Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Sons of Scotland
Sebastianito
22-05-2012, 00:08
Wspolna wyprawa z forumowiczem Arram (http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=9319) na szcyt The Cobbler. Trasa z parkingu na szczyt pokonana z czasem 2h58min. Wielkie dziekuje Markowi za pomoc w taszczeniu namiotu! O zachodzie chmury przykryly wszystko. O wschodzie juz bylo lepiej...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img69.imageshack.us/img69/4509/78292727.jpg)
Panorama z 3 poziomych zdjec na 10mm.
Pozdrawiam i do Szkocji zapraszam!
Mega miejsce, mega swiatło...!
Świetna miejscówka i okoliczności. Ale dlaczego zrobiłeś skały świecące i to na niebiesko?
Sebastianito
22-05-2012, 02:00
dlaczego zrobiłeś skały świecące i to na niebiesko?
Ad. 1. Bo lubie
Ad. 2. bo taka specyfika krajobrazu.. tu naprawde skaly wydaja sie niebieskie lub szare.... tak samo jest w Gorach Stolowych...
Szare to normalne, ale niebieskie.....nie zalewaj. :-) Do tego świecące, no chyba że zawierają pierwiastki radioaktywne. :-D
Sebastianito
22-05-2012, 02:54
a na dodatek promile... i nie zalewam...
Ja tam nie widze nic dziwnego w kolorystyce... wydaje mi się jak najbardziej w porządku. Zdjęcie bardzo mi się podoba, tylko nie jestem pewien czy nie wolałbym zamknąć kadru z lewej tą wysoką skałą - uciąłbym tą oświetloną słońcem drogę (tak 1/6 kadru).
Ta silnie oświetlona scieżka i kawałek żółtego nieba, trochę burzy harmonię, gdyż reszta zdjęcia jest ładnie stonowana pastelowymi barwami.
grudzinsky
22-05-2012, 09:21
Ale dlaczego zrobiłeś skały świecące i to na niebiesko?
Normalnie od 5min przygladam sie i szukam tych na niebiesko swiecacych skal i za cholere znalezc ich nie moge. Duder wez zakresl na czerwono, w ktorym miejscu te skaly swieca...
ja jedyne do czego moge sie przyczepic to tylko rozmiar zdjecia. chcialo by sie popatrzec na te przestrzen na wydruku tak 1.2m ;)
Fajne, kurcze. Gdyby mnie przyszło wdreptać na górę, to pewnie ze dwa dni bym się regenerował...
Bardzo dobre-ścieżka musi być,bez niej było by nudno,a i ze światłem sobie poradziłeś-podoba się!!!
Nikonozaur
22-05-2012, 20:25
Surowa i piękna okolica, nic tylko odpalić aparat i cykać foty do woli. Uroda miejsca bardzo dobrze oddana, a jeśli są tu jakieś minusy to tylko te dodatnie. ;)
maniak666
22-05-2012, 23:39
Surowa i piękna okolica, nic tylko odpalić aparat i cykać foty do woli. Uroda miejsca bardzo dobrze oddana, a jeśli są tu jakieś minusy to tylko te dodatnie. ;)
Podpisać się wypada. Z pozostałymi -wczoraj wyłuszczonymi zastrzeżeniami przespałem się..i chyba przeszły.
Taka ramka jednak nadal jak dla mnie nie bardzo- ale to szczegół.
Piękne kolorki! Miejscówka na liczne powroty :)
(ramka 3d trochę irytuje, ale to kwestia gustu) :)
Świetny kadr, a światło z lewej dodaje smaczku.
Piękne górki są w tej Szkocji. :)
jarekf34
23-05-2012, 19:03
Zarówno fotka jak i miejscóweczka świetna... zapowiada się niezła odsłona z tego miejsca :)