Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wkra w Pomiechówku
Na spacerze z synkiem takie urokliwe miejsce nad rzeką Wkrą niedaleko Pomiechówka złapałem. Bardzo podoba mi się to miejsce,
ale zdjęcie nie oddaje jego piękna bo fotograf ze mnie kiepski. Zdjęcie słabe, ale teren piękny.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/268/image008dj.jpg/)
Sebastianito
17-05-2012, 01:04
Zdjęcie słabe, ale teren piękny.
A twoim zadaniem to piekno wydobyc.... uzyc perspektywy, odrobine wyobrazni, zostawic syna w domu z "mamusia" i wyczekac tego wymarzonego swiatla. Ty masz uwiecznic przyrode najpiękniejsza....
Oj Bracie Sebastianito, żeby tak można było z "mamusią" syna zostawić i pójść choćby za miedzę, żeby na polu niedaleko ptaki podglądać. Baba krzyczy, trawę skoś, pomaluj płot, zakupy przytachaj a aparat leży i marnieje. Nawet jak już gdzieś mi się uda pojechać to tylko z słyszę z ust mojej lepszej połowy, że czas marnuje na jakieś spacery a ta w "Złotych Tarasach" akurat promocja jest. PRZERYPANE!!!
Sebastianito
17-05-2012, 02:19
Oj cos czuje, ze "baba" gacie nosi u Ciebie w chalupie a czort kadry rozdaje... :)
..... że czas marnuje na jakieś spacery a ta w "Złotych Tarasach" akurat promocja jest. PRZERYPANE!!!
No widzisz i Masz podpowiedź do rad Kolegów....
Daj Piękniejszej Połowie 100 i Powiedz - Kochanie jest promocja Jedź się zabaw - a Ty hyc w plener....:mrgreen:
Obowiazkowo akumulator odlacz w samochodzie, zeby pociagiem pojechala a nie Ciebie jako szofera zatrudnila. :)
Wystukane na telefonie. Sorry za brak polskich liter.
Niestety mnie nie ujmuje to zdjęcie. Chyba rzeczywiście o złej godzinie popełnione, i pogoda też jakaś taka za dobra. Kadr ciasny, a przez ułożenie lasu oraz linii brzegowej wydaje się lecieć w lewo - chociaż po wnikliwym przyjrzeniu się widać że tak nie jest. Natomiast masz coś, o co nie jest łatwo - sprawdzoną miejscówkę. Teraz podejdź do niej kreatywnie, ale to wymaga spokoju.
Wszystkie rady podał Ci już Sebastian. Od siebie dodam, że słońce wstaje teraz o 4:40, więc masz szansę wrócić do domu zanim połówka i latorośl zorientują się że Ciebie nie było. Ja świadom obowiązków małżeńsko-rodzicielskich staram się uskuteczniać właśnie takie wypady.
@wojpen - zapomniałeś dopisać jedno zero na końcu, jeśli małżonka ma być naprawdę zadowolona z "promocji"...;)
Bardzo dziękuję Wam Koledzy za porady. Postaram się je wykorzystać, żeby robić lepsze zdjęcia.
Pozdrawiam!