Zobacz pełną wersję : kabel do ladowarki MH-18a
cerberone
17-05-2012, 07:22
Jestem w USA na wakacjach. Wziąłem ze sobą jeden kabel zasilający do różnych sprzętów foto. Kabel ma parametry do 250V i2,5A. Czy to możliwe, że kabel mógł spalić mi ładowarkę MH-18a? Z góry dzięki za odpowiedź.
Kabel nie może Ci spalić ładowarki, ale napięcie przez niego płynące tak.
Jakie jest napięcie w gniazdkach sieciowych w USA, chociaż ładowarka o której piszesz pracuje poprawnie na napięciu 100 - 240V.
Może jest problem w gnieździe sieciowym, oni mają chyba inne niż u nas, więc nasze wtyki mogą nie pasować.
wasilewk
17-05-2012, 10:19
Jestem w USA na wakacjach. Wziąłem ze sobą jeden kabel zasilający do różnych sprzętów foto. Kabel ma parametry do 250V i2,5A. Czy to możliwe, że kabel mógł spalić mi ładowarkę MH-18a? Z góry dzięki za odpowiedź.
To może tak:
1. Ładowarkę podłączamy do 230V~
Urządzenie musi dać ok. 9V=
Czyli ma 'lekko'.
2. Ładowarkę podłączamy do 110V~
Urządzenie musi dać ok. 9V=
Czyli ma 'o wiele ciężej pracować'.
To takie wyjaśnienie dla nielubiących elektroniki (bez wzorów i innych pierdół).
Pzdr.
cerberone
17-05-2012, 15:36
Dzięki. Doczytałem się na ładowarce, ze ma natężenie 0,25A, natomiast kabel ma 2,5A. Kody ją podłączyłem na chwilę się zaświeciła i zgasła. Jeśli nie będzie działać to mam problem, bo jestem w parkach, a tu o sklep z firmowym sprzętem trudno.
Henio Jawa
17-05-2012, 16:21
Edit. nie doczytałem:-)