Zobacz pełną wersję : nowy gracz na rynku z VR (tamron 28-300 VC)
strangelove
07-03-2007, 17:09
znowu garsc nowinek:
Tamron zaprezentowal obiektyw 28-300 VC (Vibration Compensation)
http://www.pma-show.com/0156/tamron/macrolens/tamron_macro_zoom_lens/
zskoda ze sie zaczyna od 28mm, ale za to jest FF
hym hym,
a do tego nowe 55-200 nikkora
robi sie bardzo ciekawie!
<-
Strangelove
szkoda ze to nie jest w ogole zakres 10 - 500 - to by byla nowosc ...
ehh ... wzieliby sie roboty i zrobiliby cos pozytecznego dla nas a nie wypuszczaja jakies dziwne konstrukcje
Zbigniew
07-03-2007, 17:16
Kolejna zagrywka marketingowa. Niedługo będą robili obiektywy z poczwórną VR/VS/IS i światłem 6,3-11. Zdecydowanie bardziej wolę szkło bez bajerów, ale jasne. Sorry za marudzenie.
strangelove
07-03-2007, 17:17
wg mnie najwazniejsze ze pojawil sie nowy producenc VR-ek
im wiekszy tlok na rynku tym lepiej
a ten obiektyw, hymm, ja za nim nie bede wygladal.
Ogolnie dziwie sie ze nie ma silnika, bo on raczej nie jest chyba hi-endowy. a low-endowe DSLR nikon nie maja srubokreta.
dziwne
>-
strangelove
strangelove
07-03-2007, 17:19
Zbigniew
a tam marudzenie.
tez bym wolal cos jasnego :-)
<-
Strangelove
Zbigniew
07-03-2007, 17:19
:) :)
Naprawde marudzicie. Nikon daje za marne pieniadze dosc dobre optycznie szklo - ze ciemne, jest za to VR.
Tamron (jesli mnie pamiec nie myli) daje na rynek pierwsze stabilizowane szklo, co zapowiada, ze moga pojawic sie nowe (o ile ich mechanizmy sie sprawdza)
A Wy placzecie, ze nie takie, ze nie ten kolor, nie ta czcionka napisow, nie takie, jak sie snily i w ogole beee i w ogole glupi nikon.
Ze sie jasne superoptyczne zoomy snia.
No to kurde wykladac kase i kupowac 17-55/2.8 70-200/2.8 VR - prosze bardzo. Przeciez sa.
Nooo moze lepiej jakby je za darmo w promocji do D80 dawali, nie?
;) ;p
Kolekcjoner
07-03-2007, 17:56
(...)
Ogolnie dziwie sie ze nie ma silnika, bo on raczej nie jest chyba hi-endowy. a low-endowe DSLR nikon nie maja srubokreta.
Do Canona muszą dać silnik.
Naprawde marudzicie. Nikon daje za marne pieniadze dosc dobre optycznie szklo - ze ciemne, jest za to VR.
Tamron (jesli mnie pamiec nie myli) daje na rynek pierwsze stabilizowane szklo, co zapowiada, ze moga pojawic sie nowe (o ile ich mechanizmy sie sprawdza)
A Wy placzecie, ze nie takie, ze nie ten kolor, nie ta czcionka napisow, nie takie, jak sie snily i w ogole beee i w ogole glupi nikon.
Ze sie jasne superoptyczne zoomy snia.
No to kurde wykladac kase i kupowac 17-55/2.8 70-200/2.8 VR - prosze bardzo. Przeciez sa.
Nooo moze lepiej jakby je za darmo w promocji do D80 dawali, nie?
;) ;p
Nie da się ukryć że masz rację :). Nie ma co narzekać to powinno prędzej czy później powodować obniżki cen.
hmm.. nikon stawia na stare szkla dodajac VR... czyli mozna sie spodziewac 18-55 VR, 18-70 VR ... ;)
Wolalbym tamrona 17-50/2.8 bez VR ale z ultradzwiekowym silnikiem. Bo co mi po VR w takim 18-70, jak go trzeba skrecic mocno, zeby ostrosc wyszla (mowie o moim egzemlarzu)... i plastyka rodem z kompaktu! brrr
Wszystko ostre od nosa do Honolulu.
Aaaaa jeszcze a propos jasnych szkiel. Strangelove - no nie popatrzyles uwaznie: jeszcze jedno szklo tamrona dzis oglosili: 70-200/2.8. Zapowiadane chyba 3 lata temu!! Osobny watek o nim zalozony.
Wiec sie robi na rynku coraz ciekawiej :)
Zbigniew
07-03-2007, 18:39
Aaaaa jeszcze a propos jasnych szkiel. Strangelove - no nie popatrzyles uwaznie: jeszcze jedno szklo tamrona dzis oglosili: 70-200/2.8. Zapowiadane chyba 3 lata temu!! Osobny watek o nim zalozony.
Ooo ! I to jest radosny news :)
nie ta czcionka napisow
Pod tym względem faktycznie jakoś napis Tamron mi nie leży :mrgreen:
Jeśli tylko będzie tak ładnie rysował jak N70-300VR to czemu nie...