Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Samotne.
Pablo 77
18-05-2012, 23:47
Witam.
Wczoraj przez okno dojrzałem fajna chmurkę :)
Szybka decyzja,5 minut i jestem pod kasztanem :) :) :)
Od drogi jakieś 150 m i jest :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Zapraszam.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img7.imageshack.us/img7/8021/dsc0015qvv.jpg)
Szczęściarz, też bym chciał mieć takiego kasztana w zasięgu 5 minut. :-) Dobrze że żeś poleciał, bo chmurka czadowa. Rzepaczek też fajnie wyszedł.
Pablo 77
19-05-2012, 00:02
Szczęściarz, też bym chciał mieć takiego kasztana w zasięgu 5 minut. :-) Dobrze że żeś poleciał, bo chmurka czadowa. Rzepaczek też fajnie wyszedł.
Tak akurat ten model mam pod ręką :)
Dlatego to moje herbowe drzewko :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Sebastianito
19-05-2012, 00:13
A gdybys jeszcze w jakis podest zainwestowal i z wyzsza jeszce zrobil to fajnie te pofaldowania w tle by wyszly... ale i tak jest kozak zdjecie!
Pablo 77
19-05-2012, 00:21
A gdybys jeszcze w jakis podest zainwestowal i z wyzsza jeszce zrobil to fajnie te pofaldowania w tle by wyszly... ale i tak jest kozak zdjecie!
Myślałem już o tym bo nie tylko tutaj by się przydało :)
Jakaś platforma najlepiej z alu :) :) :)
Mam ujecie z rzepakiem gdzie lepiej to widać,ale to zimą pokażę :)
Motorniczy
19-05-2012, 00:54
Zolty kolor nie jest naturalny.
przemek29
19-05-2012, 01:35
kadrowo pięknie kolor też tylko nie podoba mi się rzepak dla mnie za bardzo wyciągnięte cienie ale to tylko moja opinia
Warto było gonić ta chumrę :) I muszę powiedzieć, że przyjemnie się ogląda pole na perwszym planie - kolory nie są takie jaskrawe.
Generalnie krajobraz bardzo udany!
Pablo 77
19-05-2012, 09:23
Zolty kolor nie jest naturalny.
A kto powiedział że ma być ?
Spójrz na zdjecia z Moraw czy Toscani tam tez nie jest naturalnie.
Sam aparat nie zapisuje zdjecia tak jak było :)
Jak napisał kolega Nikonozaur pod innym zdjęciem,aparat to niedoskonała maszynka której zapis trzeba poprawić,po to jest Raw żeby z niego korzystać :)
Twierdzę że w kolorach jest dobrze,ale macie prawo do własnej opinii :)
Rzepak też nie ejst za bardzo wyciągnięty z cieni tylko trzeba sobie dobrze ustawić monitor :)
Kolega który ma bardzo dobry monitor(odpowiednio skalibrowany ) mówi że nawet trochę za ciemno zrobiłem :)
Moze sie podobać lub nie wolny wybór.
Pzdr
Bardzo dobre. Zazdroszczę miejscówki.
Pozdrawiam.
Motorniczy
19-05-2012, 12:21
A kto powiedział że ma być ?
Spójrz na zdjecia z Moraw czy Toscani tam tez nie jest naturalnie.
Sam aparat nie zapisuje zdjecia tak jak było :)
Jak napisał kolega Nikonozaur pod innym zdjęciem,aparat to niedoskonała maszynka której zapis trzeba poprawić,po to jest Raw żeby z niego korzystać :)
Twierdzę że w kolorach jest dobrze,ale macie prawo do własnej opinii :)
Rzepak też nie ejst za bardzo wyciągnięty z cieni tylko trzeba sobie dobrze ustawić monitor :)
Kolega który ma bardzo dobry monitor(odpowiednio skalibrowany ) mówi że nawet trochę za ciemno zrobiłem :)
Moze sie podobać lub nie wolny wybór.
Pzdr
Mysle, ze calu urok rzepaku polega na intensywnosci jego koloru a co do udziwnien nie musisz mi tlumaczyc bo sam udziwniam ale nie zawsze. Tak na marginesie to robiac trzema roznymi lustrzankami Nikona nie potrafie uzyskac naturalnego koloru rzepaku ale to pikus... dlatego tez probuje dowiedziec sie pokatnie od kogos innego jak to sie robi i tyle :P
przemanio
19-05-2012, 15:05
Miejscówka tylko pozazdrościć ...
krzysztofz24
19-05-2012, 15:23
Uwielbiam takie:-). Jest przestrzennie, fajne pofalowania horyzontu I ta chmurka ekstra. Super ja podswietlilo.
Już chciałem napisać, że gratuluję talentu i szczęścia do pogody. Ale po przeczytaniu wyjaśnienia - gratuluję talentu i profesjonalnego podejścia do tematu. Przez przeklęte, piękne światło i chmury, zawodowcy od krajobrazu zostawiają zupę na stole, samochód w poprzek drogi, dziecko w przedszkolu... Byłeś tam w pięć minut - jesteś zawodowcem! To zdjęcie powstało najpierw w głowie, w wyobraźni. Super. Jest dalekie od przypadkowego pstryknięcia.
Wielkie moje gratulacje!
Pablo 77
19-05-2012, 23:29
Już chciałem napisać, że gratuluję talentu i szczęścia do pogody. Ale po przeczytaniu wyjaśnienia - gratuluję talentu i profesjonalnego podejścia do tematu. Przez przeklęte, piękne światło i chmury, zawodowcy od krajobrazu zostawiają zupę na stole, samochód w poprzek drogi, dziecko w przedszkolu... Byłeś tam w pięć minut - jesteś zawodowcem! To zdjęcie powstało najpierw w głowie, w wyobraźni. Super. Jest dalekie od przypadkowego pstryknięcia.
Wielkie moje gratulacje!
Zawsze byłem,jestem i będę amatorem :)
Po prostu wyczekałem na odpowiedni moment :)
Pzdr
Nikonozaur
19-05-2012, 23:44
Piękne chmurki trafiłeś, fajnie ich linie prowadzą do "Samotnego", kolorki bdb.
piotrm100
20-05-2012, 00:38
A mi sie kolor wlasnie bardzo podoba
katatjuta
20-05-2012, 10:16
Kadr jest ok. Ale światło jakie złapałeś jest naprawde mega :)
geralttt
20-05-2012, 22:52
Wrrreszcie coś mocnego! Grats! :)
Świetne niebo, fajny kadr, bardzo lubię takie zdjęcia. :)
jacekz40
21-05-2012, 10:57
Świetne niebo, fajny kadr, bardzo lubię takie zdjęcia. :)
pełna zgodność :)
a co kolorów rzepaku, to nie jest takie proste i oczywiste ;) rzepak ma wiele odcieni żółtego, zupełnie inaczej wygląda w początkowym okresie kwitnienia, zupełnie inaczej gdy zbliża się okres przekwitania. Fotka jest świeża, więc ten obecny ma bardzo ciemny odcień żółci, do tego dołożyć światło późno popołudniowe no i mamy efekt.
Pablo 77
23-05-2012, 15:34
pełna zgodność :)
a co kolorów rzepaku, to nie jest takie proste i oczywiste ;) rzepak ma wiele odcieni żółtego, zupełnie inaczej wygląda w początkowym okresie kwitnienia, zupełnie inaczej gdy zbliża się okres przekwitania. Fotka jest świeża, więc ten obecny ma bardzo ciemny odcień żółci, do tego dołożyć światło późno popołudniowe no i mamy efekt.
Kolor kolorem,ale zawsze marzyłem aby go zrobić z szerokiego w rzepaku :)
Jakoś dopiero teraz udało się to zrealizować :)
Dzięki i pozdrawiam.
Takiego własnie miejsca szukałem i nie znalazłem :(
Fotka bardzo przyjemna w odbiorze :)