PDA

Zobacz pełną wersję : DUŻY PROBLEM CS6 i BRIDGE

thor88
17-05-2012, 17:43
Witajcie, dzisiaj zainstalowałem Photoshop CS6, jest to pełna wersja trial (nie żaden pirat itp). Problem mam taki, że jak odpale Bridge i tam chce edytować zdjęcie w Camera Raw to wyskakuje mi taki komunikat: "funkcja edycji obrazów w formacie camera raw nie jest włączona. Dostępność funkcji edycji obrazów w formacie Camera Raw wymaga wcześniejszego uruchomienia programu uprawniającego do jej użycia"

Instalacja jest na świeżym PC, tylko windows, sterowniki. Przed chwilą zainstalowałem trial CS5 i Bridge CS5 i takiego problemu nie ma. Instaluje ponownie CS6 i problem jest. Wiecie może co robić?

PS. Jak otwieram RAW w PS6 to normalnie się camera raw odpala, nie ma żadnego problemu. Problem jest tylko przez Bridge.

mirekkania
17-05-2012, 18:42
Musisz odpalić Photoshopa, a potem pozamykac wszystkie programy Adobe. Po ponownym uruchomieniu powinno już wszystko śmigać.

thor88
30-08-2012, 11:17
zapomniałem o tym wątku, a możesz konkretniej wyjaśnić bo problem dalej mam:) sprawdzałeś to u siebie czy to tylko takie przypuszczenie po przeczytanym komunikacie?

mirekkania
30-08-2012, 11:41
Taki komunikat występował u mnie zawsze po instalacji, kiedy z poziomu Bridge próbowałem otworzyć zdjęcie w ACR.
To co napisałem, spowodowało, że problem znikał. Czyli, na sucho odpalałem PS'a i zamykałem wszystkie programy, łącznie z Bridge.

thor88
30-08-2012, 11:59
I pozniej juz camera raw odpalana z bridge dzialala?

Wysłane z HTC ONE X przez Tapatalk

mirekkania
30-08-2012, 12:00
Tak.

thor88
30-08-2012, 13:16
Ok to po kolei bo cos nie lapie:)
- odpalam komputer
- odpala mi sie tam wszystko lacznie z bridge
- odpalam.cs6
- zamykam bridge
-zamykam cs 6
- odpalam bridge i znow mam komunikat:(

mirekkania
30-08-2012, 13:22
To dziwne :( Niestety, nie bardzo umiem podpowiedzieć, co by tui jeszcze wykonać.
Zakładam, że CS masz legalny, bez cracków i innych podobnych modyfikatorów.

thor88
30-08-2012, 13:28
Tak, robie to na swiezym kompie. Co prawda wersja trial ale wszystko legal.

parman
02-09-2012, 10:57
Czy próbujesz otwierać za pomocą polecenia na pasku ? Bo u mnie w tym przypadku też wyskakuje ten błąd, ale po wybraniu zdjęcia i "Enter" lub podwójny klik otwiera zdjęcie w ACR, nawet jpg.

stig
03-09-2012, 12:30
Tez mam ten problem – pozostal nie rozwiazany. Zrobilem nawet eksperyment – po zrobieniu image dysku, wywalilem dotychczasowego CS5, do tego puscilem „Adobe Clean Install & Error Toolkit V4” i ponownie zainstalowalem CS6. Niestety nadal to samo. Finalna kupie dopiero jak sie bede przesiadal na nowego kompa, wiec i tak czeka mnie instalacja systemu, a wraz z nim – na czystko CS6. Mam nadzieje, ze wtedy sie z tym juz nie spotkam.

n_a_taliii
18-05-2013, 21:28
wiem że to stary wątek ale być może ktoś tu jeszcze zajrzy z tym problemem. Należy otworzyć Photoshopa i program Mini Bride czyli Plik, Przeglądaj w Mini Bride u dołu otworzy nam się pożądany program. Następnie lewy przycisk myszy, otwórz za pomocą Camera RaW i gotowe. Dzieje się tak przy JPG i TIFF-ach.

toooomelo
30-10-2021, 17:33
I mnie to teraz spotkało :x
Po formacie i zainstalowaniu PS6 i ABr5 brak możliwości otwarcia RAW w Camera RAW przez Adobe Bridge.
Ktoś sobie z tym poradził?