Zobacz pełną wersję : [ Foto-żart ] Worst Photographer Ever
adrian3202
24-05-2012, 13:54
Zapraszam tym razem na film instruktażowy, jak osiągnąć sukces w fotografii ślubnej. P.S. Jeżeli zły dział to przepraszam i proszę o przeniesienie lub usunięcie. http://www.youtube.com/watch?v=1IxNVGYtW1g&feature=player_embedded
Dział może dobry, ale nic tu nie ma śmiesznego. Ktoś (widać nie jest osamotniony) chyba nie rozumie na czym polega praca tego fotografa. Widać to w komentarzach pod filmem. Jest to po prostu drugi fotograf, który okupuje "tyły". Co prawda według mnie zbyt często będzie wchodził w kadr głównemu i jak widać kamerzyście, ale nie ma tu nic, co by go kompletnie dyskwalifikowało. Ot taka robota i walka z jakimiś zasadami, co do możliwych miejsc, z których można robić zdjęcia. Widać, że porusza się celowo i wie co ma do zrobienia. Łatwo jest oceniać bez znajomości sytuacji, ale ja mogę wyobrazić sobie przynajmniej kilka scenariuszy, w których nie ma nic śmiesznego w jego zachowaniu. Zdjęcia z tyłu wcale nie muszą być złe, z przodu zrobi kto inny. Tu niestety strasznie mało miejsca i to jest jedyny problem - ale kościoła fotograf sobie nie wybiera.
adrian3202
24-05-2012, 14:49
Tu masz rację, nie jestem zawodowcem więc odebrałem to jako żart, i myślę że nie tylko ja. Tego typu strony internetowe i moderatorzy pokazujący taki chłam; http://fotoblogia.pl/2011/03/15/najgorszy-fotograf-slubny-swiata-wideoto ( w wyszukiwarce wpisać; Najgorszy fotograf ślubny świata [wideo]) choć trochę powinni wiedzieć o pracy (drugiego) fotografa, zanim walną bombę, Ale poruszam temat bo każdy z fotografów podczas pracy może zostać nagrany komórką i wyszydzony gdzieś na (jołtubie). Do wyżej nagranego filmu najwięcej miałbym do zarzucenia kamerzyście bo jako operator nie powinien nagrywać planu z fotografem na planie wystarczy aby zmienił perspektywę ( ustawił się inaczej) i po sprawie. Teraz gdyby poprosić fotografa o pokazanie zdjęć, to podejrzewam że, w swoich kadrach on nie ma tego super-duper kamerzysty. Ocena dla was.
No właśnie tak naprawdę widać tu raczej brak zgrania kamerzysty i fotografa. To chyba bardzo częste, że jedni drugim wchodzą w paradę. Czasem celowo. Tutaj bohaterem filmu na pewno nie są ludzie, a fotograf. I to właśnie w tym jest problem. Film poleciałby normalnie do kosza, a tak nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.
PS. Ale zaraz - tutaj pokazujemy własne prace. Jak to nie twój film, to raczej do działu Cafe się to jedynie nadaje.