Zobacz pełną wersję : Prośba o opinie - Video w aparacie
martin204
22-05-2012, 09:36
Witam.
Proszę o opinię który z dostępnych aparatów (poza CANONAMI 5D2,7D ze względu na cenę) najlepiej kręci filmy... zastanawiałem się nad NEXEM ale proszę o opinie... za wszelkie info dziękuję.
A i jeszcze mam jedno pytanie czy jest możliwość nakręcenia (może nie aż tak zwolnionego tempa jednak interesuje mnie coś podobnego jak w tym linku http://patrz.pl/filmy/brainiac-zwolnione-tempo
Pozdrawiam
Artjablo
22-05-2012, 13:24
Polecam Fujifilm FinePix HS10 i następców HS20 oraz HS30. Kręcą z szybkością do 1000 klatek na sekundę. No i oczywiście matryca Fuji ;)
Panasonic GH2 ze zmienionym firmware.
Co do zwolnionego tempa - niestety wszystkie kompakty i inne gadzety, ktore robia duzo fps, robia to w takich rozdzielczosciach, ze nic sie z tym nie zrobi powaznego... mozna sie posilkowac 60p i twixtorem ;)
Artjablo
22-05-2012, 14:54
Proponowany przeze mnie Fuji nagrywa w FullHD
wyrwiflak
23-05-2012, 09:30
Proponowany przeze mnie Fuji nagrywa w FullHD
ale przecież nie w 1000kl/s
tylko Panasonic GH2 - najlepsza jakość video z aparatów, niska cena w porównaniu do innych urządzeń o tym poziomie video, założysz na niego prawie każde szkło bo adapterów masa, ma odchylany ekran a to w nagrywaniu bardzo pomaga...
witam,
zgadzam się z przedmówcą - GH2 to wyśmienita kamera, ale co ważne również niezły aparat.
Przyznam, że wizjer elektroniczny daje rade, a mówię to jako użytkownik D700 od ponad 4 lat.
Bardzo wysokie czułości oczywiście ustępują nikonowi, ale małe gabaryty i funkcjonalność GH2 rekompensują to w 100%.
Sam się dziwię, ale odkąd mam GH2 (czyli jakieś 2 miesiące), to D700 stoi w szafie... Za to moje Nikkory mają się całkiem nieźle podpięte do GH2 przez adapter.
Ja mam Panasonica G3 i czekam na hack, który już jest w drodze :) zadowolony z aparatu jestem do tego stopnia, ż D90 zamieszkał na stałe w szafie, a niedługo zmieni adres ;)
adrian3202
24-05-2012, 11:00
Panasonic GH2 ze zmienionym firmware.
Co do zwolnionego tempa - niestety wszystkie kompakty i inne gadzety, ktore robia duzo fps, robia to w takich rozdzielczosciach, ze nic sie z tym nie zrobi powaznego... mozna sie posilkowac 60p i twixtorem ;)
mam sony z 60p ale możesz wyjaśnić z jakim ,,twixtorem'' ?
ok już znalazłem fajny program ;-) ciekawe... widziałem na (jołtubie) jak to wychodzi w praktyce czy efekty są zadowalające?