PDA

Zobacz pełną wersję : gdzie zaparkować w Krakowie

faroni
22-05-2012, 13:47
Witam.
Chciałem dzieciakom zrobić niespodziankę i zabrać je na rynek w Krakowie (sentyment rodziców pozostaje).
Mam jednak prośbę dla zmotoryzowanych mieszkańców Krakowa.
Co wpisać w GPS, abym znalazł parking jak najbliżej rynku - aby dzieciaki nie musiały daleko iść.

z góry dziękuję.

sote
22-05-2012, 13:52
nie masz w nawigacji POI (czy jak to sie tam zwie - ciekawych miejsc, parkingow itp...)? i wyszukiwania parkingu najblizej wybranego?

morzon
22-05-2012, 13:55
Parking w Galerii Krakowskiej?

sote
22-05-2012, 14:02
o!
parkingi w galeriach maja ten plus, ze najczesciej sa zadaszone i autko nie musi grzac sie latem na sloncu :)

hydra_nt
22-05-2012, 14:09
Parking w Galerii Krakowskiej?

Ma to pewien minus. czasami żony nie potrafią wyjścia z takiej galerii znaleźć.

fikromajo
22-05-2012, 14:22
Ja bym zaparkował przy samym Wawelu na Bernardyńskiej, o tutaj -> http://maps.google.pl/maps/place?ftid=0x0:0x0&q=50.053474,19.9375&cad=src:ppiwlink&ei=EoS7T_78LIaCtQafvIi_Bg&dtab=2 A potem Grodzką na Rynek 5-10 minut spacerkiem.
Oczywiście trzeba pamiętać że to strefa płatnego parkowania od 10 do 20 od pon. do pt.

Me_how
22-05-2012, 15:01
A ja zaproponuję Ci wędkę zamiast rybek :-) Wejdź sobie na przykład na stronę targeo.pl. Wpisz adres: Karaków, Rynek Główny i w zakładce: Miejsca wskaż Informacje drogowe->Parking. A potem już tylko zawężaj przegląd do typów parkingów jakie Cię interesują.

Psychotrop
22-05-2012, 17:03
faroni
S4INT dobrze prawi.
znaleźć miejsce do parkowania jest problem.
w galerii krakowskiej masz luzik.
poza tym dochodzi jeszcze strefa która obejmuje prawie całe stare miasto + kazimierz - w dni robocze + soboty od chyba 8 rano do 20:00.
więc czy zapłacisz w galerii na parkingu, czy za strefę, to jeden pies.
ale nie jeździsz w kółko przez pół godziny, albo i dłużej szukając miejsca.

a i teraz już widzę, że ruch jest wzmożony w związku euro2012.

olej wszystkie POI, tylko wpisz w nawigację galeria krakowska/dworzec PKP i po kłopocie.

ajt
22-05-2012, 20:49
W zeszłym roku zaparkowałem w Galerii Krakowskiej, to mi znaczek z grilla urwali :) Przy kolejnej wizycie w Kraku chyba poszukam innego miejsca...

Psychotrop
22-05-2012, 20:54
W zeszłym roku zaparkowałem w Galerii Krakowskiej, to mi znaczek z grilla urwali :)

i to jest powód, żeby tam nie parkować ? ;)

kiedyś byłem w warszawie i widziałem jak babcie okradli, w życiu już tam nie pojadę ;)
ot coś w ten deseń :)

p.s.
wierz, że gdzie indziej łatwiej coś stracić.
w ciasnych uliczkach obrywają lusterka, wybijają szyby ... i najlepsze, że w większości robią to "pseudoturyści" (patrz przyjezdni) :/
a jak ci się horda pijanych angoli napatoczy, to łojezusicki ...

ajt
22-05-2012, 21:02
Przecież dałem :)
Pewnie skończy się na tym, że zaryzykuję i znów zostawię w GK, ale tym razem może nie w ciemnym miejscu przodem do ściany, tylko gdzieś na odkrytej części parkingu.

Psychotrop
22-05-2012, 21:06
Pewnie skończy się na tym, że zaryzykuję i znów zostawię w GK, ale tym razem może nie w ciemnym miejscu przodem do ściany, tylko gdzieś na odkrytej części parkingu.

parking jest 2 poziomowy + dach nad dworcem. wystarczy, że z dala od "ścieżki" ludzi zaparkujesz :)
i serio, to w tym momencie chyba najlepsze miejsce do parkowania.
zresztą jak pojeździsz w kółko przez godzinkę, to się wrócisz tam :)

są parkingi na placu biskupim, przy karmelickiej i w wielu miejscach, ale cena zabija.
a teraz w dobie "euro2012" to już w ogóle jakaś masakra.

faroni
22-05-2012, 21:24
Dzięki wielkie za rady.
Co do POI - jak bym chciał sugerować się tylko nawigacją - to bym nie pytał na forum. Chodzi mi właśnie o dobre rady miejscowych, dlatego pytam na forum.
Pomysł z GK - idealny. Właśnie o takową radę mi chodziło.
Czy obrywają znaczki, czy nie - dla mnie nie ma znaczenia. W całym kraju jak ma się pecha, to można na coś takiego trafić - nie ma reguły. A jak się ma 10-cio letnie Picasso - to człowiek przestaje przejmować się pierdołami jak znaczek, czy kolejne wgniecenie parkingowe.

Dzięki wielkie za radę parkowania w Galerii. Skorzystam na pewno.
A i pomysł wysłania żony na zakupy, a samemu z dziećmi na rynek - BEZCENNE - za resztę zapłacić będę musiał MasterCard hi hi

czto
23-05-2012, 14:26
Możesz sprawdzić parking podziemny na Plac Na Groblach. Obok parkingu masz Wawel, a do rynku spokojnym spacerkiem dojdziesz w 20 min przy okazji zaliczając ul. Kanoniczą.

Psychotrop
23-05-2012, 15:20
miejscówka fajna, leć parking jest mały i tani też nie jest :/

http://www.parkingpodziemnykrakow.pl/pl/Cennik-Parking-Plac-Na-Groblach.html

http://www.galeria-krakowska.pl/parking/

creep
23-05-2012, 17:35
Ja kiedyś na kilka dni zaparkowałem tutaj (http://g.co/maps/ezqkn). Jeśli dobrze pamiętam, to kosztowało chyba 35 zł za dobę.

Amadeusz
23-05-2012, 23:33
Oj Krakusy, rzecież jest tyle darmowych miejsc w centrum :)

Dominiq
24-05-2012, 15:45
ciiii a myslisz dlaczego odpowiedzi w stylu Galeria :D