, albo czekałem na coś więcej - ale nie podoba mi się
chciałbym to miejsce bez niebieskiego nieba
albo nie mam gustu, albo czekałem na coś więcej - ale nie podoba mi się
chciałbym to miejsce bez niebieskiego nieba
Nie jesteś sam, mi też się teraz to nie podoba. Szkoda żeś to zdjęcie wykopał z czeluści archiwum...
fotoGRAFIK
30-03-2007, 23:21
Bardzo lubię twoją fotografię